Az észak-amerikai ország elfogadta a magyar író menekültkérelmét. Kertész Ákos 2012 februárjában érkezett Montreálba, miután több alkalommal megtámadták Budapesten. Az ország elhagyásakor közleményt adott ki, melyben azt írta, hogy a kormánypárti sajtó hajtóvadászatot indított ellene, és nyíltan uszította a szélsőségeseket. Ennek köszönhetően állandó fizikai zaklatásnak, fenyegetettségnek volt kitéve, tettleg is inzultálták, az utcán megtámadták, életét veszélyben érezte. A Maclean’s nevű kanadai hetilapnak azt mondta, hogy azért döntött úgy feleségével, hogy elhagyják Magyarországot, mert nyolcvanévesen már nem akart többet harcolni.

Forrás: FN
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

79 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sbl
@nileve: Kertész Ákos egyáltalán író? Egyben nagy: a magyar- gyűlöletéből adódó rémhírterjesztésben.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
hallgatag
Igaza volt !!! Ö egy abból az 533782 magyar állampolgárból, akit a Fidesz
kormány nem türt el, és inkább elkergette,,,,
Lehet, hogy ez a cél, hogy csak a " csókosok " maradjanak
meg a rabszolgáka !!
Orsós Rodrigó
Ebből is látszik, hogy milyen kétszínű Kanada. A cigányokat a távolból nagyon pátyolgatja, de ha testközelbe kerül velük, akkor nem kér belőlük. Tőlünk bezzeg elvárja, hogy szeressük őket, de ő nem kér belőlük.
Gyanítom, hogy ha Kertész Kanadában, vagy bármelyik másik országban írt volna hasonlóakat a gazdanemzetről, mint amit a magyarokról írt, akkor nem úszta volna meg egy díszpolgári cím visszavonásával. Ha valaki a zsidókról írt volna csak hasonlóakat, akkor az már rég náci, antiszemita stb. lenne és hiába hivatkozna a véleménynyilvánítás szabadságára.
Amúgy meg nyilván az sem véletlen, hogy Kertész a Föld majdnem 200 országa közül a cigányokhoz hasonlóan pont Kanadába ment. Ugyanis ott a legbőkezűbb az állam a menekültekkel szemben, vagyis ott lehet legjobban élősködni!
sbl
@hallgatag: Igaza volt!
Egy hungarofóbbal kevesebb rontja Magyar hon levegőjét.
Nélküle többen vagyunk!
nileve
@Orsós Rodrigó: Te egyszerűen aljas vagy.Hogy merészelsz egy nagy íróról így beszélni?
nileve
@sbl: Neked menni,ha nem tetszenek a kultúrált és művelt emberek.
sbl
@nileve: Kertész Ákos egyáltalán író? Egyben nagy: a magyar- gyűlöletéből adódó rémhírterjesztésben.
sbl
@nileve: Nekem mit csinálni???
Nekem - ha már kultúráról van szó - akkor nem a "művelt és kulturált emberek tetszenek - hanem a műveik.
Kertészről meg igen erős túlzás azt állítani, hogy művelt és kulturált.
Legfeljebb a saját körei állítják ezt róla, mert sztárolják.
sbl
@Orsós Rodrigó: Ha orosz lenne, már régen kimúlt volna a polóniumos tea mértéktlen élvezete miatt...
Putyin atyuska ennél kevesebbet sem vesz jó néven.
És ha összeráncolja valakire a homlokát az azt is megbánja, hogy megszületett...
És igaza van, a nemzetgyalázás - annak az országnak az állampolgára részéről ahová született - nem tűrhető el!
miazavalami
„A magyar genetikusan alattvaló. József Attila talált mentséget: „ezer éve magával kötve, mint a kéve sunyít, vagy parancsot követ.” De ez nem mentség arra, hogy a magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire.

Azért ezen érdemes elgondolkodni.
sbl
@miazavalami: El is gondolkodtam.
Dr. Jendrassik Györgyöt a világhírű motorkonstruktőrt a kommunisták elüldözték.
Dr. Simonyi Károly soha nem kapta meg az őt megillető elismeréseket az életében.
Idősebb Rubik Ernőt a nagyszerű repülőgép konstruktőrt aki minden idők egyik legkiválóbb oktató vitorlázó repülőgépét tervezte és gyártotta tönkretették, esztergomi repülőgépgyárát államosították és tönkretették.
Illyés Gyulát, Németh Lászlót soha nem jelölték az irodalmi Nobel díjra. (Így utóbb talán jól is jártak, mert Kertész Imre társaságában snassz lenne nekik...)

És a Rákosi időszak - mert a tehetséges alkotói karrierek akkoriban törtek ketté tömegesen, különben igazolja a Kertészhez hasonlók dagonyázásait.
Rákosi és bandájáról meg rendelkezünk ismeretekkel...
A sor - sajnos - igen hosszú.
miazavalami
@sbl: Na persze mert az akkori kormány nem tolerálta ezeket az embereket.
De a mostani sem! Sőt ha belegondolsz eddig egyetlen kormány sem volt az emberekért a magyarokért csak önmagukért és egy szűk réteget képviseltek. Na akkor most gondolkodj el rajta.
Orsós Rodrigó
@miazavalami: Amit írsz, az nem magyar sajátosság. Közép-Kelet Európában szinte mindenhol ez van. Ugyanakkor tény, hogy a két világháború közti időszakban legalább megpróbálták a magyarokat helyzetbe hozni a zsidókkal, cigányokkal szemben. Kertésznek ez fáj annyira.
sbl
@miazavalami: Miért Kertész tolerálja a nagyszerű magyarokat?
Az undorító írásával gyaláz olyanokat is mint Gróf Széchenyi István, Jedlik Ányos, Dr. Kandó Kálmán, Bláthy Ottó, Déri Miksa, Zippernowsky Károly, Liszt Ferenc, Kodály Zoltán, Bartók Béla, Makovecz György, a nagy magyar költők, festők, előadóművészek stb, stb.

