Az ENSZ Közgyűlése "nem tag megfigyelő állam" szintre emelte a világszervezetben Palesztina státusát. Izrael szerint ez visszaveti a közel-keleti békefolyamatot. Magyarország tartózkodott a szavazáson. A Palesztina államiságát elismerő határozat mellett 138, ellene pedig 9 küldöttség szavazott. Az ENSZ 41 tagállama - köztük Magyarország - tartózkodott a voksoláson. Az ellenszavazók között volt az Egyesült Államok, Kanada és Izrael; Európából egyedül Csehország tartozik ebbe a csoportba. A világszervezet közgyűlése bő egy évvel azután szavazta meg a Vatikánéhoz hasonló megfigyelői állami státust a palesztinoknak, hogy kudarccal végződött Mahmúd Abbásznak, a Palesztin Hatóság elnökének kísérlete, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsával teljes jogú tagállamként ismertesse el az általa képviselt közösséget.

Forrás: hir24.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pilóta
Palesztina elsöprő támogatással nyert új "rangot" az ENSZ-ben

A Palesztina államiságát elismerő határozat mellett 138, ellene pedig 9 küldöttség szavazott. Az ENSZ 41 tagállama – köztük Magyarország – tartózkodott a voksoláson. Az ellenszavazók között volt az Egyesült Államok, Kanada és Izrael; Európából egyedül Csehország tartozik ebbe a csoportba.

mno.hu/kulfold/palesztina-elsopro-tamogatassal-nyert-uj-rangot-az-ensz-ben-1121254
keresztapa
@Pilóta: Ez azért a zsidó szeretettett mintha egyértelműsítené, de hogy a magyar nem ura
függetlenségének azt a tartózkodás bizonyítja, nincs szabadság érzete, de törekvése sem,.
Pilóta
@keresztapa: 16:01
Soem volt, és sosem lesz ura!:-)
dubitus
Baki a pakisztáni-vatikáni esetben olyan következtetésre jutni: "mint a Vatikán"!
Ugyanis: a Szentszék Küldötte (a vatikáni diplomata) primus inter pares (első az egyenlők között) a diplomaták rangsorában minden más államét megelőz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.