Oroszország akár erővel is felléphet Ukrajna ellen, hogy biztosítsa az európai földgázexportot, de Kazahsztánt és Fehéroroszországot is lerohanja, ha a két volt szovjet tagköztársaság ki akarna bújni a Kreml védőszárnyai alól – fest riasztó jövőképet az Egyesült Államok három volt tbiliszi nagykövete.

Forrás: nol.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tsabeeka
@Koronix: nem, de szerintem attól boldogok, ha sakkozhatnak ukrajnával. a diktátorok általában nem észérvek mentén cselekednek :)
de én nem azt mondom, h ukrajna nem sáros, csak azt, hogy maximum (!) 50%-ban, szerintem.
zsolti
@ugyeugye: ha nem ott menne az a kurva vezeték, olyan jelentéktelen lenne (ebből a szempontból), mint csehország... :) ezzel élnek vissza. (de igen, akkor azt mondom, részemről is 50%, mert nyilván nem lehet csak az egyik fél sáros.)
nanena
@zsolti: Mi meg ezzel együtt és enélkül is jelentéktelenek vagyunk. Ukrajna meg vezetékkel és vezeték nélkül is fontos.
huebschen
Annak idején olajjal fűtöttünk, mert az olajat akarta eladni nekün az orosz, és kiépíttették velünk a rendszert. Mikor azt megszívtuk, átállítottak bennünket a gázra.
Lesz egyszer itt hangja a sok igazi, hozzáértő szekembernek, vagy mindig a hülye politikusok döntik el, mivel küldenek a béka se.ge alá bennünket?
Edy Andre
Ezt a hatalmas makói gázmezőt - amely állítólag egész Európát fűtheti 10 éven át - pár éve eladtuk
www.delmagyar.hu/mako_hirek/vilaghirt_hozott_a_gaz_makonak/2063212/

Mondjuk önerőből kitermelni úgysem tudtuk volna, mert a pokoltól is mélyebben van, de ott van. Talán nem kellett volna az egészet lepasszolni, ha ekkora szopó ez a függés.
nanena
@Peter: Ez nem annyira egyszerű. Egyelőre még semmit sem hoztak felszínre ha jól tudom. Az Exxon szerint megvan rá a technológia, szerintem kétesélyes a dolog.
És nem passzoltuk le. A MOL semmit sem tudott vele kezdeni, ezért kapta meg az amcsi cég koncesszióba. Rengeteget beruháztak, fővállalkozók, alvállalkozók nagy részben magyarok voltak. Majd csökkent a befektetői kedv, a technológia az Exxon-é, ezért átvette az Exxon és a MOL közösen. Hogy mikor látnak belőle nyereséget? Talán soha. Ilyen a szénhidrogénkutatás. De legyen igazuk és legyen kitermelhető a gázvagyon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.