Rogán az ellenzéktől az EU-n át Goodfriendig mindenkit kiosztott, hogy miért nem tiltakoznak az amerikai internetadó ellen. Csakhogy az USA épp most önti gránitszilárdságú törvénybe a netadó tilalmát. Hogy lehetett ezt ennyire félreérteni?

Az amerikai javaslat abban különbözik a magyar verziótól, hogy valójában nem adóról, hanem egyfajta díjról van szó. Adó esetében a bevétel az államé lesz, bekerül a nagy közös kalapba, és innentől nem lehet tudni, pontosan mire költik el. Az amerikai „netadó” esetében viszont a bevétel egy olyan alapba kerülne (Universal Service Fund, USF), amelynek célja, hogy mindenkinek legyen telefonja és szélessávú internetes hozzáférése az országban.

A totális félreértésről Panyi Szabolcs írt bővebben az Indexen.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Don Quijote
Köcsögöknek úgyis mindegy!!! Erről is a gyurcsányi tehet,mer megvette a zobamát:-))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
Tonyó, nem először, jól tökön rúgta a saját száját.
laszlobihari
Ez legalább olyan baromság volt mint amikor a "fényes" tekintetű arról beszélt, hogy norvégiában nincs orvos képzés.
@rugacs: itthon már régóta nincs megszorítás -tandíj-rokkantnyugdíjas stb. mivel átnevezték őket, igen az Egyesült Államok (a gyengébbek kedvéért USA) szerinted tőlünk tanult! Az USA-ban sem minden fenékig tejfel, de ha valaki lop vagy nem a célnak megfelelően költi kijelölt célra gyüjtött pénzt(adomány vagy díj befizetés) az komoly büntetésre számíthat, nem úgy mint nálunk. Itthon senki sem fizet most már szivesen semmiféle segélyalapnak mivel ez a kormány azt is ellopja! lásd vörösiszap,-parlagfű,- stb.
rugacs
@laszlobihari: Van pár ismerősöm, aki már több évtizede Norvégiában lakik és ők is azt állítják, hogy ott nincs orvos képzés... (?!)
Tévedsz, Amerikában is csak az számíthat komoly büntetésre, akit lopáson kapnak! Akik milliókat, milliárdokat nyúlnak le, azokat (akárcsak nálunk vagy bárhol máshol) ez a veszély nem nagyon fenyegeti.
Ráadásul sok más esetben sokkal rosszabb a helyzet. Amerikában a maffia már évtizedekkel ezelőtt beépült a felsőbb vezetésbe. A szegények ott is éheznek, a tolvajok ott is lopnak. A bűnözés lényegesen nagyobb, mint nálunk. A természeti katasztrófák sokkal nagyobb pusztítást végeznek és sokkal gyakrabban, mint nálunk. Amerikában is csak a gazdagoknak van jó dolga, akiknek többsége ott sem becsületes munkából szerezte vagyonát.
A drog ott is öl, sokkal több életet olt ki, mint itthon.
A gettóból ott sincs menekvés, bár a négerek mentalitása sokkal kedvezőbb, mint nálunk a bokszosoké.
Én nem fogok, de te nyugodtan ájulj el Amerikától :-D
rugacs
@laszlobihari: Bár a Colorádo völgye nekem is sokkal jobban tetszik, mint a Duna völgye ... :-D
Desischado
Megint hazudtak egyet! Ez a rogán tonyó észre sem vette, vagy nem zavarja, milyen csúnyán bebukott ezzel a szánalmas hazugsággal! Mit fognak még kitalálni? Hányszor akar még lebőgni? Ennyire vastag a bőr a képén, hogy fel sem veszi?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.