Mindenesetre a mostani kormány megpróbálta - több esetben sikeresen - visszaszerezni a libsik által ingyen vagy annál olcsóbban a külföldiek kezére játszott egykori javainkat.
Azok le akarták bontani az egyik legnagyobb színházunkat az Erkelt, ezek újjáépítették.
De újjáépült a Zeneakadémia is - az eredeti patinás szépségében - jövőre várhatóan megkezdődik a szegedi Lézerközpont építése amely nemcsak európai, de világviszonylatban is rangos létesítmény lesz, elkezdődik annak a V0 fővonalszakasznak az építése és a következő ciklusban várhatóan amely a Záhony-Budapest fővonalat köti össze a Budapest Győr-Hegyeshalom fővonallal és mintegy hidat képzünk a Kelt Nyugat közlekedésében.
Ez pedig óriási hasznot képes hozni!

Természetesen követtek - követnek hibákat is, azonban messze nem annyit mint a szociolibsik.
miazavalami
@sbl: A magyar nem érez lelkifurdalást a legszörnyűbb történelmi bűnökért sem.
Ez igaz.
Mindent másra hárít , mindíg másra mutogat..
Ez is igaz.
Dagonyázunk a diktatúra pocsolyájában , és zabáljuk a moslékot amit a szánkba fejünkbe tömnek.
Igaz.
Dolgozni tanulni nem akar csak a szomszédét irigyelni...
Ez is igaz.
miazavalami
@Orsós Rodrigó: Azt nem tudom hogy az európai népek milyenek , de a mai "légkör" igazán jellemző a magyarokra. Amit a fidesz , és más pártok is kihasználnak.
sbl
@miazavalami: Nem tudom, hogy az általad felsorolt pontokat miért tartod igaznak?
A történelmi bűnök valóban elkövetődtek, sőt élkövetődnek manapság is.

Akik elkövetik azok mindig idegen érdekekétt, idegen hatalmak zsoldosaiként tették meg.

Vegyük mindjárt az 1919-es Patkányforradalmat.
Az I. vh. végi nemzetközi zűrzavarban a "vörös gróf" a nemzetet sokszorosan eláruló Károlyi Mihály szétzüllesztette azt a visszavonulóban lévő magyar hadsereget, amely minden vesztesége ellenére sikeresen felvette volna a harcot és megvédte volna Erdélyt a beözönlő bocskoros románoktól.
Mint ahogyan egyes északon lévő városainkat pl. Balassagyarmatot a szintén beözönlő csehektől a hős magyar vasutasok!

És persze azért még itt van az átkozott 133 nap, meg azok a történések, amelyek ezek a napok alatt történtek.
A bőrkabátos konda, a magukat Lenin fiúknak nevező felfegyverzett söpredék vérengzései vidéken, az általuk tömegesen elkövetett megerőszakolások tisztes magyar asszonyokon és lányokon!
Amikor végre Horthyék véget vetettek ennek a vircsaftozásnak, akkor elmenekült nagy részük és a sztálini Szovjetunióban, meg a '30-as évek Spanyolországában folytatták azt amit itthon elkezdtek.
A spanyoloktól kisöpörte azzal a nemzetközi csőcselékkel együtt őket a Condor Légió meg Francesco Franco tábornok csapatai akik összegyűltek mint a keselyűk..
Egy részük visszament a Szovjetunióba, de ott sokukat elérte a jól megérdemelt végzetük, Sztálin politikai gépezete bedarálta őket.
Talán ez volt Sztálin oly kevés jó cselekedete irányunkban...

Dagonyázás a diktatúra pocsolyájában.
Hát igen Kertész, meg a hozzá hasonlók ezt valóban megélték, Aczél elvtárs alatt. Akkoriban indult el a politikai zombi Heller Ágnes meredeken felívelő karrierje is.
És valóban két pofával zabáltak olyan étkeket, meg vedeltek olyan italokat, amit a közönséges és tisztességes halandó legfeljebb az irodalom lapjairól, meg az egy idő után nagy nehezen beengedett krimikben láthatott fekete-fehér televíziós...
Orsós Rodrigó
@miazavalami: Mindez igaz, de a legkevésbé sem a magyarokra:

1. "A magyar nem érez lelkifurdalást a legszörnyűbb történelmi bűnökért sem"
Szlovákiában ma is érvényben vannak a Benes dekrétumok, ennyire éreznek lelkiismeret furdalást. Romániában a fegyvertelen magyar civileket halomra gyilkoló Avram Iancunak mindenhol szobrai vannak, illetve utcák, intézmények vannak elnevezve róla. A Szálasi ottani megfelelőjének számító Ion Antonescunak is számos település utcája viseli a nevét. Vagy a szerbek szerinted szembenéztek bűneikkel? Csak a 20. században magyar, horvát, albán, bosnyák stb. civilek százezrei estek a szerb hordák áldozatául. Nem hogy bocsánatkérés, kártérítés, vagy bármi hasonló nem történt (az csak a zsidóknak jár), de pl a csurogi magyarirtás emlékművét is rendszeresen meggyalázzák.

2. "Mindent másra hárít , mindíg másra mutogat.."
Erre valószínűleg Kertész sem tudna egyetlen konkrét példát sem mondani, ezért is általánosít.

3. "Dagonyázunk a diktatúra pocsolyájában , és zabáljuk a moslékot amit a szánkba fejünkbe tömnek"
Milyen diktatúra? Kertész Észak-Koreában képzeli magát? Amúgy meg a kivégzett Rajkot leszámítva épp a legkeményebb Rákosi rendszer vezetői nem magyarok, hanem hozzá hasonlóan mind zsidók voltak. Garbai Sándort leszámítva ugyanez igaz a tanácsköztársaságra is.
Ha pedig csak az elmúlt 100 évet nézzük, a már említett Romániában, Szerbiában és számtalan más térségbeli országban egyaránt hosszabb ideig tartó, keményebb diktatúrák voltak, mint nálunk.

4. "Dolgozni tanulni nem akar csak a szomszédét irigyelni..."
Kertész összetéveszti a magyarokat a cigányokkal. Bár ők nem csak irigylik, amit a magyarok elértek, de kérés/fizettség nélkül el is veszik azt.
sbl
@miazavalami: folyt.:
műsorokban!
És azok egyáltalán nem a moslék kategóriába tartozók voltak!
Beszerezni kizárólag csak az elvtársak számára fenntartott zárt üzletekben lehetett őket, ahová csak külön a mindenható szervek által kiállított kevés számú igazolvánnyal lehetett.
Én még emlékszem ezekre a boltokra!

