Az Európai Parlament képviselői az Európai Bizottság javaslatára tegnap 506 igennel megszavazták az idei uniós agrártámogatások megkurtítását.

Forrás: Kitekintő
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csa-csa
egy másik cikkben meg "Dől a pénz: hatalmas lehetőséget kaptak a magyarok."
Prof. Dr. Vak Komondor
A rémhírterjesztés, még statáriális bűncselekmény, bértollnok!
nyanya001
A cikket el kell olvasni !
A támogatások mérséklése nem egyenlő arányban érinti az uniós tagállamokat. Leginkább a cseh mezőgazdaságot sújtja a dotációk csökkentése, mivel a teljes összeg 4,5 százalékát veszíti el Prága. Ez euróban kifejezve 35,1 millió eurót jelent, és rögtön a második helyen éppen Szlovákia áll – Pozsonytól az idei juttatások 4,3 százalékát vonják el, ami abszolút számokban kifejezve 16,77 millió eurót jelent.

Magyarország esetében a megvonás aránya 3,5 százalék, Ausztriánál 2,5 százalék, a jelentős mezőgazdasággal, ám döntően kisebb farmokkal rendelkező Lengyelországnál a lefaragás mértéke 1,6 százalék. A részletek még nincsenek teljesen tisztázva, ezért a megvonások mértéke némileg változhat – a szakminiszterek június végén még egyszer megvitatják a kérdést.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.