Az egyiptomi tévé közzétette azt az amatőr videofelvételt, amely a lezuhanáskor készült egy másik ballonból. A 21 embert szállító hőlégballon a Nílus nyugati partja fölött, a világhírű Királyok Völgyének közelében, körülbelül 300 méteres magasságban járt, amikor kedd reggel 7 óra körül kigyulladt. A szerencsétlenségnek egy magyar áldozata is van. Mint a Blikk kiderítette, a szerencsétlenségben a 34 éves veszprémi Gy. Zsuzsanna is életét vesztette, aki brit kedvesével, Joe B.-vel nyaralt Luxorban. A Bors úgy tudja, hogy a képzőművész pár egy dél-londoni galériában dolgozott együtt.

Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lbs
A baleset kialakulása teljesen érthetetlen!

Ezek a hőlégballonokban gázüzemű égőfejekkel termelik a forró levegőt, amely az emelőerőt biztosítja.
Kizárólag ezt lehet szabályozni, ugyanis a ballont az aktuális légáramlások sodorják. A fel - le emelkedésükkel lehet a légáramlások között váltogatni ezzel a sodródás irányát mérsékelten befolyásolni..
Egy ilyen rendszernél mindig kell hogy legyen vész szelep, amely azonnal lezárja a gáz égőfejbe áramlásának útját, a láng lényegében a másodpercek töredéke, vagy másodpercek alatt kialszik.
Az ilyen helyzetek további kezelésére a ballon felső részén egy villámzárral ellátott vésznyitó szerkezet van beépítve, amely nagy keresztmetszeten nyitja a ballon tetejét - ott ahol a legforróbb a levegő és megszüntetve a felhajtóerőt a ballon leereszkedik.
Ha ezt a kezelők igen rövid időn belül megteszik akkor amikor a földközelben tartózkodott a ballon, akkor ez a tragédia nem következhetett volna be.
Természetesen akkor is lettek volna sérültek az ellenőrizhetetlen sebességű zuhanás utáni becsapódáskor, de a túlélési esély jelentős mértékben nagyobb lett volna.

Ráadásul a hírek szerint a túlélők egyike a ballon egyik kezelője volt, még időben kiugrott.
Ez nagyjából - más körülmények között - de hasonlatos volt a Costa Concordia kapitányának a magatartásához. A kezelő magára hagyta az utasait.
GORGIO12
en latam ijen holegbalont belurol...es inkabb leonidaszal elene megyek 10000 perzsanak hogy en vagy a csaladom ijenel felszaljon... ibs el 100 ban egyetertek...meg tulelni sem lehet rendesen... a COSTA CONCORDIA rol meg anyit es ez az en velemenyem szabotazs arulas volt cezar elen brutusz reszerol...olasz ugrot olasznak kulfoldi utasokat nem veve szamitasba a penzert...ki nem hisz nekem neze meg a liszenc jogokat es a hajo sorsat...lazan meglehetet volna menteni es javitani...megis rocskent es darabolva vegzi...a leghajo kezelojet bortonre itelnem sok artatlan halala miat...lehet ez is merenylet volt??? majd megnezem a tobi hiradast is
vukkocska
@lbs: reggel a Mokkában is mondták, hogy valaki kiugrott. De ha megnézed a videot, erről szó sincs. Nem látni senkit, aki ugrott volna. Ez már olyan "blikkes."
220Peter
Hát 300m ről ki ugrás = a halálal_ neem? 10m-ről való le esés is lehet, halálos...Építkezéseken volt már rá példa!
Dr. Felipe
@vukkocska: Még az emelkedés előtt ugrott ki a kezelője miután nem tudta eloltani a tüzet és egy angol utas. A többieket sajnos felvitte a ballon 300 méterre és akkor robbant be a palack.
vukkocska
@Dr. Felipe: akkor azért nem volt látható.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.