Durva képet fest Magyarországról a brit közszolgálati televízió. A Channel 4 The Gypsy Matchmaker (Cigány kerítő) címmel a héten kezdett vetíteni egy dokumentumfilm-sorozatot, amely a roma bevándorlók tradíciói és az ország törvényei közötti ellentéteket mutatja be. Az első részben a stáb hazánkba is ellátogatott, ahol egy pécsi nő fegyverrel a kezében panaszkodik a cigányokra, azt mondja, "mindet agyon kell lőni".

A film egyik főszereplője Sankó (48), aki a 14 éves fiának, Adriánnak keres feleséget. A legszigorúbb hagyományok szerint élő romák pubertáskorban, 13-14 évesen házasodnak, majd a lányok gyereket szülnek, ami a brit törvényekkel is összeegyeztethetetlen. Sankó ennek ellenére 3500 fontot (1 300 000 Ft) is megadna a leendő menyéért, a gyönyörű Esméért (15), csak menjen tovább a hagyomány.

A kiszemelt lány családja azonban ellenáll: ez már nem a régi világ, előbb éljen, tanuljon szakmát a lány – mondja a nagymama és a lány anyja.

A nagy ő keresése során hazalátogatnak egykori lakhelyükre, Pécsre is, ahol egy nő kendőzetlenül osztja meg a stábbal a családról és általában a romákról alkotott véleményét: "Megtestesítik mindazt, amit a magyar cigányság szeretne, ha nem azt gondolnák róluk... Szagról is meg lehet érezni a cigányokat... lop, csal, hazudik" – panaszkodik. Megoldásként szerinte a romákat "ki kellene szakítani abból a családból, ahol felnevelkednek." A következő, mesterkéltnek tűnő jelenetben a nő előveszi, majd csőre tölti a fegyverét és közli: "a radikálisabb módszer az, hogy mindet agyon kell lőni." (A videón 32:00-tól látható a jelenet.)

A film készítői szerint a hölgy cigányellenes álláspontja általános Magyarországon. A 14 éves roma fiú sem érzi magát biztonságban, többek között ezért is költözött az egész família külföldre két évvel ezelőtt.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

öcsisajt
Nem kell itt az ördögöt a falra festeni. Addig jó az Angoloknak meg a többi nyugati országnak amíg a cigányok itt vannak és nem náluk. Ha ott élnének annyian és úgy ahogy nálunk nekik is hasonló véleménye lenne. Sajnos a cigók harcolták ki maguknak,hogy lassan mindenki egyetért a nővel.Egy élősködő,munkakerülő,agresszív,kulturálatlan,mosdatlan koszos bagázs.ys Bárhová mennek csak a baj van velük,kurvákat futtatnak,lopnak,csicskáztatnak,stb.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
öcsisajt
Nem kell itt az ördögöt a falra festeni. Addig jó az Angoloknak meg a többi nyugati országnak amíg a cigányok itt vannak és nem náluk. Ha ott élnének annyian és úgy ahogy nálunk nekik is hasonló véleménye lenne. Sajnos a cigók harcolták ki maguknak,hogy lassan mindenki egyetért a nővel.Egy élősködő,munkakerülő,agresszív,kulturálatlan,mosdatlan koszos bagázs.ys Bárhová mennek csak a baj van velük,kurvákat futtatnak,lopnak,csicskáztatnak,stb.
miazavalami
Húúú basszus! Ha azok a magyarok mind külföldre költöznének akik nem érzik magukat biztonságba a nemzeti erőforrásoktól, akkor nem lenne aki a segííílyre valót megkeresse nekik!
Nyuszicsibe
Sopánkodás meg felháborodás helyett el lehet vinni mindet.De aztán pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadunk el !!
lópicigáspár
Gratulálok mind a film készítőinek, mind a nyilatkozó hölgynek!
pbalage
mekkorát színészkedett már a cigó gyerek az utcán a fegyveres rész előtt.

ezt a videót is hozzá kéne az angoloknak, ilyent is hadd lássanak:

www.youtube.com/watch?v=IQNRIsFksYc
KERKA
A filmrendező egy olyan témába nyúlt, amit csak felületesen ismer. Ő is csak a gipsy songot szokta hallgatni, ebből úgy ítéli meg, hogy egy szerencsétlen vándorló, hagyományait erősen őrző népcsoportról van szó. A valóságot azonban nem is látta.
Ha tudná, hogy egy bűnöző népségről van szó, akiket nem üldözünk de kifejezetten utálunk.
Toby
Senki nem lőné agyon a cigányokat, ha megmondanák, hogy munka nélkül, vállalkozás nélkül, lottó nyeremény nélkül, öröklés nélkül hogyan a büdős bánatos sunyi p***ába telik merdzsóra, Audira, Jaguárra, csilli-villi (amúgy izléstelen) palotákra, kilós fukszokra ?

