Nagy-Britanniának csak a hozzá hasonló gazdasági fejlettségű EU-társállamokból lenne szabad engedélyeznie a korlátozás nélküli bevándorlást.

Forrás: Kitekintő
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Tootsy
@Csizmás Kond: Cirmoska, ahogy fentebb is irtam: mindenkinek joga van elhagyni a hazajat, - ez a magan ember joga - , a befogado orszagnak viszont vannak torvenyei, szempontjai a befogadasrol. Minden orszagnak mas: az egyiknek szigorubb, a masiknak kevesbbe. Igy aztan minden allam altal kibocsajtott utlevelnek mas az erteke: probalj most megszerezni pl. egy svajci, egy kuvaiti, vagy egy ausztral utlevelet. (Meg az ujzelandit is konnyebb, mint az ausztralt). Meg fogsz lepodni, hogy milyen kriteriumoknak kell megfelelned. A nyelvtudas pedig mindenhol alapveto elvarasnak kellene lennie, mondd, te mit csinalnal pl. egy irani menekulttel Magyarorszagon, aki csak arabul, vagy uzbegul vagy nyamnyam nyelven beszel? Tudnal neki valaszolni? Ha a kozertben te elado lennel, tudnal neki adni arucikket, amire szuksege van? Es ez az illeto hogy illeszkedne be a helyi kozossegekbe? Mert egy k@rva szot sem beszelne az anyanyelven kivul...Es ezeket a bevandorlo torvenyeket MINDIG aszerint valtoztatjak, hogy a befogado orszag hol tart gazdasagilag, es mennyi szocialis juttatast ad a polgarainak. Jelenleg Ausztralia sokkal jobb, mint Uj-Zeland, ugyhogy oda pl. alig lehet most bejutni. Szoval az egyen jogai annyit ernek, amennyit meg tud beloluk valositani.
Tootsy
@Január: Kedves Januar! Nem akartalak semmikeppen sem megbantani, mert nagyon szeretem a blogjaidat, nagyon kozel allunk egymashoz gondolatilag!...:o)) A komoly problema az, hogy bennunket, otthon elo magyarokat evtizedeken at hazugsagban tartottak, rengeteg nyilvanvalo tenyt elhallgattak, ezert aztan amikor mar nyithattunk a vilagra, akkor kulfoldon jarva nagyon nagy csodalkozasoknak lehettunk reszesei. Mert szinte semmi nem ugy volt, ahogy itthon megprobaltak azt belenk sulykolni.
Eppen ezert dolgozik most azon a kormany, hogy meg jobban elszigetelje az embereket a kulfoldtol, meg nagyobb butasagban akarja tartani az embereket, mert babokat sokkal konnyebb neki fanatizalni, mint okos, gondolkodo embereket.
Ha kulfoldre akarsz menni ugy, hogy ott is maradsz eleted vegeig, akkor egy bizonyos szinten beszelni kell a befogado orszag nyelvet, es legyen egy megbizhato szakmad, amiben ugy erzed, hogy megallod a helyedet barhol a vilagban. Kell meg hozza legalabb annyi tartalek penz, amivel az elso 3 honapot tuleled, mert elni, lakni, utazni, enni kell, es minden kerelemnek (vizum, munkaengedely, orvosi vizsgalatok, stb) nagyon magas az illeteke, arra is kell penz. Akik most mas orszagokbol hozzank menekulnek, ebbol szinte semmi nincs, mert a legszegenyebbek jonnek a kaja es a lakas, orvosi ellatas remenyeben, iskolazottsag es szakmai tudas nelkul.
Amiket irtam, csak a sajat szemelyes tapasztalatom alapjan irtam, es nem az otthon elo embertarsaim piszkalasara, ezert ujra MEA CULPA, MEA MAXIMA CULPA!...:o))
Csizmás Kond
@Tootsy: Mégegyszer leírom...itt Európáról van szó nem más országról tehát itt uniós törvények vannak nem egyéni a bevándorlással kapcsolatban, szóval amit összehordtál az üzbégtől elkezdve a nyamnyamig az mind mellébeszélés.
..kelet európai...nyugat európai
Január
@Tootsy: Nem történt semmi. Itt nézőpontok ütköznek, mindenki másképpen látja a dolgokat...
Abban pedig egy percig sem vagyok biztos, hogy a diákok által fizetett tandíj fedezné az oktatásuk költségeit.
Tehát a magyar állam azért költ is az oktatásra. És ki fizeti ezt? Természetesen mindenki, aki valamilyen formában itt adót fizet.
Ebből a befizetett adóból szerzett diploma nem a magyar államot, hanem egy más, gazdagabb országot gyarapít. A gazdagabb országnak pedig kevesebb diplomást kell képeznie a feladatai ellátására, mert kiképezte számukra egy szegény ország. Tehát itt a képzés költségeihez való hozzájárulásról beszélek és írok a tegnapi 20:45-ös hozzászólásomban.
Amiről Te írsz az egy másik nézőpont.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.