Az Algériában elrabolt francia turista lefejezéséről tett közzé szerdán videót az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet algériai csoportja "Véres üzenet a francia kormány számára" címmel – jelentette az AFP francia hírügynökség.

Az Algériai Kalifátus Katonái nevű szervezet egy korábbi, hétfőn este nyilvánosságra hozott videofelvételén az 55 éves Hervé Gourdel túravezető arra kérte Francios Hollande francia köztársasági elnököt, hogy állítsa le a francia légicsapásokat az IÁ iraki hadállásai ellen. A csoport a férfi lefejezését helyezte kilátásba, amennyiben ez 24 órán belül nem történik meg.

Lefejezték a harmadik nyugati civilt is

Manuel Valls francia kormányfő kedden kijelentette, Franciaország nem tárgyal az Algériában túszul ejtett francia turista fogva tartóival, és folytatja az IÁ elleni légicsapásokat Irakban.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JAJMÁR
@Dr. Felipe: 18:20 A rosszabbnál rosszabb hírek olvasásakor jó pár borzalmas vízió ötlött föl bennem a jövőről, de ez, mindent felülmúl :(
Remélem, hogy nem valósul meg.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
JAJMÁR
Úristen !Mikor és hogyan lesz ennek vége?
Dr. Felipe
@JAJMÁR: Ennek már nem lesz vége, sőt rövidesen Európára is átterjednek a terrorcselekmények.
Európa öregszik, még pár nemzedék és a muzulmánok fogják uralni az egész bolygót. Azt már jobb is ha nem érjük meg.
JAJMÁR
@Dr. Felipe: 18:20 A rosszabbnál rosszabb hírek olvasásakor jó pár borzalmas vízió ötlött föl bennem a jövőről, de ez, mindent felülmúl :(
Remélem, hogy nem valósul meg.
szandokan
@Horizont: Atomot kell nekik adni, és kész. Obama most megmutathatja, hogy Orbán szekálásán kívül komolyabb dolgokra is képes.
miazavalami
@szandokan: Szia kabirbedi. Azért Orbánnak se árt egy kis orrba koppintás.
szandokan
@miazavalami: Szia. Az iszlám leigázása ennél sokkal lényegesebb.
szandokan
@miazavalami: Mást nem nagyon tudok elképzelni.
KERKA
Vajon meddig mernek elmenni? Mi van, ha Európai célpontok is lesznek?
miazavalami
@szandokan: Úgy nem lehetne, hogy ártatlanok ne haljanak meg?
szandokan
@Horizont: Tudom. De szerinted mi állíthatja meg akkor őket?
miazavalami
@szandokan: Ja! Háborúban nem lehet..., akkor nem kell háború. Inkább kapják el az összes gyilkost és ugyanúgy fejezzék le...
Én egyébként nem mindíg vagyok normális. Láttam egy ilyen videót ahol lefejeztek valakit majd a fejet a hajnál fogva felemelték
A hab a tortán hogy megnéztem egy lány kövezését is. A horrormániám néha már félelmetes.:-(
KERKA
@szandokan: ezek olyanok, mint a mesebeli sárkány. Ha egyik fejét levágod, nő helyette kettő.

Duplája vagy akár a háromszorosa is lehet a terrorcsoport oldalán harcolók száma, mint ahogy eredetileg gondolták. Folytatás...

