Az orosz nemzeti bank kormányzója, Elvira Nabiullia az a nő, akitól tart Putyin. Nabiulliának kétségtelenül nagy érdmei vannak, például abban, hogy a szankciók nem forgatták fel teljes mértékben Oroszország gazdaságát.

A Bloomberg arról értekezett, hogy törésvonalak jelentek meg az orosz gazdasági vezetésben, és sok a kritikusa Nabiullinának a kormányban. A lapszerint Nabiullina esetleges szakítása Putyinnal meghatározhatja annak a gazdaságnak a jövőjét, amely sikerrel vette az elmúlt szankciós időszakot. A lap azt állítja, hogy az orosz elnök látszólag nem tud meglenni a jegybankelnöke nélkül

- számol be a Mandiner.hu.

Ő az a nő, akitől Putyin fél – Képes ellentmondani Oroszország első emberének

Fotó: AFP

Hangsúlyozzák:

igenis van Oroszországban olyan, aki képes ellentmondani Putyinnak.

Bizonyítják ezt azzal, hogy Ukrajna lerohanása óta Nabiullina csak egyszínű öltözéket hord, és mellőzi azokat a kis brossokat, amelyekbe sokféle üzenetet lehetett belemagyarázni. A Bloomberg szerint ez már a háborús Oroszországban ellenvéleménynek mondható, amit kilépési kísérlet követett, majd lassított szakítás több, a Putyin és kormánya által támogatott kulcsfontosságú politika kapcsán. Az új orosz kabinet megalakulásával – amelyben szép számmal vannak a jegybankár kritikusai – Nabiullina továbbra is egy anomália marad, amelyet Putyin meg akar védeni - részletezi a Mandiner.hu.

Idézik a jegybank egyik munkatársát, aki szerint az orosz elnök becsüli Nabiullinát egyenes beszédéért, akit nem szennyezett be a korrupció, és akit a válságokra adott válaszai visszaigazolnak. Elvira az, akinek kizárólagos joga elmondani az elnöknek, hogy mit nem szeret. Nyíltan beszélhet a helyzetről, és a férfi elfogadja

– nyilatkozik az egyik bennfentes, ami arról is regél, hogy a 60 éves hölgy a kevés orosz nők egyike, akinek hatalma van az orosz erős férfiak társadalmában.

Forrás: Mandiner.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sokanvagyunk
Nekünk is van ám jegybankunk, vezére is!
human
@Pusztai: Kína szerepét úgy látom, hogy az ő érdeke leginkább az orosz-ukrán háború elnyújtása. Azaz érdeke támogatni oroszországot, de nem túl nagy mértékben. Ez neki megfelelően gyengíti az orosz gazdaságot és kiszolgáltatottá teszi. Valamint leköti nyugat figyelmét és hadi gazdálkodását így érhet el sikereket saját nagybirodalmi politikájában.

Ugyanakkor Kína gazdaságba nagyban függ a nyugati megrendelésektől is. A nyugat elismeri Kína jogát arra, hogy támogassa oroszország háborúját, de csak egy bizonyos fokig. Ha Kína túlságosan belefolyik, akkor szankciókat kaphat a nyakába.
Pusztai
@human: Bonyolult, de az oroszok tuti bajban.- Ukránokat most hagyjuk, ők még inkább, - itt senki sem nyer és ami a fura: ez egy tezsvérháború.

Putyin hatalmas hibákat vétett: ami ellen indított az pont megerősödött!!
jáger laszló
Kína
Ahol tud segít,ha akar!?
csak ennyi
barátilag
J.L.
simmering73
Egy kereszthuzatnak biztos nem fog tudni ellenállni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.