„Orbán Viktor meghal a pénzügyi piramis romjai alatt” – ez a címe annak a részletes elemzésnek, amely a hétvégén jelent meg a lengyel Gazeta Wyborcza hétvégi számában. Michal Kokot írásában arról értekezett, a magyar bankcsődök "pénzügyi piramisa" tízezrek spórolt pénzét vette el és a Fidesz egyre inkább zuhanó népszerűségét veszélyezteti – írta a 168 Óra Online.

A cikk kiemeli, hogy a Quaestor már a harmadik befektetési alap volt, ami rövid időn belül tönkre ment. Azt is aláhúzzák: az ügy pikantériája, hogy maga a kormány is tett pénzt a brókerházba, amit aztán pár nappal a csőd előtt kivetetett onnan. Emiatt felmerült a gyanú, hogy a magyar állam nem volt-e bennfentes információk birtokában.

Az elemzésben kitérnek Tarsoly Orbánhoz írt levelére is és arra, hogy a kormányfő visszautasította a vádat, mely szerint előre tudott volna a Quaestor csődjéről. Idézik a Medián felmérését, amely alapján bár a Fidesz igyekszik a szocialista kormányokra tolni a brókerbotrányokat, az emberek 57%-a részben vagy egészben a mostani hatalmat tekinti felelősnek, míg 17% hiszi el, hogy a szocialisták bűne  a kialakult helyzet.

Így most a Fidesz minden áron kártalanítaná a brókerbotrányok károsultjait, ám a bankoknak nem tetszik, hogy ezt nekik kéne garanciális alapjaikból finanszírozni. Emiatt Orbán meg is ígérte, hogy cserébe jövőre csökkentik a bankadót, ami korábban erősen meggyengítette a szektor.

A lengyelek arról is beszámoltak, az M4-es autópálya-építés Abony és Fegyvernek közti szakaszának leállítása sem vet jó fényt a kormányra. Kiemelik, az elkaszált beruházás egyik kivitelezője az a Simicska Lajos lett volna, aki kiesett Orbán kegyeiből.

Így az elemzés szerint a holnapi, tapolcai választás jó alkalom lesz arra, hogy a Fidesz ellenőrizze népszerűségét.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
Lehet, hogy a lengyeleknél (vagy más, jobb országokban) ez így lenne, de nálunk bizony túl sok a fidesz-fan, akiket a legnagyobb szemétség sem rendít meg.
Ez ma Magyarország. :-(
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
amaramaistanna
Orbán kormánya a jelek szerint nem nyugszik, amíg földig nem rombolja a pénzügyi rendszert meg az egész magyar gazdaságot,velünk együtt,ha hagyjuk.
Ébresztő! Gyertek vegyetek részt az országos tüntetésen a #KorruptKormány Ellen!
vonotok
Nem szeretek temetésre járni, de ide el mennék.
Desischado
Csak már ott tartanánk! Ha ma lenne, az is késő volna!
agnes200
Sajna soká lesz még, hogy ezekre rádől bármi is. Fidesz "köz"médiával ezt még lehet játszani egy ideig. Sajnos sok embernek bejön ez a Gyurcsány-mumus népmesei motívum.
kukac50
Orbán és bandája ne avatkozzon be a piaci folyamatokba ha hűje hozzá.
M4 autópálya építésének megszavazásakor sem gondolkodtak,ha már elkezdték fejezzék is be, még akkor is ha az unió nem ad pénzt rá.
Nem kell stadionra meg értelmetlen dolgokra költeni az adófizetők pénzét!
Megszavazták akkor miért nem gondolkodtak,vagy kell ez a munka Orbán vejének?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.