Ki nem akar dolgozni és tanulni???
Én egész közel negyven éves szolgálatom meg az arra való felkészülésem alatt tanultam és dolgoztam!
És dolgozom ma is!
Igaz nem holmi Heller, meg TGM és a hozzájuk hasonlók által tudományosnak beállított értéktelen fecsegéssel múlatom az időmet, hanem gépeket, berendezéseket tervezek, tervezünk a munkatársaimmal és irányítjuk a megvalósításukat.

És sokan vagyunk így, akik jelenkori vélt sérelmeken rágódunk, hanem értékteremtő mások számára is hasznos munkával foglalkozunk!

Kertész meg vigyázzon, mert Kanadában sok magyar él, akiknek a felmenői éppen a hozzá hasonlóak miatt voltak oda (is) kénytelenek kimenekülni '56 után.
Esetleg valamelyikük hallva azokról a dolgairól amelyeket akkor követett el - amikor még Magyarországon rontotta a levegőt - le talál nyomni neki egy - két, tisztességes magyar parasztlengőst - amit a legteljesebb mértékben meg is érdemelne az itthon és külföldön elkövetett szemétségei alapján!
F_Viktor
@sbl: Írod:
"Kertész Ákos egyáltalán író? Egyben nagy: a magyar- gyűlöletéből adódó rémhírterjesztésben."

Lám, lám, mikor valakit ekézni kell, akkor megjelensz?
Kubatovnak több esze lehetne, hogy ne ilyen alul művelt pártkatonát bízzon meg a nemzetközileg elismert magyar emberek ekézésére!
Bevallottad, hogy Hellertől nem olvastál semmit, most meg azt sem tudod, hogy ki Kertész Ákos??? Akkor mi alapján mered kritizálni őket, te sínbohóc? Lehet, hogy ezzel a kubatovi ideológia-képzőn és a kuruc.infon jó fej lehetsz, de itt csak azt bizonyítod mennyire hülye vagy!
De, megpróbálok segíteni:
Hallottál már az Özvegyekről? Esetleg a Makráról? Névnap? Családi ház manzárddal? Aki mer, az nyer? Huszonegy? Zé és más történetek? Még a kapanyél is elsülhet? A Nap utcai fiúk? És a lista koránt sem teljes! Látod, milyen sötét vagy?
F_Viktor
@sbl: Írod:
"És igaza van, a nemzetgyalázás - annak az országnak az állampolgára részéről ahová született - nem tűrhető el!"

Diktatúrában! Ott nem tűri a hatalom, a diktátor!
Neked fogalmad sincs mi az a demokrácia. Fogadni mernék, hogy még most is őrzöd a pufajkádat.

Megkérdezném, hogy mi bajod van Kertésszel? Úgy látom fogalmad nincs kiről beszélsz.
sbl
@F_Viktor: Hellertől éppen elég hallani, olvasni a nyilatkozatait - amik amúgy tömény, minden alapot nélkülöző rágalmak - rólunk magyarokról.
Egyéb írásaival nem vagyok szennyezni az agytekervényeimet.
Helyette pl. a vontatási mechanikai ismeretek lényegesen nagyobb érdeklődést ébresztenek bennem, meg persze a gyakorlati életben össze nem hasonlíthatóan jobban használhatók.

A magatokfajták persze a Heller és a hozzá hasonlóak firkálmányaira gerjedtek, de hát ez meg a ti bajotok.

Özvegyekről hallottam, sőt az "özvegycsinálókról" is.
Ezek a II. vh. után újjá alakult Luftwaffe F104 "Starfighter" vadászgépei voltak.
A sárkányszerkezetükben és más konstrukciós részletekben messze megelőzték a korukat, de az alacsony-támadó feladatkörre tökéletesen alkalmatlanok voltak, mert akkoriban még nem létezett - vagy csak a kísérleti laboratóriumokban - az ún. "terepkövető" radar, meg a hozzá tartozó hardver és szoftver.
Egy Makra vezetéknevű ismerősöm van, vidéken él, született szervező és erőskezű vezető.
Isten segítségével még a kapanyél is elsülhet... - mondja a közmondás.
Nem tudom hogy milyen alapon "sötétezel" mert lehet hogy nehezen fogod fel, de én nem Kertészen gyúrok, hanem a klasszikus magyar irodalom alkotásait kedvelem.
Kertészt meg az indokolatlan fröcsögései miatt kifejezetten rühellem.
Éppen tegnap láttam a Nemzeti Színházban Tamási Áron egyik remekművét, a "Vitéz lelket".
Élmény volt pl. a tiszta szép magyar nyelvezete.

Listákat én is tudnék neked felállítani, de minek?

Nem hinném hogy Dr. Pattantyús Ábrahám Géza, vagy Ipsits-Marty Ipari elektronikai műveiben túlzottan képben lennél.
Igaz ezeknek a nagyszerű szerzőknek művein mérnök generációk nevelkedtek és egyikük sem gyalázta a nemzetünket!
sbl
@F_Viktor: A történelem tanulsága szerint ha valahol kitört a demokrácia, az utóbb előbb a totális anarchiába torkollott.
A görög civilizáció és Római Birodalom sorsa ezt tökéletesen igazolja.
Azok az az országok mutatnak hosszú távon fejlődést és maradnak fenn sokáig, ahol a rend és a fegyelem fenntartása és megóvása központi és egyben a nép akarata is.

Ezt vetette el a magát műveltnek tartó nyugat, az "eredmények" kezdenek is előjönni.

Ne keverj össze a felmenőiddel a pufajka kérdésében!
Nekem vasutas bundám volt, amely télen igen jól védett a hideg ellen.
Az a baj a magatokfajtákkal hogy mindig magatokból indultok ki.

Ez lépten-nyomon kiüt rajtatok.
szablyafűrész
@sbl: Te annyira mély magyar lehetsz a szó eredeti értelmében, hogy ki sem látsz a gödörből !
F_Viktor
@sbl: Írod:
"Hellertől éppen elég hallani, olvasni a nyilatkozatait - amik amúgy tömény, minden alapot nélkülöző rágalmak - rólunk magyarokról."

Újból tévedsz (nehéz életed lehet)! Heller pl. a svéd köztévének nem a magyarokról nyilatkozott, hanem az orbáni politikáról mondta el az igazságot. Ötödszörre kérdezlek meg, mit tartasz rágalomnak, mit tartasz hazugságnak abból a 20 perces dokumentumfilmben? Az nem vita, ha te folyamatosan nyomod a jobber mantrát, a kérdésekre pedig nem reagálsz!