Még hogy bűnöznek ? Ugyan már...rasszista rosszindulat mondatja...
keresztapa
Mennyivel jobb a lefejezés, ami az Angoloknál divat kategória!
human
A hölggyel egyet értek abban, hogy ki kell emelni a rossz családi környezetből a cigány gyerekeket. Erre kellene koncentrálni.
A cigánykérdés viszont nem fehér vagy fekete:
- A cigányok többsége bűnöző életmódot él. Igaz.
- Önszántukból nehezen alkalmazkodnak a többségi társadalomhoz? Igaz.
- A rendszerváltáskor munka nélkül maradtak és nem is foglalkoztak velük. Igaz.
- Ha állást keres egy cigány, akkor valószínűleg cigánysága miatt elutasítják? Igaz.
1magyar
Dehogy lőnénk! Mindet a britekhez küldjük, a jobblét reményében.
bakegya
Érinthetetlenek-óriási és egyre szélsőségesebb és brutálisabb a bűnelkövetés-somogy megyében legalább is.AZ ÖREGEK RETTEGÉSBEN TARTVA-a háziállataik ellopják,a kiskertek terményeit eltüntetik,az idősekhez betörnek,míg vásárolni ,vagy vasárnap a temlomba megy.Már aznap éjjel kifosztják azoknak a házát akit még el sem temettek,ha meghalt.Az erdőket gyérítik,de nagyon-és a lakósság tehetetlen,mert a rendőrök nem is nyomoznak,de még csakkk ki se jönnek helyszinelni.Ma éppen nyolcadszor törték fel azt az udvar- házunk,amit,már teljesen kiürítettünk-brutális amit a magyar falu elvisel a cigánybűnözők miatt !
Nyuszicsibe
@bakegya: én ötvenezres városban élek,fullra ugyanez a helyzet.Sajnos.
Hellcat
Vigyék őket akkor az angolok mindet!!! Ha ők kitoloncolják őket vagy propaganda műsorban lejáratják őket az rendben van de gondolom ha a magyarok leszólnák a cigókat vagy megpróbálnák kitolni őket akkor rasszista szennyek volnánk.
Grafix69
@öcsisajt: Igaz de nem mind , ezt ne feledd.
karma1
@keresztapa: 19.58-ra: NEM az angolok fejeznek le, hanem ANGOLOKAT fejeznek le (akar a nyilt utcan is) a szelsoseges iszlamistak - mellesleg akiket az angolok annakidejen annyira keblukre oleltek, neveltek, iskolaztattak... Lam, meg is van a hatasa: egy ilyen kinevelkedett ISIS-sta fejezett le mar ket angol ujsagirot...
Bástya Elvtárs
Unalmas már ez a téma! Mindig elővesszük, amikor el kell vonni a közvélemény figyelmét valami nagy disznóságról!
esdi
@Bástya Elvtárs: Ez a téma azoknak, akik kitettek a cigány bűnözésnek - nem unalmas. Sajnos szembe kell nézniük egy szocializálatlan hordával. A politika nem kíván erről döntést hozni - akik kénytelenek velük élni, törvényesen nem!! tudják megvédeni magukat. Mindenkinek, aki erről mást gondol, ajánlom, hogy költözzön be a cigányok közelébe. Már egy hét tanulmányút is elég lesz.
TASzSz
Na hagyjuk a britteket! Amikor a NOX szerepelt egy nívós rendezvényen, akkor a műsorvezető lecigányozta őket...
Egyébként meg cigány ismerőseim mondják hogy milyen jó, hogy az unoka + a déunoka + az ükonoka a suliba' már angolt is tanulhat, mert az tisztára olyan mint az ő nyelvük. Pl.: 5 = five, csak ők leírás szerint ejtik, stb. Mondom, persze, mert a latin eredet / befolyás jelentős volt...
bakegya
