Orbán berlini beszédét Imre Kertesz, a Nobel-díjas "magyar" író is személyesen meghallgatta, aki annyira elfeledkezett anyanyelvéről, hogy a német szakfordítást vette igénybe. Kertesz a miniszterelnök berlini beszédét személyesen hallgatta végig, igénybe véve a német szakfordítást. Az előadás után Orbán Viktor odalépett hozzá, de Kertesz megalázó módon ülve fogadta a kormányfő üdvözlését. Mint ismeretes, három éve egy Die Welt-interjúban Kertesz kikérte magának, hogy magyarnak minősítsék: "Az európai kultúra terméke vagyok, egy dekadens, ha akarja, egy gyökértelen. Ne minősítsen engem magyarnak" - jelentette ki válaszában Kertész.

Forrás: fusz.hu
Feltöltő: barew7
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
Húú, egy beteg, 83 éves Nobel-díjas nem állt fel, hogy fogadja a Szent Orbán Viktor kézfogását... Micsoda modortalanság...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
darwin
@lbs: Remélem nem teszik kötelező olvasmánnyá ,nem gyereknek való. A holokausztot, csak holo néven emlegetni, nem igazán stílusos. Jelentése : teljes, egész .Görög előtag,amit magában nem használnak.Egy fiatal technikai embernek az okostelefon jut az eszébe,nem pedig a történelem.
Atha
1973-ban születtem. Annyira sajnálom hogy egyesek személyes tragédiájukat örökösen az orrom alá dörgölve unos-untalan a szemembe köpik hogy a családom és én is felelős vagyok a holokausztért.
Soha nem volt téma nálunk a zsidózás vagy cigányozás, azt is az egyetemen tudtam meg hogy az évtized óta legjobb barátom zsidó.
Sem ávós, sem nyilas, nem volt a családunkban, a nagyapám összes bűne is mindössze annyi volt hogy 18 évig Franciaországban élt a háború előtt. Ez már elég volt ahhoz hogy mikor hazatelepült basztassák a kommunisták. Az minimum gyanús ha valaki négy nyelvet beszél és nem olyan sötét mint Kádár csahosai.
Mellesleg Imre Kertesszel szemben ő kint is magyarnak vallotta magát.
Kedves Imre Kertesz!
Kérem ha idejönne inkább ne tegye!
Eleget sértegetett bennünket ahhoz hogy higgye el, mi sem szeretjük magát és én részemről a Nobel-díját is inkább a németekéhez sorolnám.
Egyszer s mindenkorra jegyezze meg kérem; nem vagyok felelős a holokausztért!
Pilóta
Ez egy kóbor faj!
Bár letepültek, de hol, hogyan és mikor! Milyen állam is az a "hazaszerűségű" Izráel?
Nem hinném, hogy valaki is tiszteli!
Én speciel örülök neki, hogy nem magyar, szégyelném ugyanis a fércmunkát magyarnak vallani, amit ez összehozott a Nobel-díjért! Mórickás!:-)
Atha
Ezt még az előzőhöz, Kertesz úrnak üzenem!
Tegnap fent a Várban remekül elbeszélgettem egy izraeli idős hölgy turistával. Magyarnak született az édesanyja és megjegyezte hogy milyen gyönyörű gyerekeim vannak, mondta hogy csodálatos Budapest és mennyire szeret idejárni. Mikor megkérdeztem miért nem költözik haza, (nem beszélt magyarul, angolul értekeztünk) azt mondta hogy az ő élete Izraelben van, pusztán csak szereti az országot és szeret idejárni pihenni. Elköszöntünk, Lili megkínálta őt egy Pilótával, kellemes pihenést kívántuk és ennyi.
Ebben az egészben az a furcsa hogy mi kisemberek tökéletesen megértjük egymás szavait, de mihelyst közénk áll a politikai, vagy a politikai oldalak apologétái a szavak elvesztik az értelmüket és mintha Bábeli zűrzavarban találnánk magunkat.
Én egy polgári értékrendet hoztam otthonról és ebbe nem tartozik bele a gyűlölködés, és az árokásás. Elfogadok olyannak mindenkit amilyen de azt nem szeretem ha minősítgetnek. Cserébe én sem teszem ezt mással.
varirmag
Senki nem is gondolta hogy Magyar lenne ! De talán ilyen szellemileg alul tápláltnak sem kellene lenni.
@Atha: Minden szavad igaz ! Sokan gondoljuk így !
silber13
Ha nem magyar, akkor mi a francot foglalkozunk vele? Az viszont más dolog, hogy ennek a mélynövésű csúti himpellérnek ülve fogadta a köszöntését! Egyszerűen azért, mert beteg, nem tud felállni! Tahó firkásznak ezt tudni kéne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.