Az észak-amerikai ország elfogadta a magyar író menekültkérelmét. Kertész Ákos 2012 februárjában érkezett Montreálba, miután több alkalommal megtámadták Budapesten. Az ország elhagyásakor közleményt adott ki, melyben azt írta, hogy a kormánypárti sajtó hajtóvadászatot indított ellene, és nyíltan uszította a szélsőségeseket. Ennek köszönhetően állandó fizikai zaklatásnak, fenyegetettségnek volt kitéve, tettleg is inzultálták, az utcán megtámadták, életét veszélyben érezte. A Maclean’s nevű kanadai hetilapnak azt mondta, hogy azért döntött úgy feleségével, hogy elhagyják Magyarországot, mert nyolcvanévesen már nem akart többet harcolni.

Forrás: FN
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

79 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sbl
@nileve: Kertész Ákos egyáltalán író? Egyben nagy: a magyar- gyűlöletéből adódó rémhírterjesztésben.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szablyafűrész
@miazavalami: mert ha nem veszem meg, akkor nem is tudod igazolni az állításod ?
miazavalami
@szablyafűrész: Dehogynem::-)
Add meg az e-mail címedet priviben és küldök neked igazolást..:-)
sbl
@szablyafűrész: Mit "pucoljak" meg?
@dömdödöm: A Kanadába kijutott pigmenthibásokat azért küldték vissza, mert folytatták azt ami miatt Hazánkban is népszerűtlenek, tolvajkodtak, színesfémeket loptak, terrorizálták a közvetlen környezetüket, ezt unták meg rövid időn belül a kanadaiak.
Kertész biztosan nem fog kint ilyeneket csinálni, az meg hogy miket nyilatkozik az Amerikai Népszavának ott, kit érdekel?
Annak idején engem sem érdekelt túlzottan a chilei politikai menekültek itt léte...
Közrendet nem bont, időnként a hozzá hasonlóknak bizonyára szónokolni fog, firkál olyan dolgokat amiket, egy idő után a kutyát nem fog sem ott, sem itt érdekelni.
Orsós Rodrigó
@dömdödöm: Ez inkább arra bizonyíték, hogy Kanada mennyire kétszínű politikát folytat!! Magyarországtól elvárja, hogy szeresse, tutujgassa a cigányokat, de amint testközelből tapasztalja meg, miféle népség is ez, ő nem kér belőlük. Inkább visszaküldi őket ebbe a nácifasisztarasszista országba.
De a zsidókat befogadja, akkor is ha egy vénemberről van szó, aki már nem fog dolgozni, adót fizetni. Csak nyugdíj és eü ellátás címeken viszi a pénzt. Remélem, a többi zsidó is értesül róla, hogy Kanada tárt karokkal várja őket, csak egy kicsit rinyálni kell, hogy milyen nagy antiszemitizmus, meg zsidóellenes pogromok vannak Magyarországon.
Kertész a cigányainkhoz hasonlóan azért pont Kanadába ment a Föld 193 országa közül, mert ott a legbőkezűbb az állam a menekültekkel szemben, így ott lehet a legjobban élősködni!
dömdödöm
@Orsós Rodrigó: lehet hogy igazad van ,menedékjogot én még sehová sem kértem ,
nem vagyok se zsidó se nem cigány de elhiheted mihelyst azt érzem hogy politikai beállítottsági okokból üldöznek és diszkriminálnak a szülőföldemen azonnal lelépek innen oda ahol befogadnak . Az igazságot meg mindenki döntse el maga , ahányan vagyunk annyi különböző vélemény rasszista kirekesztés vagy van vagy nincs , olyan nincs hogy kicsit van ,időnként van ,esetenként van de egyébként nincs :-(
lajospapa
Ahol tüzelőhiány van el kell menekülni! A könyvégetés pedig arra vall ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.