Az Algériában elrabolt francia turista lefejezéséről tett közzé szerdán videót az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet algériai csoportja "Véres üzenet a francia kormány számára" címmel – jelentette az AFP francia hírügynökség.

Az Algériai Kalifátus Katonái nevű szervezet egy korábbi, hétfőn este nyilvánosságra hozott videofelvételén az 55 éves Hervé Gourdel túravezető arra kérte Francios Hollande francia köztársasági elnököt, hogy állítsa le a francia légicsapásokat az IÁ iraki hadállásai ellen. A csoport a férfi lefejezését helyezte kilátásba, amennyiben ez 24 órán belül nem történik meg.

Lefejezték a harmadik nyugati civilt is

Manuel Valls francia kormányfő kedden kijelentette, Franciaország nem tárgyal az Algériában túszul ejtett francia turista fogva tartóival, és folytatja az IÁ elleni légicsapásokat Irakban.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JAJMÁR
@Dr. Felipe: 18:20 A rosszabbnál rosszabb hírek olvasásakor jó pár borzalmas vízió ötlött föl bennem a jövőről, de ez, mindent felülmúl :(
Remélem, hogy nem valósul meg.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
világlátó
@Strong: Köszönöm hogy válaszoltál.Nem volt szándékom sem az időrendi, sem a tartalmi pontosság. Igen, belátom, ez hiba. Természetesen a korabeli keresztesháborúk, majd a XV. -szd. török porta hódító háborúi nem azonosíthatók. Csak azt gondoltam jelezni, hogy a két világvallás kűzdelme nem mai keletü és nem is lesz vége belátható időn belül. Az 1500-as évek római pápái megnyilatkozásai sem a két világvallás összeütközéseként, sokkal inkább az egyházi és az európai világi érdekek védelmét célozták. Nem ismerek senkit aki áttérne az iszlám vallásra, de az iszlám állam rohamos gyarapodása alapján arra következtettem, hogy a vallási meggyőződés helyett sokkal inkább egy furcsa " szolidaritás " terelheti az embereket a terrorista sereg mellé.
Talán már nem is fontos sokuk számára a hit, elég ha harcolhatnak olyan ügyekért, amiről nem sokat tudnak, de úgy gondolhatják, valami olyan igazságért, amelyet ma nem engednek érvényesülni.Mindez csak tétova találgatás, kinek - kinek felkészültsége birtokában. Mindenesetre kutatok egy keveset, nehogy a " csontkovács "ösztönös naivitásával hebegjek itt.
vukkocska
@miazavalami: és ha a képzelet megtestesítődik? :) Menj át a túloldalra, ha meglátsz, légyszíves :)
Strong
@világlátó: Szia,

Egyetértek abban, hogy ennek nem lesz vége...és ez a realitás.
Sok fórumozó próbálja összetenni a híradásokból azt a képet, ami közel állhat az igazsághoz. Ilyenkor okokat, indítékokat, sérelmeket keresünk, ami elindíthatta azt a folyamatot...
Ilyenkor 90% zsidózás megy, meg a többi..
Pedig a zsidók nélkül is nyomult az iszlám, és most is: Irak, Afganisztán, Szudán, Szíria, London (2 iszlamista levágta a katona fejét) Algéria, stb.. (ide írnám a Török hódító hadjáratokat is..)

Magyarázat:

Az iszlám népnek van egy "Krisztushoz" hasonló "megváltója" - a Mahdi...akinek a megjelenését várják..

A Mahdi eljövetele nagy háborúskodás közepette fog megtörténni a korán szerint. Ezért gerjeszti az iszlám nép folyamatosan a feszültséget, háborúskodást, hogy előidézze a Mahdi eljövetelét. A korán szerint a "hitetetleneket" igába kell hajtani, illetve többször beszél a korán, hogy: vágjátok le a hitetlenek fejét...
Amúgy Mohamed "próféta" maga is egy rablógyilkos volt, több embernek is átvágta a nyakát. A radikális szunniták ugyanezt a saríát vallják, és tartatják be..(legkegyetlenebb törvénykezés zajlik a Római Birodalom fennállása óta)
miazavalami
@vukkocska: Az nem lenne jó senkinek , ha az én szörnyeim testet öltenének...:-)
Desischado
@Strong: Egyetértünk. ezek fanatikus elvakult gyilkosok, akik meggyalázzák a saját istenhitüket. Nekem nincs arról tudomásom, hogy a szent Koránban van e akárcsak egyetlen sor is, ami ártatlanok megölésére buzdít. Ezáltal ők gyalázzák az istenüket és a hitüket, nem Európa, vagy a Nyugat. De ők azt akarják, hogy az iszlám hit hódítson, de én sem akarom azt, hogy bármilyen vallást rám erőszakoljanak, és mások sem kérnek ebből. Véleményem szerint, mindenkinek tisztelni kell a hitét, de nem lehet senkit sem eme hit vallására ráerőltetni.
hetöndöe
A nyugat bombázgat,ezek meg gyilkolgatnak és ez így fog menni egészen addig,amíg ezeknek a barbároknak azutolsó írmagját is ki nem írtják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.