Kivételesen nem egy naiv vagy boldog ügyfél, hanem egy megdöbbent szemlélődő sorait olvashatjuk, aki betévedt egy román OTP-be, és elképesztő számokkal találkozott. Kiderült, hogy a határ túloldalán Csányi Sándor 14,85% THM-mel szórja a személyi kölcsönt, amit itthon 32,29% THM-mel ad. A hülyének is megéri! A következő dolog engem ugyan nem érint, de mindenesetre elgondolkodtató, hogy mit meg nem lehet tenni velünk, birka magyarokkal: akár akarom, akár nem, ömlik a tv-ből a sok bank reklámja folyamatosan, köztük Csányi Úr intézményének humorosnak szánt személyi kölcsön reklámjai. Mivel számokkal dolgozom, megragadt bennem a 32% körüli THM érték. Aztán nemrég sokk ért. A román határ mellett élve a múltkor a határ túloldalán lévő kisvárosban valahogy betévedtem az ottani OTP (igen, a magyar OTP ottani bankjának fiókja, ugyanaz a logo, minden) fiókba. Szemben hatalmas plakát ordít (magyarul): személyi kölcsön, THM 14,85%. Rákérdeztem, nem jelzálog alapú, adják...

Forrás: facebook.com
Feltöltő: barew7
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Feraj49
Magyarország egy "szabad" ország,Szabad rabolni,lopni csalni,hazudozni...csak nem az egyszerű embereknek!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dr lóherre
Azért lehetne olcsobb is az OTP, meg a többi bank is.
Betét 1 évre 8-9%, a kölcsön meg 39%,
A helyes arány lenne: betét 12-13%, a Kölcsön meg 18-20%.
Ez lenne a tiszteséges és még igy is maradna nyereség.
Több lenne a betétes és hitel felvevő is.
Ez által nagyobb lenne a kereslet a bankok is jól járnának és vállalkózások is termelni tudnának. Talán az ország szekere is már végre el (be) indulna.
genyó kapitány
@zsolti: @Dr.luigilongo60: Az OTP 2004 óta van jelen Romániában, azóta is piacszerzés folyik?
Az összes többi román bank is piacszerzéssel foglalkozik, hogy náluk is alacsony a kamat?
Ti, mint a gazdasági folyamatok szakértői elmagyarázhatnátok nekem, hogy a Magyarországon piacot szerző bankok miért nem adnak ilyen olcsón hitelt?
Romániában azért olcsóbb a hitel, mert rosszabbak a gazdasági mutatóik, mint a mieink, Ausztriában meg azért olcsóbb mert jobbak.
zsolti
@genyó kapitány: más a szabályozás, ahogy írtam is. romániában jogszabály mondja meg, hogy egy embernek maximum mennyi hitele lehet. ergo nem tud senki eladósodni, ebből meg az következik, hogy nagyobb a visszafizetési hajlandóság (magyarul kisebb a kockázata a banknak, hogy sosem látja viszont a pénzét). itthon ilyen nincs, több a rossz adós, nagyobb a kockázat, nagyobb a százalék. logikus. másik: románoknál a bank, ha követelése van, kb. hatóságként járhat el. ha tartozol, beszedi tőled így vagy úgy. itthon ilyen sincs. ez is a behajtást segíti (kockázatcsökkentő). hülyeség a post, értelmetlen összehasonlítás, kár rugózni rajta tovább, hangulatkeltésnek remek, fel is ültetek rá szépen.
genyó kapitány
@zsolti: Gazdasági meg jogszabályi környezet ide vagy oda a lényeg lényeg marad.
Magyarországon a bankok bármit megtehetnek.
Én úgy érzem a poszt lényege pont erre világít rá.
A jószívű Csányi bácsi egy burzsoá köcsög, akibe annyi jóérzés sem szorult, hogy legalább ne a honfitársait sarcoltatná a legjobban.
A poszt lehet, hogy hangulatkeltő de ez szerintem senkit sem vigasztal Magyarországon akinek hitele van.
zsolti
@genyó kapitány: cégről beszélünk, profitról, hogy jön ide a jóérzés édes istenem, nem lélekmelengető irgalmas rend ez, hanem VÁLLALAT. melyik üzleti tervben láttál már olyat, hogy "jóérzés"?

de úgy látszik neked a tények sem elég jó válaszok, neked csak az a válasz, hogy "burzsoá köcsög". de tombold ki magad, álljál fejre, ettől még a kamatot ezután sem jóérzés szerint fogják számolni, hanem akkora képletek alapján, mint a vasárnapi abrosz.
genyó kapitány
@zsolti: Ha csak annyi haszna van a 'tombolásnak', hogy egy tetű bankárt amúgy jó magyarosan elküldök az anyja kénporos agyonhasznált valagába máris megérte.
Nem azért, hogy alacsonyabb legyen a kamat hanem, hogy kicsit jobban érezzem magam.
Nem vagyok se Buddha se Gandhi, hogy mindent mosolyogva tűrjek.

Attól függetlenül, hogy egy VÁLLALAT-ról beszélünk létezhet(ne) etikus és korrekt hozzáállás a borsos haszon mellett. De persze Csányi csak szórja az aprópénzt a plebsznek a Csányi alapítványon keresztül, amúgy Soros György módján, hagy' lássa a magyar jobbágy milyen vajszívű Sanyi bácsi.
Ha egyszer tényleg kitörne a forradalom remélem az elsők között lesz, akit a dühöngő tömeg felhúz a lámpavasra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.