Elbukott egy helyi vasárnapi népszavazáson az a terv, hogy Svájc két legpatinásabb klubjának, a zürichi Grashoppers-nek és az FC Zürich-nek 216 millió frankból (mintegy 52,5 milliárd forint) új stadion épüljön. Magas részvétel mellett (50,8 százalék) a zürichi választópolgárok úgy döntöttek, hogy ne épüljön új stadion a két nagy zürichi futballklubnak, az FC Zürich-nek és a Grashoppers SC-nek - idézi a Privátbankár a Neue Zürcher Zeitung-ot. Mintegy 53 ezren mondtak nemet a projektre. A stadiont 216 millió svájci frankból (mintegy 52,5 milliárd forint) kívánták felhúzni egy Hardturmareal nevű városrészben. Így a klubok stadionja a Letzigrund marad, amely eredetileg az FCZ otthona, de a Grashopers is ott játszik. A stadion mellé új lakóparkot is terveztek, amit a lakosság támogatott is. De stadion nélkül az a beruházás sem fog elkészülni. A költségvetési pénzekből tervezett új stadion helyett most a Letzigrund felújítása, esetleg egy olcsóbb új stadion építése van napirenden.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Majd johetnek hozzank edzeni. A mi stadionjaink ugyis kongani fognak az uressegtol.
Dr. Felipe
Maradi svájciak, ezek nem tudják hogy a stadionépítés népegészségügyi kérdés. Nincs is annál egészségesebb mint potrohos hassal köpködni a tökmagot a stadionban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.