@Bástya Elvtárs: ez tény,de az se semmi ahogy,és amilyen szisztematikusan rátelepítette már évtizedekkel ezelőtt a cigányság "nyomorát"a magyar falvak lakósságára!!!-hallgat erről a sajátos HUNGARIKUMMRÓL is a fidessnyikkhajok serege,a helyett hogy nyiltan ügyködnének a már terrorban tartott áldozatok és potenciális áldozattá kiszemelhető polgárok erkölcsi és anyagi biztonságán.
BURKOLTAN TARTOTT POLGÁRHÁBORÚBAN ÉLÜNK-ÉS SZENVEDÜNK.
hÁNYAN BETEGSZENEK BELE ÉS HALNAK MEG EZEN NÉPRÉTEG ZAKLATÓ ÉLETVITELE KÖVETKEZTÉBEN-ÉS HA VALAKI NEVÉN NEVEZI A MAGÁNSZFÉRÁNK INZULTÁLÓINAK AKÁR CSOPORTOSAN AKÁR SZEMÉLYES ELKÖVETETT TÖRVÉNYÉS EMBERELLENES CSELEKEDETEIT AZT BÉLYEGZI A FIDESS "KERESZTÉNYEKKKKK"NÉPPÁRTOS???KURMÁNYA!!!mINT AHOGY BALTÁVAL EMBERT ÖLNI IS LEHET-KULTURÁLIS ALAPON!!!LOPNI IS KELL-AKÁR A MÁSOK ERDEIT,TIBORCCSALÁDI GAZDASÁGBAN-MILLIÁRDOSKÉNT JEGYEZHETŐ EGY CSŐSZERVIZES RÖPKE KÉT HÁROM ÉVES MUNKAALAPÚ FOCIAKADÉMIKUSSKÉNT-ÉS MÉG SOROLHATJUK SAJNOS A TÖRVÉNYES KERETEK KÖZÉ LEGALIZÁLT BÁNYÁSZKODÓKAT,NÉVVEL CÍMMEL.
Engem ahányszor megyek hogy rendbe tegyem a személyes teritóriumunk,annyiszor szembesülni kényszerülök a kifosztottság és megaláztatás élményével.
A HÁZAT MÁR KIÜRÍTETTÉK-AZTÁN MI IS MENTETTÜK AMI MÉG MENTHETŐ-ÉVENTE NÉGYSZER ÖTSZÖR,-NYOLCSZOR -a nagynénénket befizettük egy öregekotthonába-aki ott bolondult bele a fájdalomba -kulák családi élményei és a sok keserves munka és személyes megaláztatás a háborús élményeit követően.prangotra menni látni és megélni embertársaink életét-ha neked ez unalmas akkor nem csakkk szerencsés vagy de semmivel se különb azoknál mint akik ilyen kínok kiállására késztetni képesek embertársaikat!
meta
De hát a pisztolyos nő is cigány! Kezdheti rögtön magával.
Bástya Elvtárs
@esdi: Az én szomszédom cigány! Amikor ideköltöztek, átjöttek bemutatkozni, azóta is törekszünk a jó szomszédi viszony fenntartására. Persze ez 1000 cigányból 1!
Bástya Elvtárs
@bakegya: Igen, a 60-as évektől kezdve folyamatosan a szőnyeg alá söpörjük a problémát, s ez kipúposodott a rendszerváltoztatáskor! Az elmúlt 25 év alatt pedig szavazóbázis lett a cigányság!
esdi
@bakegya: Értem amit írtál. Nincs hozzáfűzni valóm, igazad van. Végtelenül szomorú vagyok. Tulajdonképpen bárkire, a nagy fokhagymára is szavaznék -. ha itt rendet tenne. Ebből előbb-utóbb polgárháború lesz.
esdi
@Bástya Elvtárs: Köszönöm, látom érted a problémát. Az a maradék 999.
Bástya Elvtárs
@esdi: Magyarország értékrendjének az alapja a munka! Ez minden állampolgárra vonatkozik. Ha nem ohajt együtt működni, kényszeríteni kell!!!
gödörben
Nem értem miért háborogtok!!! A megélhetési bűnézés jövedelmezőbb, mint a "tisztességes" munka.
Fradigege
román, cigány, jugó, török, arab, bulgár. Lepjék csak el Nyugat-európát, azok pedig egyék meg azt, amit még trianonban megfőztek.
hoffmann_geza
Eladjuk a lányt?! EMBERKERESKEDELEM! Ezt nem tolerálják a nyugati törvények, itthon viszont szemet húnyunk?!
Mert náluk ez a szokás? Az EU semmilyen szokásjogot nem tolerál!!!
Büdös Kommunista
PROPAGANDAFILM! Csak magyarországi romák élnek ott, mert a lovárin kívül mást nem hallani, mely keveréke a cigány + magyar nyelvnek! Szerb (nyenyeri), román (beás) nem hallható?! Tehát más keleti országból nem is mennek cigók???