propeller.hu/nagyvilag/2984831-durvan-alabecsulte-cia-iszlam-allamot
szandokan
@miazavalami: Nem szívesen találkoznék veled egy sikátorban...:-) Mindenhol lehetnek embereik, soha nem lehet tudni, hol bukkannak fel, kit rabolnak el, mit robbantanak majd fel. Emlékezz Bin Ladenre.
szandokan
@KERKA: Pontosan. Éppen ezt írtam Horizontnak az imént.
szandokan
@KERKA: Nem Horizontnak, hanem Miazavalaminek...
szandokan
@Horizont: Megismétlődik a Bin Laden sztori. Elejét kell venni, amíg még nem késő.
miazavalami
@szandokan: Én sikátorban nem járok. Horror iránti szenvedélyemet csakis képzeletben a fantáziámban élem ki. :-)
Nemrég volt osztálytalálkozónk és ott volt a volt magyar tanárom is. Egy elbűvölő ember, igaz erre csak az érettségi után jöttem rá. Mindazt amit most tudok nagyrészt neki köszönhetem... , na az a lényeg, hogy rájött ki írogatja azt a blogot amit olvasgatni szokott... , ráadásul elmeséltem neki a következő részeket is. Majdnem leesett a székről, és ami nekem a legnagyobb elismerés, azt mondta ilyenre Stephen King is büszke lehetne. ...
simmons
Obama, vagy a Francia min. elnök nyilatkozta a mai hírekben,-sajnos nem értettem melyik volt mert későn kapcsolódtam be-hogy folytatják a bombázásokat,de lehet,hogy évekig is eltarthatnak.Lehet,hogy terelgetni akarják valamerre ezeket a nemnormális beszűkült agyú,a nem iszlám hívőket még állatnak sem néző gyilkosokat.Tudják ők azt nagyon is jól,-mármint a "fejlevágók" és az egyéb módozatokban gyilkolók-hogy egyetlen kormány sem fog semmilyen követelésüket teljesíteni.Csak azért csinálják mert így a közvetlen környezetüket sakkban tudják tartani a kedvük szerint.Ráadásul a gyilkos vérgőzös hajlamaikat is ki tudják élni,az iszlám valamely nekik tetsző -igaz vagy nem-részére hivatkozva,és ezáltal felmentve magukat a tetteik alól.Vissza utalva az előzőekre.Miért kellene évekig tartani a bombázásoknak? Hiszen még hagyományos fegyverzettel is "üveggé" tudnák változtatni azt az egész területet két-három hónapon belül.Vajon miért "évekig" akarják bombázgatni a szóban forgó területet.Ezt már mindkét nemzet,a franciák és az amerikaiak is "eljátszották" egyszer,a vietkongokkal.Meg is kapták az akkor jól megérdemelt pofonjaikat.Az viszont biztos,hogy az ilyen vallási elvakultságból részvétlenül ,könnyedén gyilkoló vagy gyilkoltató emberek által létrehozott országra nincs szüksége a világnak.
dzurinda
@szandokan: "Az iszlám leigázása ennél sokkal lényegesebb."

Akarod mondani a radikális iszlám leigázása? Hatalmas különbség van a mérsékelt és a radikális irányzat között.
aremy
@JAJMÁR: ennek már mint a le fejezésnek csak akkor lesz vége ha a nyugati világ
mondhatni senki nem látogat oda mint turista és bocs mint bámészkodó.
dömdödöm
be kell menni nagy erőkkel ahová kell és végérvényesenes véget vetni ennek a szörnyűségnek hogy átratlan embereket végeznek iki akik segítségnyújtás képpen mentek oda :-(((((
karma1
O sajnos a 4. aldozat, a kep a 3. aldozatot mutatja. ( a 4. idosebb, osz uriember, 55 eves)
Desischado
@miazavalami: Ha nem indiszkrét a kérésem, velem megosztanád? Rém kiváncsi lettem, örömmel elolvasnám!
Desischado
Ezek fanatikus gyilkosok, nem több. Az isten nevében követnek el gyilkosságokat. Én is azt mondom: el kell pusztítani ezt a rákfenét, mielőtt még A Nyugatot és Európát is vérbe borítják!
Strong
@Desischado: szia,

Tanultam némi teológiát, és jelezném, hogy nem "isten" hanem allah nevében tevékenykednek..
Sokszor hallani az "allah akbar" kiáltásokat..

Istenről, és Isten tulajdonságairól a Bibliában olvashatsz...Az iszlám hitűek álláhjáról a koránban.
világlátó
Aki látta a Jeruzsálemmel kapcsolatos filmet, láthatta a keresztes háborúk történetének egy darabját is. Az iszlám és a kereszténység évezredes szembenállása nem hozott a mi életünkben sem semmi érdekeset. A nyugati kapitalista világ magatartása Közel - Keleten és Észak - Afrikában több mint gyalázatos. A mai állapot már alaposan átszövődött a sok évtizedes méltánytalanságtól, ráadásul 1948.-tól Izrael létrejötte, majd folyamatos védekező háborúi tovább mélyítették az érintett országok mohamedán érzületü lakosságának elégedetlenségét. Az iráni sah bukása után a fundamentalista iszlám állam létrejötte, Khomeini és utódai nyílt uszítása az USA és szövetségesei ellen tovább erősítette az ellenállást. A libiai helyzet, majd Szíria, ahol több éáve polgárháború dúl és ahol a hamasz és társai terrorista csoportjai felkészítése folyik, csak olaj volt a tűzre. Minden baj forrása a nyugati keresztény társadalmak bűnös léte, politikája, ezért ki kell írtani őket az általuk függésben tartó országokból.A világ sok országában folyik az iszlám terjedése, sok fiatal tér át az iszlám hitre és a tudatos felkészítés mára már komoly eredményeket hozott. Az önként vállalt halál dicsősége már nem csak az alig, vagy félművelt hamasz harcosok sajátja, de sok ember számára a szomorú sorsáért felelősnek kikiáltott nyugati fogyasztói társadalmak ellen való fordulás elindítója.Ez a veszélye az Iszlám Államnak. A világ minden tájáról összesereglett, mindenféle ember egyetlen támasza a sokezer fegyveres és egyetlen vágya megbüntetni mindent és mindenkit, akit felelősnek ítélnek sorsukért.Ez az állapot napról napra torzul és további torzuláshoz vezet még.Sajnos számolni kell a bombázásokért a bosszúra is. Sok ember halálát kell még látnunk, nem csak Szíria és környékén, de Európa nagyvárosaiban is ahol ártatlan emberek esnek áldozatul a terroristák bombáinak, robbanó szerkezeteinek.
Nincs sok választási lehetőség. Most az erőszak ideje van. Talán ha összefognának mindazok, akik látják, nincs más.
nena
Túl sokan vagyunk ezen a bolygón, tőrvényszerű hogy a szaporulatot kordában kell tartani..
Nem gyűjtök a nyugdíjra mert 30-év múlva már úgy sem lesznek határok... Szó Szerint.
Strong
@világlátó: Azért ez így nem áll meg.
Ugyanis időrendileg hamarabb íródott a Biblia, és a Korán mint a keresztes hadjáratok, vagy a mindenért a nyugatot hibáztató iszlamista radikálisok "szent" dzsihádjai lettek volna..
Illetve Izrael nem létrejötte, hanem újraalapítása történt..hiszen évezredekre visszamenőleg bizonyított az, hogy ők onnan lettek elűzve.. (a római légiók űzték el őket)

