Christoph Schönborn bíboros felszólította az osztrák kormányt, hogy a lehető leggyorsabban adja meg a háborús menekültstátuszt a Szíriából érkezetteknek, hiszen azok 99 százaléka jogosult rá. A bécsi érsekség létesítményeiben néhány héten belül ezer menekültet szállásolnak el – jelentette be kedden egy interjúban Christoph Schönborn bíboros. Csak a bécsi érsekség nevében nyilatkozhatok – mondta – és hozzátette: a katolikus egyház az egyik legnagyobb ingatlantulajdonos Ausztriában, úgy hogy van hely bőven, főleg „odafenn”. Arról beszélt, hogy Bécsben a Stephansplatzon is menekülteket kívánnak elszállásolni és felszólították az ország katolikus papságát, hogy saját környezetében vizsgálja meg, nem tudna-e segíteni. Ez nem utasítás – tette hozz -, csak kérés és ez vonatkozik a szerzetes rendekre is.

Forrás: gepnarancs.hu
Feltöltő: nocenz_Ura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Na "kiskedvencem" KDNP?! No meg Balog! Ugye ebben a tanévben "előtérbe kerül a hittan és az erkölcstan oktatás"?! Talán Nektek kellene először ezen a képzésen nulladik órában résztvenni... nem gondoljátok?!
Dr. Felipe
Remélem g vicctor kommunista spicli elvtársat is elszállásolják valahol, csak ki ne engedjék.
eszegfu
Na "kiskedvencem" KDNP?! No meg Balog! Ugye ebben a tanévben "előtérbe kerül a hittan és az erkölcstan oktatás"?! Talán Nektek kellene először ezen a képzésen nulladik órában résztvenni... nem gondoljátok?!
Jozefina
Hogy is van a nóta?:
"Baszódjál meg KDNP, külön Semjén Zsót..."
És a nagy-nagy "Nemzeti" egyházak is, akik homikba dugják a fejüket??? Hol az isteni és emberbaráti szeretet???
JAJMÁR
Ebből az országból nézve, - illetve ennek a hatalomnak a mentalitásából eredően - ez olyan liberális... vagyis elítélendő cselekedet. Hogy is tehetnék ezt meg nálunk? (Még tényleg rátörnének a rendőrök, akár még püspökre is.)
36
Nagyon szép, amit Schönborn bíboros tett. Illeszkedik a pápa tervébe is. Megnyerni a migránsokat és ezzel, fellendíteni az egyház életét is. Továbbra is azt gondolom, zseniális Ferenc pápa gyakorlata. Csak ott a bibi, hogy a magyar történelembe visszatekintve az ilyen közeledés, vagy integráció, enyhénszólva nem ment zökkenő mentesen. Pl. a reformáció idejében, a magyar püspökök, nem szép szóval, hanem a Balaton jeges vizébe állítva győzték meg az atyafiakat, hogy vagy katolikusok lesznek, vagy jégkockák.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.