Írod:
"Egyéb írásaival nem vagyok szennyezni az agytekervényeimet."
Vagyis beszélsz a nagyvilágba, azt sem tudod miről :-)

Írod:
"Helyette pl. a vontatási mechanikai ismeretek lényegesen nagyobb érdeklődést ébresztenek bennem, meg persze a gyakorlati életben össze nem hasonlíthatóan jobban használhatók."
Teljes mértékben megértelek, viszont akkor nem kellene olyan dolgokba beleugatnod amihez nem értesz, szakértőnek beállítva magad, mert akkor bizony hazug embernek fognak tartani.
Neked a sínbohócok topicjaiban van a helyed!

Írod:
"Özvegyekről hallottam, sőt az "özvegycsinálókról" is."
Ez a problémám, hogy nem tudod ki írta az Özvegyeket, de véleményed mégis van róla!
Azért halkan megjegyzem - mert mindketten műszaki beállítottságúak vagyunk -, hogy az F-104 Starfighterről is hiányosak a tudásod! Nem volt az annyira nagyszerű gép, sárkány konstrukciójával is voltak bőven hibái, pl. a legnagyobb, a nagy szárny-felületterhelése. Ezért a USAF csak 153 darabot rendelt belőle.

Írod:
"Nem tudom hogy milyen alapon "sötétezel" mert lehet hogy nehezen fogod fel, de én nem Kertészen gyúrok, hanem a klasszikus magyar irodalom alkotásait kedvelem."
Tudod, akkor nem vau-vau abba, amihez nem értesz!

Írod:
"Listákat én is tudnék neked felállítani, de minek?

Nem hinném hogy Dr. Pattantyús Ábrahám Géza, vagy Ipsits-Marty Ipari elektronikai műveiben túlzottan képben lennél.
Igaz ezeknek a nagyszerű szerzőknek művein mérnök generációk nevelkedtek és egyikük sem gyalázta a...
F_Viktor
@sbl: folyt...

Írod:
"Listákat én is tudnék neked felállítani, de minek?

Nem hinném hogy Dr. Pattantyús Ábrahám Géza, vagy Ipsits-Marty Ipari elektronikai műveiben túlzottan képben lennél.
Igaz ezeknek a nagyszerű szerzőknek művein mérnök generációk nevelkedtek és egyikük sem gyalázta a nemzetünket!"
Azok a "listák" azon szerző művei akinek munkásságát te fikázni próbálod! Úgy, hogy nem is hallottál róla!
Én nem fikázom a példádban felhozott Ipsits Imrét, pedig az 1970-es évektől a számítástechnika hatalmas fejlődésével a mai mérnökök már elavultnak tartják tankönyveit. Nézz csak meg pl. egy AD/DA konvertert mekkora miniatürizáláson ment keresztül. Ellenben a fizika alaptörvényei nem változtak, a fázishatás elve is ugyanúgy működik...

Írod:
"Ezt vetette el a magát műveltnek tartó nyugat, az "eredmények" kezdenek is előjönni."
Te, aki már bevallotta, hogy nem élt "nyugaton", mi alapján kritizálod őket?
Tudod hány magyar ember szeretne azon a "nyugati" életszínvonalon élni? Segítek: Rajtatok kívül - akik vagytok pár ezren -, akik visszakívánják a középkort, a nomád életet, mindenki a hanyatló "nyugat" életszínvonalára vágyik már több évtizede. Ami rombolást véghezvittetek az elmútháromésfélévben (de az ellenzékben elkövetett elmútnyócév miatt is), hogy ettől az álomtól egyre messzebbre kerüljön a többi magyar ember, ezért tartalak benneteket hazaárulónak!
hallgatag
@F_Viktor: A szaktudásod lenyügözö,
és a türelmed példátlan ...
( bár falra hányt borsó ebben az esetben )!!!
Szép napot !!!
sbl
@F_Viktor: Egészen mellékesen Ipsits Imre és nagyszerű kollégái elsősorban a teljesítmény elektronika és nem a számítástechnika területén jeleskedett, de oda se ránts...
A törvényszerű műszaki fejlődés eredménye az új, jól miniatürizálható elektronikai aktív elemek megalkotása.

Óriási "tudományos" meglátásod hogy a fizika alaptörvényei nem változnak...
Ezt a fizikusok, meg úgy általában a műszaki témákkal foglalkozók is pontosan így látják.
Még szerencse, hogy - legalább - ezt nem óhajtod vitatni!

Te szerinted a magunkfajták "vagyunk vagy pár ezren" a középkort és a nomád életet kívánjuk vissza.
Nos a "nomád élet" egyáltalán nem a középkor egyik jellemzője, de megint csak azt mondom hogy oda se ránts...

A mostani kormány valóban rombolást vitt végbe az elmúlt három és fél évben (nem ártana, ha a szavakat elválasztanád a magyar nyelvtan alapszabályai szerint...) sikerült lerombolni azt a hamis libsi világképet sokakban, amelyik a fogyasztást és a pénzt teszi a imádat tárgyává és amelyikben a templomok szerepét a bankok töltik be.

És sikerült szintén sokakban feltámasztani az egészséges nemzettudatot.
Nos ez holmi kertészfélékre (Szándékosan írtam így!) úgy hat mint az ördögre a tömjénfüst a katolikus vallásban hívők szerint.
sbl
@szablyafűrész: Kilátok ha akarok.
De a gödör egyben óv is a magatokfajták hatásaitól, hasonlóan a lövészteknőhöz.
Josla
Jáccunk behelyettesítősdit!

Vegyük ennek a menekültnek a rólunk magyarokról szóló nyilatkozatát, és minden ránk, vonatkozó állítást, jelzős szerkezetet cseréljünk ki benne zsidókra vonatkozóra.

:-))))
F_Viktor
@sbl: OK, szakmázzunk egy kicsit, mert ebbe is belekavarodtál, mint kiscica a gombolyagba. Látom ez sem szakmád, mint ahogyan a szállítmányozáshoz sem értesz, csak próbálsz okoskodni :-)

Írod:
"Egészen mellékesen Ipsits Imre és nagyszerű kollégái elsősorban a teljesítmény elektronika és nem a számítástechnika területén jeleskedett, de oda se ránts..."
Megértem, hogy a 70-es években még sok mindent nem tanulhattál a mai teljesítményelektronikáról (nem véletlenül írom egybe, ugyanis "a magyar nyelvtan szabályai szerint" így helyes, nekem már ez a tudatlanságod is megkérdőjelezi szakmai hozzáértésedet!), de illik ám legalább a szakmádban továbbképezni magadat! Rémlik olyan, hogy Digital Signal Processor (DSP)? Avagy mikrokontroller? Tisztában vagy vele, hogy ma már tisztán hardwares úton szűréseket lehet végezni? Esetleg látttál már olyat, hogy csak sowtwaresen kollerálni lehet digitális jeleket?
Nos, ilyesmikre is képes a számítástechnika a teljesítményelektronika területén, "de oda se ránts..."

