Elhúzódó konfliktusra készíti fel Kijev a NATO-t. S valóban ezt jelzi a minszki megállapodás végrehajtásának vontatottsága is. Még a nehézfegyverek kivonása sem fejeződött be, s már látszik, hogy az első fontos politikai feltétel, a szakadár területek önrendelkezése sem teljesül. Közben a felek egymásra mutogatnak – az emberek pedig halnak. A kialakult helyzetről, az elmozdulás esélyéről Fjodor Lukjanovot, az orosz Kül- és Védelempolitikai Tanács elnökét kérdeztük. – Nem ígér különleges státust a szakadár területeknek Kijev. Erre hivatkozva alighanem Minszk-2 további része sem teljesül majd. Közeledhetnek e kulcskérdésben a ma egymástól meglehetősen távol álló álláspontok? – Aligha. De gondoljon csak bele, miért kellene Kijevnek egy a boszniai szerbekéhez hasonló alakulat?! Ebbe nem fognak belemenni. Moszkva számára persze ideális lenne egy hozzá lojális, Ukrajnán belül széles jogkörökkel bíró autonóm terület. Folynak is a konfliktus valami ilyenféle, a terület...

Forrás: mno.hu
Feltöltő: Commneter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commneter
Melyik ukrán területet hívják Donbasz-nak?

Hivatalos határai ennek a régiónak nincsenek megállapítva, de a legtöbben egyetértenek abban, hogy a mai Donyeck és Luhanszk megyék adják a területét, esetleg Oroszországból Rostov és környéke, néha Dnyipropetrovszkot is ideosorolják.

Egyébként a neve a Donyeck-medence név összevonásából ered (Donyeckij basein).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.