Mind a Biblia, mind a Korán ír arról, ami jelenleg zajlik, de a Biblia szerint is: "ez még nem a vég"..
Az összefogás zajlik, és a keresztény civilizáció (amit ne keverj össze a Pápai kereszteshadjáratokkal - az egy katolikus találmány volt) győzni fog, mert éltpárti -és nem halálpárti alapokon nyugszik..

Ráadásul most elsősorban az iszlámon belüli siíta - szunnita harc megy, persze sok a yazidi, keresztény és más vallású áldozat is. (a vallás nélküliek a hitetlenek - ő rájuk is halál vár szerintük)

Csodálkozom rajta, hogy sok okot csípőből leírtál. Ezek közül mi okozta Európában például a török vészt? Melyik ok volt jelen ahhoz, hogy a török ugyan ezt tette többek között velünk Magyarokkal?

Sok iszlámra áttért embert ismersz? Én nem..
Tudod a többségük beleszületik, egy sokszor 10-15 fős családba..Apukának van 3-5 felesége...és nő a létszámuk (de nagyon)
Ez nincs messze (Anglia, Franciaország, Benelux Államok, stb..)

-nézz utána..
csa-csa
@miazavalami: mindig azt mondom csak béke legyen többek között ezért is. Iszonyú sok ártatlan áldozatot követelnek (követeltek mindig is) ezek az értelmetlen, mondvacsinált indokokkal kirobbantott háborúk. Az anyagi érdeket kizárva, ha csak a vallási alapon dúló háborúskodásokat veszem, nekem tök mindegy pl. csak fogadják már el egymás hitét végre. Kinek ez kinek az. Részemről békésen fohászkodhatna egymás mellett keresztény, iszlám zsidó, hindu krisna nem mindegy?
miazavalami
@csa-csa: Persze hogy mindegy. De van ott anyagi érdek is. Ha jól megnézed a vallás háborúkat a vallás csak takaró...
dzurinda
@szandokan: "Atomot kell nekik adni, és kész."

Fantasztikus ötlet. Engem azért zavarna, hogy lenne egy rakás civil áldozat is.

"Obama most megmutathatja, hogy Orbán szekálásán kívül komolyabb dolgokra is képes."

Igen, felsorol egy listán vagy húsz országot, ahol a civil szférát tiporják, és ebből neked annyi jön le, hogy Urunkat, Vezérünket, Szellemi Vezetőnket és Megmentőnket, személyesen Orbán Viktort szekálják.
Desischado
@Strong: Szia!

Tudom, én is Allahra gondoltam, hiszen ők muzulmánok. De végtére is, ő az isten, csak a moszlimok Allahnak hívják. Nem hiszem, hogy két isten lenne, bár én a magam részéről egynek a létezésében sem hiszek.
szandokan
@dzurinda: A háborúban mindig vannak civil áldozatok. Viszont ha tud más megoldást, akkor rendben, csak csinálják ki őket. Amúgy meg ez az, vagy 20 ország miniszterelnökének érzi magát újabban...:-)
verőce21
Szomorú képsorok, de tévednek, ha ezekkel meghátrálásra kényszerítik a keresztény társadalmat.
dzurinda
@szandokan: "A háborúban mindig vannak civil áldozatok."

