Durva képet fest Magyarországról a brit közszolgálati televízió. A Channel 4 The Gypsy Matchmaker (Cigány kerítő) címmel a héten kezdett vetíteni egy dokumentumfilm-sorozatot, amely a roma bevándorlók tradíciói és az ország törvényei közötti ellentéteket mutatja be. Az első részben a stáb hazánkba is ellátogatott, ahol egy pécsi nő fegyverrel a kezében panaszkodik a cigányokra, azt mondja, "mindet agyon kell lőni".

A film egyik főszereplője Sankó (48), aki a 14 éves fiának, Adriánnak keres feleséget. A legszigorúbb hagyományok szerint élő romák pubertáskorban, 13-14 évesen házasodnak, majd a lányok gyereket szülnek, ami a brit törvényekkel is összeegyeztethetetlen. Sankó ennek ellenére 3500 fontot (1 300 000 Ft) is megadna a leendő menyéért, a gyönyörű Esméért (15), csak menjen tovább a hagyomány.

A kiszemelt lány családja azonban ellenáll: ez már nem a régi világ, előbb éljen, tanuljon szakmát a lány – mondja a nagymama és a lány anyja.

A nagy ő keresése során hazalátogatnak egykori lakhelyükre, Pécsre is, ahol egy nő kendőzetlenül osztja meg a stábbal a családról és általában a romákról alkotott véleményét: "Megtestesítik mindazt, amit a magyar cigányság szeretne, ha nem azt gondolnák róluk... Szagról is meg lehet érezni a cigányokat... lop, csal, hazudik" – panaszkodik. Megoldásként szerinte a romákat "ki kellene szakítani abból a családból, ahol felnevelkednek." A következő, mesterkéltnek tűnő jelenetben a nő előveszi, majd csőre tölti a fegyverét és közli: "a radikálisabb módszer az, hogy mindet agyon kell lőni." (A videón 32:00-tól látható a jelenet.)

A film készítői szerint a hölgy cigányellenes álláspontja általános Magyarországon. A 14 éves roma fiú sem érzi magát biztonságban, többek között ezért is költözött az egész família külföldre két évvel ezelőtt.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

öcsisajt
Nem kell itt az ördögöt a falra festeni. Addig jó az Angoloknak meg a többi nyugati országnak amíg a cigányok itt vannak és nem náluk. Ha ott élnének annyian és úgy ahogy nálunk nekik is hasonló véleménye lenne. Sajnos a cigók harcolták ki maguknak,hogy lassan mindenki egyetért a nővel.Egy élősködő,munkakerülő,agresszív,kulturálatlan,mosdatlan koszos bagázs.ys Bárhová mennek csak a baj van velük,kurvákat futtatnak,lopnak,csicskáztatnak,stb.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@keresztapa: Igen, igy ertheto, de Angliaban sem az angolok randaliroznak, hanem az iszlamista szelsosegesek, azoknak semmi sem eleg...

Erre irtam en, hogy Ma.o-n is van karddal megolt aldozat Angyalfoldon, amit a mai napig nem deritettek fel, hogy ki tette (lehetett magyar, cigany , roman, iszlamista, barki), ugyhogy ha mi nem megyunk oda melyriportot csinalni az o viselt dolgaikrol, akkor ok se jojjenek okoskodni Ma.o.-ra, szelsoseges peldakkal meg plane nem...
keresztapa
@karma1: A bevándorlók eltérő szokásai, cselekedetei, az ami nem viselhető el az országnak. Minálunk meg az évszázadok óta a többségi társadalomhoz beilleszkedni ( integrálódni) törvényes rendjét elfogadni képtelen, csak társadalom ellenes magatartást tanúsító, 50 000Ft- os, lopásra, bűnelkövetésre, felsőfokon, rendőrség által képzett személyek cselekedetei, az ami a többségi társadalom elleni rasszizmus egyenes kifejezése!
Bamexbumfert
Hát nem adhatunk mindegyiknek a kezébe hegedűt...
apibafater
@karma1: Szép eszmét futtatok, de menjetek ki nézzetek körül, nézzétek meg, hogy mik történnek, ott s ezután jöhet bármi, beszéd, ne a médiára, a hazug progira, adni mert az azt tállal mit te látni szeretnél, vagy nem, én pár éve járom európát,s látom a történéseket, mit tesznek a Franciák, Belgák stb , ezzel nem védem mert a leg aljasabb, dolgokat müvelik mi meg botránkoztatja az embert,de így legalább meg kostolja a nagy EU hogy mi is a bünözök, csordája, ezek ebben nagyok,,,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.