Ha nincs munka, nem kap segélyt, miből telik cigire, kocsmára, benzinre a kocsiba???

"Azért jöttem ki, hogy munkát találjak..."- kötve hiszem!
Jellemző rájuk a filmben látott rendetlenség (udvar, lakás, utcafront), ordítozás...
karma1
@hoffmann_geza: Ugye Kedves Geza ezzel nem azt akarod mondani, hogy az EU olyan szemet, hogy nem toleralja a tagorszagaiban a lanyok adasvetelet, hazassag (vagy hazi rabszolgakent, kinek-kinek vallasi es kult szokasainak megfeleloen) celjabol, mi viszont "szemet hunyunk" efolott?

Ne haragudj, az igaz, hogy ebben a kerdesben nem astam le olyan melyre, hogy tudnam, hogy Ma.o.-n adjak-veszik-e a lanyokat, de ha igy volna, akkor ezt qrva jol titkoljak, mert a sajtoban, mediaban eddig sehol sem talalkoztam ezzel a problemaval.

De most Te komolyan azt mondod, hogyha Angliaba kimegy egy ciganycsalad, akkor az angol tarsadalomnak el kell turnie, hogy Angliaban a magyar ciganylanyokat 13 eves korukban eladjak, mert naluk ez a szokas bevett, es EZT kene toleralnia az angol kiralyno orszaganak???
Nyugtass meg, hogy nem erre gondolsz, mert ha ezt komolyan gondoltad, akkor azert halkan megkerdezem: mi a szent loszarnak megy ki az a rengeteg cigany, ha semmi mast nem akar csinalni, csak az evszazados szokasai alapjan elni, mikozben nagyivben lesz@rja a befogado orszagot meg annak a szokasait, viszont minden szocialis juttatast elfogadna , sot, ELVARNA toluk?

Nem az EU a szigoru veluk, hanem ok azok a megelhetesi kalandorok, akik azert vandorolnak, mert sehol nem akarnak dolgozni, csak a sajat torvenyeik alapjan JOL MEGELNI...

Nincs az a tarsadalom, amely szivesen latna az ilyen tipusu bevandorlokat, akik kicsiben megcsinaljak maguknak az otthoni zart szocialis es vallasi kozosseguket, es csak azt varjak el a befogadotol, hogy adjanak mindent, de ok ezert a vilagon semmit nem fognak tenni a befogado orszagert...

Emberek adasvetele, magan-fogvatartasa minden egeszseges demokratikus orszagban torvenybe utkozo, barmilyen cellal tortenik is, igy - mint kriminal tevekenyseg ellen - minden teren kuzdenie kell ezellen...
freemanpetya
Nekem szomszédom is roma és a munkahelyemen is dolgoznak romák. Én ilyet nem tapasztalok amit itt sokan írnak, azt viszont látom, hogy a rosszabbikok - akik milliókat keresnek havonta 8 általánossal meg kamu orosz papírokkal - azok milyen jól megélnek abból, hogy járnak hozzánk is uszítani az embereket a cigányok ellen. Drága autókkal jönnek és ugyanolyakat mondogatnak mint ez a nő a videóban és persze lázítják direkt az embereket. Nekik ez jó, milliós fizetéseik vannak évek óta. Míg a tanult emberek minimálbéren vegetálnak, addig ezek a tanulatlan, agresszív buta szélsőrosszabbikosok nagy drága autókkal járnak, budai nagy lakásokban élnek és milliós fizetéseik vannak. Én inkább ezt látom. Az angoloknak erről is forgatni kellene. Kik kavarják itt a xart. Kik a tevehajtók barátai és kik járnak Bélázni a Muszkákhoz. Ez érdekesebb téma lenne.
Strong
A hozzászólások valóban keményebbek, mint maga a film.

