Ferenc pápa a jövő héten fogadja Vlagyimir Putyin orosz elnököt a Vatikánban – jelentette be csütörtökön Federico Lombardi szentszéki szóvivő. A szóvivő szerint az audienciára június 10-én, szerdán kerül sor.

Putyin aznap a milánói világkiállítás orosz pavilonjában is ellátogat. Megfigyelők szerint az audiencián Ferenc pápa elsősorban a szíriai és ukrajnai konfliktusról fog beszélni Putyinnal.

Az orosz elnököt legutóbb 2013 novemberében fogadta a katolikus egyházfő. A jövő heti lesz a második találkozójuk, s egyben az első az ukrajnai konfliktus kiéleződése óta. Bár a katolikus egyház és Moszkva kapcsolata sokat javult 1989 óta, de Ferenc pápa két elődje – II. János Pál és XVI. Benedek – sem tudta véghezvinni azon célját, hogy ellátogasson az orosz fővárosba és találkozzon az orosz ortodox egyház fejével. 2013-as találkozójukon Putyin – más politikai vezetőktől eltérően – nem hívta meg országába a katolikus egyházfőt.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jancsipapa
Előbb a legfőbb palesztin elnök .Aztán elismeri Palesztinát . Most meg Putyin . Ennek nagyon antiszemitarasszista szaga van...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.