Írod:
"Te szerinted a magunkfajták "vagyunk vagy pár ezren" a középkort és a nomád életet kívánjuk vissza.
Nos a "nomád élet" egyáltalán nem a középkor egyik jellemzője, de megint csak azt mondom hogy oda se ránts..."

Írod:
"Te szerinted a magunkfajták "vagyunk vagy pár ezren" a középkort és a nomád életet kívánjuk vissza.
Nos a "nomád élet" egyáltalán nem a középkor egyik jellemzője, de megint csak azt mondom hogy oda se ránts..."
A kubatovi ideológiai akadémián olvasni nem tanítanak? Csak szajkózni? Vagy az agymosás következményeként nálad agyhalál állt be?
Én ezt írtam:
"...vagytok pár ezren -, akik visszakívánják a középkort, a nomád életet..."
Tehát, ti, akik visszakívánják a középkort, VESZZŐ, a nomád életet!
"De megint csak azt mondom hogy oda se ránts..."

Utolsó gondolatod Kertészről:
Pártod biztosan nem közölte veled mit nyilatkozott Kertész Ákos pár napra az Amerikai Népszavában megjelent írása után.
Pl. ilyeneket:
"Az Amerikai Népszavához írt...
F_Viktor
@sbl: folyt...

Pl. ilyeneket:
"Az Amerikai Népszavához írt publicisztikámban szereplő mondatot: "A magyar genetikusan alattvaló" - ezúttal helyreigazítom. Helyesen ilyen mondat nincs. Örömmel értesültem, hogy a holokauszttal kapcsolatban az elmaradt bocsánatkérés ügyében helyreigazítottak mások."

Vagy:
"Nem értik, én megtanultam írni, 53 éve jelentem meg először, nagyon sokan nem tanultak meg olvasni. Egyszerűen nem értik, hogy a magyar nép iránt, a magyarság sorsa iránti aggodalom íratta velem ezeket a sorokat, teljesen nevetséges, hogy épp a magyarok tiltakoznak ellene, akikről szól, akikért szól."

Tudom, hogy nem olvastad az eredeti írását sem, csak a fityeszes kommunikáció jutott el hozzád (jajj, majdnem azt írtam "agyadig"!). Nem kívánok tőled lehetetlent, hogy értelmezd Kertész Ákos ezen mondatait.
F_Viktor
@hallgatag: Én csak nyitott vagyok szinte mindenre, valamint sok a barátom akiket meghallgatok, odafigyelek rájuk.
F_Viktor
@sbl: Írod:
"Kilátok ha akarok.
De a gödör egyben óv is a magatokfajták hatásaitól, hasonlóan a lövészteknőhöz."

De te csak a fityesz kommunikációjára - ami egyben hazugság és pontosan a hozzád hasonlókat, a tudatlanokat célozza meg - vagy kíváncsi.
Arra nem gondoltál, hogy utána járj a dolgoknak? Vagy ebben is hasonlóan gondolkodsz, mint a szakmáddal, hogy konstans?
sbl
@F_Viktor: Nekem igen sok minden rémlik, sőt nem csak "rémlik" hanem hasznom is a gépeimben.

Ki ez a Kubatov? Valami obsitos szovjet űrhajós?
Nehogy összekeverd Farkas Bertalan parancsnokával és utitársával, mert azt Kubaszovnak hívták...
Ő meg repülőtiszt és űrhajós és semmiféle ideológiákat nem gyártott, akadémiája sincs, legfeljebb az eredményei alapján valamelyik orosz repülőakadémia tanára lehet, bár még nem néztem utána.

Nem adtál magyarázatot a középkor és a nomád élet állítólagos visszakívánása ügyében.
Az hogy Kertész Ákos miféle amerikai szennylapokban írogat, az az ő dolga.
Miért kellene, hogy ez érdekeljen.

Egyébként régi magyar közmondás, hogy: Addig jár a korsó a kútra, míg el ne törik!

Egyszer lehet hogy Kertész is úgy jár, ahogy már megírtam az eshetőségét.
Bele talál szaladni egy derék kinti magyar tenyerébe - aki rühelli a mocskolódásait - és beveri a pofáját.
Kint különben sokan élnek ilyen beállítottságúak is!

Csak utána alaposan kezet kell majd mosnia, nehogy valami átragadjon rá Kertészről...
F_Viktor
@sbl: Írod:
"Nekem igen sok minden rémlik, sőt nem csak "rémlik" hanem hasznom is a gépeimben."
Nofene, eszedbe juttattam, hogy létezik a számítástechnikai is a szakmádban? :-)
Eszedbe jutott, hogy pl. mi az a szünetmentes tápegység és mi köze van a számítástechnikának .-)
Akkor most hogy értelmezzem ezen nem régen leírt mondatodat?
"A törvényszerű műszaki fejlődés eredménye az új, jól miniatürizálható elektronikai aktív elemek megalkotása."
Ugye, mennyire pontatlan voltál, mint "műszaki ember"?

Írod:
"Ki ez a Kubatov? Valami obsitos szovjet űrhajós?
..."
Nos, te vagy az a tipikus ember, akinek nem kell eljátszania a hülyét, messziről virít rólad az értelem hiánya!

Írod:
"Nem adtál magyarázatot a középkor és a nomád élet állítólagos visszakívánása ügyében."
De, ott a magyarázat. Nem kívánhatod, hogy a nevemre vegyelek!

Írod.
"Az hogy Kertész Ákos miféle amerikai szennylapokban írogat, az az ő dolga.
Miért kellene, hogy ez érdekeljen."
Igen, kifejtetted már, hogy a nemzetközileg is elismert magyar emberek életművei csak annyiban foglalkoztatnak amit a fityeszes ideológiai oktatásokon beléd vernek! De ha ennyire analfabéta vagy, akkor miért az erőlködés? Annyi eszetek sincs, hogy a témában kicsit is felkészült trollt küldjetek? Ezzel hatalmas öngólt lőtök magatoknak mikor egy-egy vita során csak égtek.
Elhiheted az itt fórumozók elolvassák, meghallgatják a fityeszes kommunikációt is, nem kell tovább szajkóznod, inkább meg kellene védened.

