Kétnapos tanácskozást tartott a Salzburg Forum keretében kilenc közép-európai ország belügyminisztériuma az ausztriai Laxenburgban, a legfontosabb téma az illegális bevándorlás volt, de szóba kerültek a fegyvercsempészettel és a kiberbűnözéssel kapcsolatos kérdések is – közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerdán az MTI-vel.

Rétvári Bence – aki jelezte, hogy a tanácskozás második napján részt vett hat balkáni ország belügyi vezetője is – kijelentette: Magyarország számára a legfontosabb a külső határok megvédése.

Rétvári Bence szerint politikai nyomásgyakorlás az Európai Bíróság 80 milliárd forintos büntetése

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára beszédet mond a ferencvárosi szakrendelő előtt tartott sajtótájékoztatón 2024. május 8-án. A kerület egészségügyi szolgáltatója 5,6 milliárd forintos kormányzati támogatásból újul meg, amely forrás része a kormány által indított Egészséges Budapest Programnak (EBP) – Fotó: MTI/Purger Tamás

Hozzátette: egymillió illegális határátlépést akadályoztak meg a magyar rendőrök és határvadászok. A határozott magyar és szerb határvédelmi fellépésnek érezhető hatása volt az illegális bevándorlás visszaszorításában.

Ausztria is visszajelezte – számolt be róla az államtitkár –, hogy az aktívabb szerb fellépés érezhetően csökkentette az Ausztriába érkező migránsok számát, ami ugyanakkor Horvátországban radikálisan megnőtt; kétszer annyi embercsempészt fogtak el, mert az illegális bevándorlók újat kerestek a jobban ellenőrzött szerbiai útvonal helyett.

Új jelenség a balkáni migrációs útvonalon, hogy a rivális embercsempészbandák elrabolják a konkurens bandák által csempészett migránsok csoportjait, és csak váltságdíjért cserébe engedik tovább. Ebből is látszik, hogy milyen kimagasló profitot fölöz le a szervezett alvilág a migrációból

- mutatott rá a politikus.

Az illegális bevándorlás nem a szegények választása, mert illegálisan Európába érkezni sokkal többe kerül, mint legálisan – folytatta közleményében Rétvári Bence.

Azok érkeznek illegálisan, akik illegálisan is akarnak az EU-ban tartózkodni

- fűzte hozzá.

Rétvári Bence felháborítónak nevezte, hogy az Európai Bíróság rekordmagas, 80 milliárd forintos bírságot szabott ki hazánkra. Pedig Magyarország nem tesz mást, "csak betartja a határon a törvényeket és a nemzetközi szerződéseket" – húzta alá.

"Ez nyilvánvalóan politikai nyomásgyakorlás" a migrációs és háborúellenes "politikánk megváltoztatása érdekében. Nem engedjük, hogy elvegyék tőlünk" a jogot az önvédelemhez, a külső határvédelem jogát! – szögezte le.

A migrációs paktum elfogadása hibás út, mert az illegális bevándorlók automatikus szétosztása "migráns mágnesként hat"

- állapította meg.

Az EU távolról nézve gyengének látszik, mert még a "saját határait se tudja megvédeni, a saját jogszabályait se tudja betartatni" – vélekedett.

A migráció területén nem a jogszabályok és a hatóságok diktálják az ütemet, hanem az embercsempészek – állapította meg, majd hozzátette: "a brüsszeli vezetők kezéből kicsúszott az irányítás a migráció terén", ezt sürgősen vissza kellene szerezni, de erre szándék sem látszik sajnos – olvasható Rétvári Bence közleményében.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
Te rohadék!lBudapesttől mennyit vontatok el??
arányban soxorosát!!
tucc számolni??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szegény Dzsoni és Árnika
Én is gyakorolnék rád nyomást, te görény - egy spanyol csizmával!
Üdvözlettel a kereszténység miatti sötét középkorból!
Pusztai
Te rohadék!lBudapesttől mennyit vontatok el??
arányban soxorosát!!
tucc számolni??
rücsü41
Rltvári Bencus!Ne tetesd magad butábbnak minrt amilyen vagy!Olvasni biztos tudsz, hát fogjál neki és próbáld ne csak elolcasni hanem értelmezni is azt az ítéletet amiben kteleztek bennünket hatalmas összegű pénzbírság megfizetésére.Nincs abban más csak annyi hogy azért kell fizetnünk mert jogtudós Orbán Viktorod, annyit nem tanult meg a jogi egyetemen hogy a bíróság ítéleteit végre kell hajtani, ha tetszikaz nekünk ha nem.Orbán Viktornak bvalahogy kihagyott az esze és nem volt hajlandó az EU bíróságának egy korábbi ítéletét, ezért a végrehajtás érdekében az EU bírósága megbírságolta sajnos nem Orbán Viktort , hanem, Magyarországot.Nekünk , magyaroknak ennyibe került Orbánnak ez az utcai harcos magatartása, amit itthon egyetlen magyar állampolgár sem tehet meg mert ha nem teljesíti azt amire a bíróság kötelezte őt is megbüntetik .Bence azt mond már meg hogy miért jártál iskolába , ha nem érted amit a bíróság leírt, és minek tettél esküt a törvények betartására, ha a törvényeket nem vagy hajlandó betartani , és egy jogerős ítélet ellen apellálsz?
lusta
Ezek szerint kis hazánkban mindenki lesz@rhatja a jogerős magyar bírósági ítéletet?
Nessy
@lusta: A kormány legalább is él a lehetőséggel! Még a saját alkotmány bíróságukkal szembe is!
Nessy
Eszembe jutott Agárdy Gábor! "Nyomják Krahácsot!" Mennyivel jobban adta elő, mint Rétvári! :-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.