Magyarország, a vég nélküli iga címmel közölt elemzést a Le Monde című francia napilap hétvégén megjelenő magazinja.

A szerző, Joelle Stolz szerint a "nacionalista konzervatív Orbán Viktor Magyarországa éppen most találja fel az indulati demokráciát: egyedülálló módon, legalábbis az Európai Unióban, a parlamentet a hatalom igényei szerint rángatja, miközben a közvélemény érzelmeivel játszik".

"A huszáros módszer" példájaként említette a tudósító, hogy az ároktői banda ügye miatt a parlament eltörölte az előzetes letartóztatás időtartamának felső korlátját a kiemelkedő súlyú bűncselekményeknél, vagyis egy napi aktualitást kihasználva a kormány a választások közeledtével kielégítette a szélsőjobboldali választótábor rendpárti igényét.

Idézte a lap  a Helsinki Bizottságot, amely szerint nemcsak az alkotmánnyal, hanem az ország nemzetközi kötelezettségvállalásaival is ellentétes a törvény. A tudósító szerint nem kétséges, hogy Budapestet ezért el fogják ítélni az európai intézmények, s a parlament kénytelen lesz módosítani a törvényt, de addig "sok víz lefolyik még a Dunán és a választások is le fognak zajlani".

A három csapás törvény a lap szerint számos "perverz hatással" járt a szegénység által leginkább érintett cigányokra nézve: egy fiatal romát például csak azért ítéltek 11 évre egy takaró eltulajdonítása miatt, mert visszaeső volt. Miközben a szegényekkel szemben szigorú, a gazdagokkal szemben kíméletesebb a magyar igazságszolgáltatás, leszámítva azt, amikor Orbán Viktor politikai ellenfeleiről van szó – jegyezte meg a tudósító, megemlítve Eva Rezesová "szlovák milliomos" esetét is.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dömdödöm
Szinte személyre szabott és esetekre vonatkozó átgondolatlan a cigarettamegvonástól kialakult nikotinhiányos téveszme és szellemi agresszió szülte 5 prces büféasztalos könyökölések alkalmával hibás agyakból kipattant ötletek villámtörvényhozása folyik :-(((
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kala Majka
Le Monde című francia napilap pedig feltalálta a szemétszóró újságírást.
csikknorisz
Mielőtt még nagyon megsajnálnánk H. Bélát a 11 év miatt:
www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/219516
"H. Bélát korábban rablásért már kétszer ítélték jogerősen letöltendő szabadságvesztésre (három, illetve négy évre), ezért büntetésének kiszabásánál a bíróság a személy elleni erőszakos bűncselekményeket
harmadjára elkövető,
többszörös visszaesőket érintő
három csapás törvényt alkalmazta."
Roma származást emlegetni bűnelkövetőknél pedig nem trendi, nem tuggyák a Le Monde-nál?
kedwes
Nálunk ezt egyszerűen diktatúrának becézik!
sziljozs
Mára már nyilvánvaló axióma,hogy qrcsány megásta népünk sírját victorescu.et pedig belelökte az embereket!!!Ahogy dömdödöm is jól fogalmaz nem kormányzás hanem ötletelés
folyik akárcsak egy hisztis k.akaratosságával,pökhendiségével!A Le Monde csak a jéghegy csúcsáról ír,ahhoz itt kéne élnie és az emberek között járni hogy lássák a valót!!De nem hinném hogy a franciákat érdekelné egy cseppet is a magyarok sorsa,hisz erről szólt Trianon is,és egyébként is hulljon a férgese a magyar 200éven belül a történelem szemétdombjára fog kerülni,majd nyomtalanul eltűnik a semmibe!
bretagne
Erre van esze! Használhatná másra is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.