Ismét élelmiszerbotránytól hangos a japán sajtó: egy helyi gyártó bejelentette, hogy 120 ezer adag bébiételt von vissza a forgalomból, miután az egyikben tücsköt találtak.

A vállalat közleménye szerint a 7,4 milliméter hosszú ízeltlábút egy húsos-krumplis ételben találták meg, még egyben volt, a Wakodo nagyjából 120 ezer adag bébiételt készül visszavonni. Azt viszont nem tartják valószínűnek, hogy az ízeltlábú a gyártás során került bele az ételbe, mert elmúlt évben nem találtak tücsköt a gyár területén. Az sem valószínű, hogy egy tücsök egészben maradva megúszta volna a gyártási procedúrát.

Japánban napokon belül ez volt a második eset, hogy élelmiszerrel kapcsolatos botrény borzolta a kedélyeket: a helyi sajtó ugyancsak csütörtökön számolt be arról, hogy októberben egy 1,2 centiméteres szöget találtak a Watami Takushoku cégtől kiszállított csomagolt ételben. A Watami Co. szóvivője megerősítette az esetet a The Wall Street Journal Japan Real Time című blogjának.

A Watami étterem szóvivője szerint a bentót, amelyben a szöget találták, egy Niigata prefektúrabeli gyárban készítették, de a szög nem az ottani gépekből származik. A gyárban röntgensugaras ellenőrző berendezéseket használnak, amelyek jelezték volna az idegen testet. A cég nem tudja, hogyan került a szög a termékbe.

A japán McDonald's vezetői egy szerdai sajtótájékoztatón bocsánatot kértek a cég idegen testekkel szennyezett ételei miatt: a gyorsbüfélánc országszerte működő éttermeiben emberi fog, fém- és műanyagdarabkák is előkerültek az ételekből.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Tekla
Zenélő kaja? Vagy olyan korosztályé ahol ennyi fehérje káros? :) Mért van olyan aki ilyen konzerven tartja a gyerekét? Én a kutyámnak vettem párat, belső vérzéskor sütőtököst, de gyereknek nem adtam volna .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.