Kétségtelen, de egy szárazföldi támadás az atom helyett kevesebb civil áldozattal járna, bár lassabb lenne az eredmény is.
Strong
@Desischado: Szia,

Értem.
Amúgy fordításban azt is jelenti..igazad van.
Azért szúrt szemet, mert Európa alapvetően keresztény beállítottságú, és ha azt olvasom bárhol, hogy ISTEN, akkor a Biblia Istenére gondolok, nem a korán allahjára...
Pedig ezek az állatok nem a Biblia Istenének a nevében cselekszenek...

Üdv!
világlátó
@Strong: Köszönöm hogy válaszoltál.Nem volt szándékom sem az időrendi, sem a tartalmi pontosság. Igen, belátom, ez hiba. Természetesen a korabeli keresztesháborúk, majd a XV. -szd. török porta hódító háborúi nem azonosíthatók. Csak azt gondoltam jelezni, hogy a két világvallás kűzdelme nem mai keletü és nem is lesz vége belátható időn belül. Az 1500-as évek római pápái megnyilatkozásai sem a két világvallás összeütközéseként, sokkal inkább az egyházi és az európai világi érdekek védelmét célozták. Nem ismerek senkit aki áttérne az iszlám vallásra, de az iszlám állam rohamos gyarapodása alapján arra következtettem, hogy a vallási meggyőződés helyett sokkal inkább egy furcsa " szolidaritás " terelheti az embereket a terrorista sereg mellé.
Talán már nem is fontos sokuk számára a hit, elég ha harcolhatnak olyan ügyekért, amiről nem sokat tudnak, de úgy gondolhatják, valami olyan igazságért, amelyet ma nem engednek érvényesülni.Mindez csak tétova találgatás, kinek - kinek felkészültsége birtokában. Mindenesetre kutatok egy keveset, nehogy a " csontkovács "ösztönös naivitásával hebegjek itt.
vukkocska
@miazavalami: és ha a képzelet megtestesítődik? :) Menj át a túloldalra, ha meglátsz, légyszíves :)
Strong
@világlátó: Szia,

Egyetértek abban, hogy ennek nem lesz vége...és ez a realitás.
Sok fórumozó próbálja összetenni a híradásokból azt a képet, ami közel állhat az igazsághoz. Ilyenkor okokat, indítékokat, sérelmeket keresünk, ami elindíthatta azt a folyamatot...
Ilyenkor 90% zsidózás megy, meg a többi..
Pedig a zsidók nélkül is nyomult az iszlám, és most is: Irak, Afganisztán, Szudán, Szíria, London (2 iszlamista levágta a katona fejét) Algéria, stb.. (ide írnám a Török hódító hadjáratokat is..)

Magyarázat:

Az iszlám népnek van egy "Krisztushoz" hasonló "megváltója" - a Mahdi...akinek a megjelenését várják..

A Mahdi eljövetele nagy háborúskodás közepette fog megtörténni a korán szerint. Ezért gerjeszti az iszlám nép folyamatosan a feszültséget, háborúskodást, hogy előidézze a Mahdi eljövetelét. A korán szerint a "hitetetleneket" igába kell hajtani, illetve többször beszél a korán, hogy: vágjátok le a hitetlenek fejét...
Amúgy Mohamed "próféta" maga is egy rablógyilkos volt, több embernek is átvágta a nyakát. A radikális szunniták ugyanezt a saríát vallják, és tartatják be..(legkegyetlenebb törvénykezés zajlik a Római Birodalom fennállása óta)
miazavalami
@vukkocska: Az nem lenne jó senkinek , ha az én szörnyeim testet öltenének...:-)
Desischado
@Strong: Egyetértünk. ezek fanatikus elvakult gyilkosok, akik meggyalázzák a saját istenhitüket. Nekem nincs arról tudomásom, hogy a szent Koránban van e akárcsak egyetlen sor is, ami ártatlanok megölésére buzdít. Ezáltal ők gyalázzák az istenüket és a hitüket, nem Európa, vagy a Nyugat. De ők azt akarják, hogy az iszlám hit hódítson, de én sem akarom azt, hogy bármilyen vallást rám erőszakoljanak, és mások sem kérnek ebből. Véleményem szerint, mindenkinek tisztelni kell a hitét, de nem lehet senkit sem eme hit vallására ráerőltetni.
hetöndöe
A nyugat bombázgat,ezek meg gyilkolgatnak és ez így fog menni egészen addig,amíg ezeknek a barbároknak azutolsó írmagját is ki nem írtják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.