Írod:
"Egyébként régi magyar közmondás, hogy: Addig jár a korsó a kútra, míg el ne törik!"
Ez most, hogy jutott eszedbe? Köcsög múltad táplálja? :-)

Írod:
"Egyszer lehet hogy Kertész is úgy jár, ahogy már megírtam az eshetőségét.
Bele talál szaladni egy derék kinti magyar tenyerébe - aki rühelli a mocskolódásait - és beveri a pofáját."
Amolyan bolsevik és náci módszer szerint? Ilyen ideológiával csak azt tanácsolom, hogy ne hangoztasd a sarki kocsmába mikor elmész meginni a napi kannás borodat...
bretagne
Fiúk, Lányok! Nem érdemes ekézni egymást.
Én örülök, hogy Kertész Ákos megkapta a menedékjogot. Ez annyira nagy dolog, hogy a Klubrádióba Kanadából telefonált egy úr, ő mondta, hogy Kanada már régen nem fogad be menekülteket. tehát ennek az ügynek nagyon nagy jelentősége van.
Ezen is érdemes elgondolkodni.
sbl
@F_Viktor: Talán le vagy maradva néhány talicska brosúrával.
A mikroprocesszoros megoldások már vagy 25~30 éve jelen vannak a műszaki élet gyakorlatilag minden területén. (Ezt hívod te "számítástechnikának...)
A többi szóra sem érdemes.
Látszik hogy nehezen izzadtad össze ezt a szellemi hasmenést is.
Ami Kertész esetleges inzultusát illeti, lehet hogy "bolsevik-náci" módszer, de alkalmanként rendkívül hatékony.

A saját italfogyasztási szokásaidat meg ne fog énrám és kíváncsi sem vagyok rájuk.
bakegya
@bretagne: csatlakozom,de a párbeszéd is igen tanulságos volt .Részemről köszönöm.
(ha arra a sok száz-de ezer fiatal honfitársunkra gondolunk akik a jobb életkilátások reményében kivándorolni kényszerültek,akkor mindenképpen figyelemreméltó és megszívlelendőek nem csak Kertész,Heller felszólalásai...)
miazavalami
@Orsós Rodrigó: Csoda pofi vagy!:-)
Monnyuk én a fideszre, és a fideszes állitólagos 2/3-ra gondoltam. Na most nézd meg...
@sbl: Neked is érdemes ebből a szemszögből Kertész szösszenetét átgondolni.
sbl
@miazavalami: Lehet hogy érdekes lenne, de szerintem nem annyira, mint amikkel általában foglalkozom.
Egyébként átgondoltam és már leírtam róla a véleményemet.
Meg Kertészről is többféle megvilágításban.
miazavalami
@sbl: Na látod ez a baj veled. Nem tudsz más fejével gondolkodni. Pedig néha nem árt..:-)
Nemcsak hogy érdekes lenne, hanem igaz is.
sbl
@miazavalami: Dehogynem tudok!
Érezhetően indulatok irányítják. Árnyék bokszol.
A számomra pontosan ezért elfogadhatatlan Kertész.
JAJMÁR
Azt gondolom, be kellene bizonyítani Kertész ÁKosnak, hogy tévedett. A magyar nem alattvaló sem genetikailag, sem gondolatilag, sem kulturálisan.
A magyar tud élni demokráciában, tudja tolerálni a másságot, képes önálló gondolkodásra és más országokkal baráti kapcsolatokra, együttműködésre.
A magyar embernek nincs szüksége uralkodóra.

Csak attól tartok, nem fog sikerülni... :(
miazavalami
@sbl: Indulat mindenkiben van, még benned is.
Nem vagy hajlandó a saját véleményeden kivül a másét átrágni , és megpróbálni megérteni. Pedig nem biztos hogy nem érné meg.
sbl
@miazavalami: A Kertész Ákos által megfogalmazott rágalmakor nincs rágódnivaló.
Ő ilyen, hál Istennek eltakarodott.
Csizmás Kond
Amit keresett azt magának kereste. Pénzért vagy mittudomiért egy élete munkáját szarta el. Ma is becsülettel élhetne ha nem az amerikai seggdugaszok kedvébe jár, hanem a saját érdemei utáni tiszteletet élvezi. Nem volt rászorulva az ilyen megnyilvánulásra de mégis megtette, tehát vállalja amit érte kapott.
miazavalami
@sbl: Tegyük fel hogy én is menedékjogot kérek azzal az indokkal hogy hatodrendű állampolgár vagyok a saját hazámban, ahol a bűnözőnek több joga van mint nekem, ahol szinte éhbérért kell dolgoznom ... ezen elgondolkodnál?
sbl
@miazavalami: Amin elgondolkodtam az amit leírtál!
Ugyanis Kertész Ákos egyáltalán nem hatodrendű állampolgárként volt kezelve.
Sőt mindig is meg volt becsülve, az átkosban, meg most is.
De - úgy tűnik - kevés volt neki.
Ha tel eltávoznál - folytatva a gondolatsoraidat - valószínűleg nem tálalnád a nagyvilág felé, a magyar nemzet sorstragédiájának, mert ő ezt akarja láttatni.

