A hívő a katona, akkor megerősödve, teljes lelki erejében és meggyőződésében tudja szolgálni a hazát! – hangsúlyozza dr. Simicskó István. A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára kilencvenfős magyar csoport tagjaként vett részt az 53. Nemzetközi Katonai Zarándoklaton, Lourdes-ban.

Forrás: honvedelem.hu
Feltöltő: dragonita
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
profon
@csutak: Én tudok egy rövidebb utat a kiserdőn keresztül ! :)))
csutak
@profon: Püff neki:)
Megkérdezem Stephen Hawkingot mitet szólna hozzája:)
barnan
@varrólány:
[Te írtad] Ha valakinek nem belülről jön az Isten imádat akkor már erőltetett , mások által győzködött ,papírra vetett igék.

- Valóban, ez nem olyan dolog, amit magunkra erőltethetünk, nem is ez a feladatunk. Viszont a hit hallásból van, ami annyit tesz, ha hallgatod/olvasod, előbb-utóbb igényed lehet arra, hogy gondolkozz róla, hogy foglalkozz Vele, ha valaki oda jut, akár olyan élethelyzetbe, elmondhatja akár a megtérők imáját (mert megfogalmazódik benne az igény) és megkaphatja a hitet. Igen, ez nem úgy történik, hogy kezembe veszem a bibliát és azt mondom, ettől kezdődően már hiszek. Tudni fogod azt, ha megkaptad a hitet. S ez nem azt jelenti, hogy a továbbiakban biztosan nem lesznek kétségeid, lehet, hogy többször leszel kétségek között (szárazságban), mint a bizonyosság állapotában. De jönnek ezen bizonyosság állapotok, a visszajelzések, amelyek Számodra valóban jelzések lesznek s ezek fognak továbblendíteni, megtartani.
barnan
(folyt.)
[Te írtad] A kérdés az, hogy ki miben hisz, és miben találja meg a saját lelki békéjét.Mi teszi boldoggá , vagy mivel tesz másokat a saját jellemével , tevékenységével boldogabb emberré.
Ehhez pedig semmi köze Istennek. Miért ne lehetne értékes és emberi egy EMBER ha nem fohászkodik és imádkozik?

- Egy régi sulis ismerősöm, mielőtt szerzetes lett volna, kórházban ápolóként segédkezett. Ő mesélte, hogy volt közöttük egy olyan szeretett nem keresztény kolléga, aki túltett sok keresztényen Jézus értékeinek követésében (keresztényibb volt sok kereszténynél). Szerintem is lehet értékes ember az, aki nem fohászkodik illetve nem imádkozik.
Egyik oldalról megközelítve: Viszont ismerjük a világunkat, ahol jelen van a jó és jelen van a rossz (nevezze ezt mindenki belátása szerint, akár emberi jó és rossz tulajdonságoknak). Sok kísértés érheti az embert életének bármely szakaszában (az értékes embert is, sőt talán őt még többször), sok olyan döntés helyzetbe kerülhetünk amikor nem tudjuk a helyes lépést, amikor összeroskadunk a súly alatt. Ahhoz, hogy a megfelelő úton tudjunk haladni, bármely körülmények között úgy, hogy erőtlenségünkben erőt is kapjunk, hiszem, hogy megoldás a Jézusi segítség, megnyilvánulhat életünkben.

Szeretnék elmesélni egy történetet: Cégemnél az egyik megrendelőnkről beszélgettünk, aki nem rendelte meg az egyik termékünket. Nevezzük az úriembert Keled-nek. "Nem szeret bennünket Keled" hangzott el, mert nem végeztünk eddig jó munkát cégük esetében. Természetesen ennél bővebb volt a beszélgetés.
Rossz hetem volt az egészségem szempontjából is, hétvégén Keled-en gondolkoztam, felelősségemen. Felszökött újra a vérnyomásom, ami egész héten amúgy is ingadozott. Nem értettem jóIstent miért engedi ezen helyzeteket, miért ezen állapot. Keled-en is gondolkoztam. Kiutat kerestem, gép előtt ültem, az imádkozás jutott eszembe, azon belül is (nem tudom miért) újra a megtérők imája. Rákerestem a Google-ben a fogalomra, majd háromezer találat, találomra előhívtam az első szöveges oldalt, egy ismeretlen blogot és elmondtam az imát. A blog egy bővebb menürendszert tartalmazott, az egyik menüponton megragadt a tekintetem és ráklikkeltem, egy másik, újabb weboldalra vitt a link. Itt újabb tartalom, újabb menürendszerrel fogadott. A menürendszerben itt is indíttatásból ráklikkeltem az egyik menüpontra, ami egy újabb oldalra vitt, amelyen képek voltak. Legfelül egy csoport, egy keresztény közösség, egy ember a földön ült, a többiek körbeülték és hallgatták. A képen a keresztény házitanító, nem volt más, mint Keled. A fejemben ez egy válasszal ért fel: Itt vagyok, Veled vagyok s íme lásd Keled-et, a vérnyomásom abban a pillanatban helyrebillent. Ledöbbentem az eseményeken, mert tisztában voltam a valószínűség számítás alapjaival.

Azt is látnunk kell, világunkban (lásd akár országunkban) nem az "értékes" emberek vannak többségben. Viszont, a keresztény út képes átalakítani bárkit, képes a szeretet középpontba állítására azon ember esetében is, akit addig a gyűlölet mozgatott, értékes emberekké válhatnak. Mennyivel különb lenne országunk, ha többségében a szeretet, megértés, egymás megbecsülése, becsületesség dominálna hétköznapjainkban, akár az ország vezetésében. Ezen egyéni változásoknak saját erőből az esélye minimális.
Másik oldalról megközelítve: Ha igaz amit Jézus tanított, hogy van élet a halál után és Ő az út ehhez, akkor ezen szempontból tényleg nem mindegy, hogy hol az igazság, érdekel-e bennünket az igazság vagy sem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.