Gary Herbert, Utah kormányzója hétfőn aláírta a halálbüntetésről szóló törvényjavaslatot. Ezzel az amerikai szövetségi államok közül Utah elsőként engedélyezte ismét a halálra ítéltek golyó általi kivégzését, akkor, ha hiány lépne fel a méreginjekciók készletében – írta meg a Blikk.

A kormányzó szerint hiába hangzik drasztikusnak a bűnösök agyonlövetése, mivel Utahban eddig is volt halálbüntetés, ezért ki kellett dolgozni egy kivégzési "póteljárást", ha az injekciókhoz szükséges szerek kifogynának. Ez azért is fontos, mert az elmúlt évek során többször is előfordult, hogy nem volt meg a szükséges eszköz a kivégzéshez, ezért kénytelenek voltak más, szörnyű fájdalmat okozó mérgekkel végrehajtani az ítéletet. A kormányzó szóvivője elmondta, az államban továbbra is a méreginjekció használata lesz az elsődleges kivégzési forma, de ennek híján is biztosítani kell az ítélet "tiszta" végrehajtását.

Utahban 2004-ig választani lehetett a golyó vagy méreg általi halálnem közt az elítélteknek, de mivel a médiában ennek egyre nagyobb lett a visszhangja, ezért a helyi törvényhozás betiltotta a választás lehetőségét és az injekció maradt meg egyetlen opcióként.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
A leghumánosabb megoldás. Mindenki jól jár, a társadalomnak nem kell eltartani a gyilkosok meg nem szenvednek sok évig.
tivoli
"A döntés bírálói barbárságnak tartják a golyó általi kivégzést."

Bizonyos körökben az a nézet tartja magát, hogy golyó általi kivégzés megtiszteltetésnek számít.
Egyébként miért nem választhat a halálraítélt a méreginjekció, akasztás, gijotin, villamosszék, golyó, vagy egyszerű pallosmódszer között, ha már ilyen liberális világban élünk?
1magyar
@tivoli: Minek? Az se választhatott akit megöltek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.