Ami a jogokat illeti ő és a hozzá hasonlók úgy képzelik, hogy őket eleve előjogok illetik meg.
A Te gondolatvilágába meg az én gondolkodásmódomba ez nem fér bele.
Egyébként igazad van, manapság egy bűnözőnek néha több joga van, mint az egyszerű becsületes embereknek.
miazavalami
@sbl: Egy olyan országban ahol büntetlenül égethetnek Radnótit, olyan "magyar" emberek akik a templomban élveznek a papok prédikációja alatt a nemzeti öntudattól, ahol a határon túli magyarnak nagyobb szava van , mint az itt dolgozó magyarnak, ahol a kormány elveszi a kispénzűtől a forintot , hogy a gazdagabbnak több jusson, ahol a rendőrnek kell magyarázkodni amiért megvédte az emberek javait, életét, mert a békés tüntetők véletlenül felgyújtották betörték , megverték..., ahol a savas bácsi leköpheti a diákot, mert kigyúrt gyikos vigyáz a "rendre" (fidesz székház, mennyei palota),
Azt hiszem Kertész nem a maga nevében mondta a mondókáját.
A fidesz megeteti a népet a moslékkal, mert csak arra telik , de sokan ezt úgy fogadják mint mennyei adományt, na ők a disznók.
sbl
@miazavalami: Honna tudod, hogy ennek a provokációnak büntetlenség le-e a vége?
A templomokban és más helyeken is a normális embereknek nemzeti öntudta van.
Pl. magamból kiindulva igyekszem mindig hazai élelmeket fogyasztani, a hazai ipar termékeit használni.
Azt meg csak helyeselni tudom, hogy a külhonba szakított honfitársainkat magunkkal egyenrangúnak kezelik.
Gyurcsány ellenük kampányolt, Medgyessy koccintott a román kollégájával arra, hogy Erdélyt elvesztettük!
Hogy az állam kitől mit vesz el, azt a liberós kormányzás alatt megtapasztaltam.
Tulajdonképpen hobbiból dolgoztam, mert az adóim levonásai végett számottevő jövedelmem nemigen származott belőle.

Attól függ különben hogy ki kiket nevez a "kispénzű" kategóriába tartozónak?
Az engem is felháborít, hogy a rendőrnek magyarázkodni kell triviális esetekben. Lásd a "Hummeres" gyilkos esetét.
Az ügyvédek a végén még be fogják bizonyítani, hogy a rendőr saját magát gázolta halálra...
Nem tudom különben ki látott a Fidesz székház körül "kigyúrt gyilkosokat".
Mindenesetre amikor a külföldről bujtogatott Hahások kora tavasszal betörtek oda volt rá akkoriban igény...
Abban is igazad van, Kertész nem a maga nevében mondta el valóban azt a rágalomáriát amit megfogalmazott.
Nem!
Ő a megélhetési rettegők (Milyen jól is meg lehet ebből egyeseknek munka nélkül élni...) sirámait üvöltötte a libsi média közreműködésével a világba!

Azt mondod, hogy a Fidesz moslékkal próbálja etetni a népet.
Nos akkor mit lehessen mondani arra, amikor a magát mindsenhatónak képzelő médiacézárok meg az országos lefedettségű csatornákon meg a neten lelket mérgező kultúrmoslékkal traktálnak bennünket naponta?
Arra hogy az ott nyilatkozatra megszólítottak (pl. a celebvilág sztároltjai.) gyakorlatilag nem tudnak magyarul fogalmazni, mindössze magyar szavakat is belekeverve a zagyvalék mondatai közé ontják magukból a semmitmondást?

A fizikai értelembe vett moslékot különben nem a nevezett párt osztogatja, hanem meglehetősen borsos...
sbl
@miazavalami: folyt.: árakért a multik. (Pl. a TESCO)
Ráadásul még ott is átverik a vásárlót mert a ráírt súly töredékét adják egyáltalán nem olcsón.
És a kereskedelmi "szakember" megmagyarázza, hogy ez azért van így mert a "fogyasztói szokások" szerint "Úgyse eszi meg senki" pl. a az utolsó falatig a megvásárolt kenyeret!
Ha a falusi szatócs ilyen alapon csalt volna a mérlegnél a csendőr rövid úton bekísérte volna - teljes joggal.
JAJMÁR
Talán nem mellékes, hogy Kertész Ákosnak komoly életműve van a filmes szakmában, de íróként és újságíróként is.
A hivatását komolyan vevő (nem az aktuális hatalmat kiszolgáló) írókat, költőket és újságírókat tartom a társadalom legfontosabb rétegének. Ők azok, akik tükröt tartanak hol egy-egy réteg, szakma, vagy akár a társadalom elé. Előfordulhat, hogy tévedés, de az indulat amit kiváltott a cikk, nem azt mutatja. Az írásán elgondolkodni, és a miértekre választ keresni hatékonyabb lenne, mint az íróját messze üldözni.
Változik ettől valami? Csak a közmondás nyer megint értelmet : "Szólj igazat, betörik fejed"
sbl
Szerintem meg folytassuk, de az "Üzenetek"-ben. Számomra érdekes dolgokat írtál.
szablyafűrész
@sbl: ma, 11:36

Ne törd magad, "apád" is megmondta, hogy fél-ázsiaiak vagytok, meg etelközi vándor-cigányok...hogy a Volga-Káma vidékéről már ne is beszéljünk...oszt' jó napot !
sbl
Az a helyzet ezzel kapcsolatban hogy az "ászai eredetet" csak bizonyos körök szégyellik.
Fel szeretnélek világosítani, hogy ászában pontosabban a mai Kína területén már cca. 8000 évvel ezelőtt meglehetősen fejlett mezőgazdaság volt, meg hogy akkor dobták ki az addig használt agyagkatona öntőformákat és tértek át az új szabványra, amikor valamilyen Ábrahám nevű alak a munka elől elmenekült Ur városából.
Már akkor sem akaródzott neki értékteremtő munkát végezni...

Ezért azután számomra nem nagyon sértés ha ilyeneket mondanak rám.
Ha más bagázsokkal rokonítanának (Ez a libsik egyik mániája...), azt már viszont sértésnek venném!
szablyafűrész
@sbl: A magyarságnak Kínához nem sok köze volt, mindössze a mai ujgur tartományban élőkhöz, származási alapon, azonban ez a tartomány nem tartozott mindig Kínához !

Mentsd el magadnak !
szablyafűrész
Ja és hogy egy Ábrahám nevű közmunkás mit tett, vagy mit nem, az igazából engem nem foglalkoztat - ilyen nevű szomszédom nincs !
sbl
@szablyafűrész: Tényleg nincs... - szerinted.
A világ egyik legnagyobb építményét a Nagy Falat - rossz nyelvek szerint a hunok ellen kezdték építeni.
Egészen véletlenül a kínai tudósok mondták, hogy mi még náluk is ősibb nemzet vagyunk.
És a nagy keleti kiruccanás előtt is a Kárpát medencében éltek az őseink nekünk magyaroknak.
Persze nem vitatom, hogy vannak köztünk olyanok akik máshonnan gyökereztek ide.
szablyafűrész
Ébredj nagyon mély-magyar !

"Egészen véletlenül a kínai tudósok mondták, hogy mi még náluk is ősibb nemzet vagyunk."

Jöhet a link róla !

