Harminc százalékkal nőttek Romániában a külföldi tőkebefektetések az első negyedévben az egy évvel korábbi időszakhoz képest – derült ki a román nemzeti bank által csütörtökön közölt adatokból.

A külföldi tőkebefektetések értéke elérte az 570 millió eurót, ami 30,1 százalékos növekedés a tavalyi első negyedévhez képest. Márciusban 290 millió euró áramlott be a román gazdaságba, amely a legmagasabb érték az év eleje óta, miután januárban 244 millió euró külföldi tőkebefektetést jegyeztek, februárban pedig csak 36 millió eurót.

Tavaly egész évben csaknem 27 százalékkal, 2,71 milliárd euróra nőttek a külföldi működőtőke befektetések, ez az elmúlt négy év legmagasabb összege volt. A külföldi befektetések értéke 2012-ben kezdett újból emelkedni a nemzetközi gazdasági válság után.

A folyó fizetési mérleg hiánya 261 millió euró volt az első negyedévben a román jegybank közlése szerint. Tavaly ugyanebben az időszakban pozitív volt a folyó fizetési mérleg egyenlege, hiszen akkor 6 millió euró többletet jegyeztek.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Ott lesz is 1 milla munkahely. Rövidesen magyar vendégmunkások fognak özönleni Romániába és nem fordítva.
Törölt felhasználó
Orbán valami féle független Svájcot szeretett volna építeni, ehelyett európa Szomáliája leszünk...
perfekt
@dzurinda: Az már most ,mínusz 20%-ék és vissza is kell azt fizetni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.