Szögesdróttal és Magyarország, Európa szégyene felirattal a címlapján jelent meg a Libération baloldali lap, amely szerint a "cinikus és gátlástalan" Orbán Viktornak a menekültekkel szembeni "radikalizálódása" miatt "kezd felmerülni a kérdés, hogy Magyarországnak van-e helye az Európai Unióban".

A lapnak nyilatkozott Guy Verhofstadt, az Európai Parlament liberális képviselőcsoportjának vezetője, aki interjújában elmondta: felkéri az Európai Parlamentet, hogy indítson eljárást Magyarország ellen az Európai Unióról szóló szerződés 7. cikkelye alapján, mivel a magyar kormány a menekültválságot az európai értékek megsértésével kezeli. A politikus szerint Orbán Viktornak kerítés építése helyett a Magyarországhoz hasonlóan nehéz helyzetbe került Görögország és Olaszország vezetőivel együtt Brüsszelben kellett volna európai megoldást sürgetnie. Szerinte a magyar helyzet rávilágított arra, hogy a schengeni határok védelmét lehetetlen nemzeti hatáskörben ellátni, mert akkor a problémákat áttolják egy másik országra, ezért közös európai határvédelmet kell létrehozni.

A lap szerkesztőségi írásában Laurent Joffrin főszerkesztő úgy vélte, hogy "kísértet járja be az Európai Uniót, a nacionalizmus kísértete", amelynek Orbán Viktor az "előfutára". A "magyar miniszterelnök politikája brutális módon testesíti meg azt, amit a keményvonalas jobboldal sok országban elképzel: a határok lezárását, a bevándorlókkal szembeni keménységet, a muzulmánok elítélését, a hagyományos értékek propagálását és az európai szolidaritás elutasítását" – írta a főszerkesztő, aki üdvözölte Guy Verhofstadt javaslatát.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sünike
Ne a magyarokat büntessétek, hanem ezeket az elmebetegeket és tapsikolóikat. Úgy mint wolfika, csizmike és agyhalott társaikat! Köszönjük!
sünike
Ne a magyarokat büntessétek, hanem ezeket az elmebetegeket és tapsikolóikat. Úgy mint wolfika, csizmike és agyhalott társaikat! Köszönjük!
Főlökött
Milyen szerencsés az, hogy ezen 'csoda lap' véleménye nem igazán mérvadó-a-számomra, viszont már kezdem érteni azt, hogy miért is történt azon a környéken egy lap kiadójának támadása, munkatársaik kivégzése. Igaz azóta is működik ezen média, de amit művelnek azóta is-nem tanulva a történtekből, az tényleg felháborító és nem csodálkoznák azon, ha megismétlődnének a történések, ezen lapnál.
Az a kisgyerekes karikatúra, szánalmas produktumuk, vagy nem is tudom minek nevezzem. Megalázónak ? Ezek után, nem kellene csodálkozni egy drasztikus válaszon, mivel erre nincs-nem lehet mást reflektálni! Majd nagyot csodálkoznak, ha netán megtörténik ismét, pedig saját maguknak köszönhetik, maximálisan, nem csoda lesz, megérdemelten nézzék végig, mivel ha utánajártak volna, ezen vallásnak-felekezetnek-hitnek, akkor nem csinálták volna azt, amit tettek. Úgy tűnik számomra, pettingelni szeretnének egy olyan vallással - közösséggel, azokat maximálisan hergelve, hogy halvány lila fogalmuk sincs ezen közösség rendelkezésére álló erőinek - eszközeinek képességeiről, lehetőségeiről. Máshol ezen ténykedést úgy nevesítik, öngyilkos ténykedés. Úgy gondolják ismét mártírok lesznek ? Mindenki saját döntése, mik lesznek.

"kezd felmerülni a kérdés, hogy Magyarországnak van-e helye az Európai Unióban" Kiscsillag megválaszoljam ? Az idő engem fog igazolni, de még Merkel-nénit is le fogja seperni ezen kemény és határozott fellépés/német polgárok által is/, ha a néni nem tér magához villám gyorsan és lép nagyon - nagyon gyorsan és sok-sok érdemi megelőző lépést a fennálló helyzetre, melynek eddig se híre - hamvát nem látjuk, se nem tapasztaljuk.
Kvótázgatni - szétosztani az általa gyűjtött nyájat lenne a legérdemibb döntése ?

Franciáim, inkább akkor franciázzatok inkább, annak több értelme lenne...
Lepényleső
Mindig is "kegyeltjei" voltunk Clemenceau honfitársainak,de annyi eszük sosem volt,hogy
felfogják,a politikáért nem a nép felelős,még most sem.
vonotok
Ez a tetves kormány milyen gyalázatos hírbe hozza az országot. A " vezír" most mért nem indít harcot, hogy megvédje népe tisztességét??? Talán ,mert Ők b...k el.
EcsiAntal
Franciák csak kussoljanak --szedett vedett nép -a legtöbb kollaboráns náluk van --volt a világon --ne feledjék Adolf papa 3 hét után szarrá alázta őket --!!!
lópicigáspár
Arról nem cikkeznek véletlenül, hogy francia vadászgépek mit csinálnak Szíria felett? Békét tartanak fenn és ezért jönnek a menekültek? És bennünket szapulnak? Na menjenek a 3.14csába!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.