"És a nagy keleti kiruccanás előtt is a Kárpát medencében éltek az őseink nekünk magyaroknak."

Persze, persze...és az avarok, meg a moravák és a dákok is a magyaroktól származnak...csak nem tudnak róla...
szablyafűrész
Ja és "A világ egyik legnagyobb építményét a Nagy Falat - rossz nyelvek szerint a hunok ellen kezdték építeni."

Ahogy írod...a rossz nyelvek szerint...mert a mongoloknak azért sikerült átjutni rajta...
sbl
@szablyafűrész: Ahhoz képest hogy a Huang dinasztia meddig uralkodott...
Na mindegy, nem az én dolgom annak magyarázata, amit a tudósok is elfogadnak.
szablyafűrész
"Na mindegy, nem az én dolgom annak magyarázata, amit a tudósok is elfogadnak. "

Erről is jöhet a link - már kettővel tartozol !
sbl
@szablyafűrész: Nem tartozok én senkinek. Neked meg pláne.
De mi köze is van ennek a szellemi környezetszennyező nagyjából emberjellegű Kertész Ákos tevékenységéhez?
szablyafűrész
@sbl: Megpucolsz ?

@miazavalami: Esetleg ha az MTA jelenleg is elfogadott álláspontját közölnéd, az hitelesebb lenne, elvégre az az etalon tudományos körtökben, jó hogy nem a Jobbik származáselméletével érkezel...
szablyafűrész
@miazavalami: - Ki az a Tóth Imre és ki az a Szekeres Sándor,mert hogy ez utóbbi így kezdi:

" A könyv témájához nem kapcsolódik szorosan a magyarság őstörténete, de a kérdéses korszakot alaposan felforgatja, és az arszakida időszámítást a Kárpát-medencébe behozó népről is adhat némi nformációt a kérdéskör vizsgálata, ezért érdemes egy pár áttekintő gondolatot végigfutni "

- Tudományos fokozatuk ?
miazavalami
@szablyafűrész: Tóth Imre írta azt a könyvet aminek a címe : Nem jöttünk mi sehonnan sem.
Történész. Nyelvi , régészeti leletekre támaszkodva írta meg a könyvet. Nagyon érdekes , és azt hiszem igaz. Külföldön már egyre több tudós elismeri amit a magyarok többsége nem, hogy a kárpát medence ősi népe a magyar. Ezt bebizonyították genetikailag is. De a nyelvi és régészeti leletek is. A legtöbb régészeti leletet még az átkosban megsemmisítették , csak azok maradhattak fenn ami a finnugor teóriába belefért. De azóta kerültek elő mások is. Azokról a leletekről pedig megmaradtak leírások. Van nekem egy "levelem" Tóth Imrétől megpróbálom megkeresni. Ha érdekel.
szablyafűrész
@miazavalami: Tehát akkor ez az írás ( a link) Tóth Imre saját álláspontja.

Melyik külföldi tudóscsoport ismeri el, hogy a magyar, a Kárpát-medence ősi népe, de főleg hol van a genetikai vizsgálatokról szóló szakértői írás és erről miért nem tud az MTA ?
miazavalami
@szablyafűrész: ha megveszed a könyvet akkor abban benne van. :-)
Hogy miért nem tud? Találgassunk...
dömdödöm
Nagyon egyszerű ha a cigányokat visszaküldték kanadából azon indoklással hogy a menekült kérelmük nem indokolt mert itthon nem üldözi őket senki ,akkor ha Kertész Ákos menekültkérelmét kanada elfogadja akkor az tiszta bitonyíték arra hogy őt itt üldözték :-(
szablyafűrész
@miazavalami: mert ha nem veszem meg, akkor nem is tudod igazolni az állításod ?
miazavalami
@szablyafűrész: Dehogynem::-)
Add meg az e-mail címedet priviben és küldök neked igazolást..:-)
sbl
@szablyafűrész: Mit "pucoljak" meg?
@dömdödöm: A Kanadába kijutott pigmenthibásokat azért küldték vissza, mert folytatták azt ami miatt Hazánkban is népszerűtlenek, tolvajkodtak, színesfémeket loptak, terrorizálták a közvetlen környezetüket, ezt unták meg rövid időn belül a kanadaiak.
Kertész biztosan nem fog kint ilyeneket csinálni, az meg hogy miket nyilatkozik az Amerikai Népszavának ott, kit érdekel?
Annak idején engem sem érdekelt túlzottan a chilei politikai menekültek itt léte...
Közrendet nem bont, időnként a hozzá hasonlóknak bizonyára szónokolni fog, firkál olyan dolgokat amiket, egy idő után a kutyát nem fog sem ott, sem itt érdekelni.
Orsós Rodrigó
@dömdödöm: Ez inkább arra bizonyíték, hogy Kanada mennyire kétszínű politikát folytat!! Magyarországtól elvárja, hogy szeresse, tutujgassa a cigányokat, de amint testközelből tapasztalja meg, miféle népség is ez, ő nem kér belőlük. Inkább visszaküldi őket ebbe a nácifasisztarasszista országba.
De a zsidókat befogadja, akkor is ha egy vénemberről van szó, aki már nem fog dolgozni, adót fizetni. Csak nyugdíj és eü ellátás címeken viszi a pénzt. Remélem, a többi zsidó is értesül róla, hogy Kanada tárt karokkal várja őket, csak egy kicsit rinyálni kell, hogy milyen nagy antiszemitizmus, meg zsidóellenes pogromok vannak Magyarországon.
Kertész a cigányainkhoz hasonlóan azért pont Kanadába ment a Föld 193 országa közül, mert ott a legbőkezűbb az állam a menekültekkel szemben, így ott lehet a legjobban élősködni!
dömdödöm
@Orsós Rodrigó: lehet hogy igazad van ,menedékjogot én még sehová sem kértem ,
nem vagyok se zsidó se nem cigány de elhiheted mihelyst azt érzem hogy politikai beállítottsági okokból üldöznek és diszkriminálnak a szülőföldemen azonnal lelépek innen oda ahol befogadnak . Az igazságot meg mindenki döntse el maga , ahányan vagyunk annyi különböző vélemény rasszista kirekesztés vagy van vagy nincs , olyan nincs hogy kicsit van ,időnként van ,esetenként van de egyébként nincs :-(
lajospapa
Ahol tüzelőhiány van el kell menekülni! A könyvégetés pedig arra vall ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.