Pedig Magyarországon igen sok fajta vér keveredik.
Tény, hogy sok a suttyó köztük, de radikális megoldások általában radikális válaszlépésekkel párosulnak.
Tehát egy újabb olyan kérdést feszegetünk, amit eddig senki sem tudott megoldani. Sem emberek, sem pártok, sem kormányok, sem izmusok...
keresztapa
@karma1: 00:16-ra. Lefejezett női holttestre bukkantak London északi részén egy hátsó kertben csütörtök délután. írja a The Daily Mail. Avagy London földrajzilag nem Angliában van? Ez nem újságíró volt csak egy szerencsétlen női áldozat.
karma1
@keresztapa: Es Magyarorszagon nem vagtak kette karddal egy embert tavaly a XIII. keruletben? Es sosem lett meg a tettese? Es persze meg volna nehany eset pintersanya "ket het alatt rendberakott" biztonsagu Magyarorszagan...

De ez a hsz-ed mitol is jott ide? Lehet, hogy csak en vagyok kivul a teman most...:o))

Van egy kedves baratnom, raktulelo, nyelvtanarno, ha dolgozni akar, a varos egyik vegetol a masikig buszoznia kell... A mult heten utazott az egyik viszonylaton, amikoris az esos, zivataros utcarol szallt fel a buszra, es mivel egy kicsit lassabban tudta az ernyojet osszecsukni, nehezen tudott megkapaszkodni is, a sofor erosen frusztralt lehetett, mert egy repulostart utan kb. 100 meterrel be-satufekezett, amitol a baratnom vegkepp elvesztette az egyensulyat, es elvagodott teljes hosszaban a buszban. Amikor nyilvanvaloan segitsegre sorult volna, akkor a kedves, jololtozott feher fiatalok, akik a buszon uldogeltek, melyen bele voltak bujva az ajfonjaikba, eszukbe nem jutott segiteni, EGYEDUL egy cigany fiu segitette ot fol, es egyedul o kerdezte meg, hogy akarja-e, hogy a sofor megalljon, vagy van-e mas baja? (Mondjuk lett, de ez mar csak a kesobbi rontgenen derult ki.)

Mindenfajta embertipusban letezik hitvany es kivalo is, az embersegesseg nem borszin kerdese. Csak mi csinalunk belole meg nagyobb kerdest, mint kene...
keresztapa
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
karma1
@keresztapa: Igen, igy ertheto, de Angliaban sem az angolok randaliroznak, hanem az iszlamista szelsosegesek, azoknak semmi sem eleg...

Erre irtam en, hogy Ma.o-n is van karddal megolt aldozat Angyalfoldon, amit a mai napig nem deritettek fel, hogy ki tette (lehetett magyar, cigany , roman, iszlamista, barki), ugyhogy ha mi nem megyunk oda melyriportot csinalni az o viselt dolgaikrol, akkor ok se jojjenek okoskodni Ma.o.-ra, szelsoseges peldakkal meg plane nem...
keresztapa
@karma1: A bevándorlók eltérő szokásai, cselekedetei, az ami nem viselhető el az országnak. Minálunk meg az évszázadok óta a többségi társadalomhoz beilleszkedni ( integrálódni) törvényes rendjét elfogadni képtelen, csak társadalom ellenes magatartást tanúsító, 50 000Ft- os, lopásra, bűnelkövetésre, felsőfokon, rendőrség által képzett személyek cselekedetei, az ami a többségi társadalom elleni rasszizmus egyenes kifejezése!
Bamexbumfert
Hát nem adhatunk mindegyiknek a kezébe hegedűt...
apibafater
@karma1: Szép eszmét futtatok, de menjetek ki nézzetek körül, nézzétek meg, hogy mik történnek, ott s ezután jöhet bármi, beszéd, ne a médiára, a hazug progira, adni mert az azt tállal mit te látni szeretnél, vagy nem, én pár éve járom európát,s látom a történéseket, mit tesznek a Franciák, Belgák stb , ezzel nem védem mert a leg aljasabb, dolgokat müvelik mi meg botránkoztatja az embert,de így legalább meg kostolja a nagy EU hogy mi is a bünözök, csordája, ezek ebben nagyok,,,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.