A párizsi olimpiai játékok ellen tiltakozó franciák azt tervezik, hogy a Szajnába fognak üríteni. A tervek szerint a folyóban úszó- és triatlonversenyeket fognak rendezni, előtte pedig Emmanuel Macron elnök is megmártózik benne.

Az elégedetlenséget csak fokozza, hogy Emmanuel Macron elnök az olimpia előtt a folyóban akar úszni.

A Szajnába akarnak üríteni a francia tiltakozók – Emmanuel Macron elnök abban akar úszni és olimpiai számokat is terveznek oda

Emmanuel Macron francia elnök is megmártózna az olimpia előtt a Szajnában/Fotó: MTI/AP/DPA/Rolf Vennenbernd

Sok párizsi nem örül a közelgő olimpiai játékoknak, mivel azok rengeteg építkezést, a helyi közlekedés drágulását és biztonsági kockázatokat is vonhatnak maguk után – írja a vilaggazdasag.hu. Ezen kívül sokaknak az sem tetszik, hogy a hatóságok a hajléktalanok és a szexmunkások eltávolításával igyekeznek vonzóbbá tenni a fővárost a vendégek számára. Ezért egy szokatlan tiltakozási formát választottak: a Párizst kettészelő Szajnába való ürítést tervezik, ezzel is megpróbálják nehezíteni a szervezők dolgát.

A „Je Chie Dans La Seine Le 23 Juin” (A Szajnába kakilok június 23-án) elnevezésű kezdeményezés futótűzként terjed a közösségi médiában. Különféle oldalak osztanak meg tippeket a tiltakozás kivitelezésével kapcsolatban, de terjednek a mémek is.

A tervek szerint a folyó több eseménynek is helyt ad majd a nyári olimpián, köztük úszó és triatlonversenyeknek. Emmanuel Macron francia elnök pedig azt is megígérte, hogy úszni fog a Szajnában a játékok előtt, hogy bebizonyítsa, a víz tiszta.

A helyi lakosokat feltehetően az is bosszantja, hogy a Szajnában úszni 1923 óta tilos, igaz Párizs évek óta dolgozik azon, hogy az olimpiára tiszta legyen, eddig mintegy 1,4 milliárd eurót költöttek erre.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Géza
Ha Macron is bemegy a folyóba, nem kell beleüríteni, hiszen már lesz szar banne!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Proktor
Mikor lesz Budapesten olimpia?
Csak kérdem, ha esetleg a Momentum nem tudna megelőzni...
Géza
@csak úgy...: Szerintem is az vagy!
mackoka46
Ürítsenek akkor, amikor a párizsi Szörnyella de frász a nemzeti tömörülésből fürdik.
CsipkeRózsa
A tüntetők a saját folyójukba akarnak üríteni!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.