Legalább 245-en meghaltak, több százan megsebesültek egy brazíliai diszkóban pusztító tűzben - adta hírül a Reuters.

Santa Maria egyik szórakozóhelye akkor gyulladt ki, amikor egy fellépő társulat tűzijátékozni kezdett. A lángok másdpercek alatt elterjedtek - fogalmazott a hírügynökségnek egy mentőmunkás.

A Reuters cikke szerint 500-an lehettek a Boate Kiss nevű helyen, amikor a baleset történt. A kijáratok közül legalább egy zárva volt, ez pedig rengeteg embernek az életét megpecsételte.

Egy túlélő, Taynne Vendrusculo azt mondta a GloboNews TV-nek, hogy akármerre nézett, csak halottakat látott a földön heverni. "Hátborzongató volt" - fogalmazott. A híradókban is megrázó képeket lehetett látni, sokan a klub előtt zokogtak, miközben a tűzoltók a falat próbálták szétverni, hogy ott szabadíthassák ki a bentlévőket.

Guido de Melo tűzoltóparancsnok a helyi média beszámolói szerint azt mondta, hogy az emberek pánikba estek és taposni kezdték egymást a tömegben. Többen a mellékhelyiségekben kerestek menedéket, de onnan nem tudtak kimenekülni. Az egyik tűzoltó azt mondta a BBC-nek, hogy még soha nem látott ehhez hasonló tragédiát, ennyi fiatal áldozatot - olvasható az Indexen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.