A német kormány keddi ülésén elfogadta és a törvényhozás elé terjesztette a menekültügyi rendszer reformjáról szóló törvényjavaslatokat.

A menekültügyi eljárásról és a menedékkérők ellátásáról szóló törvényt módosító javaslatok az eljárások felgyorsítását, a menekültügyi rendszerbe védelemre nem szoruló embereket vonzó úgynevezett rossz ösztönzők kiküszöbölését, a tartományok pénzügyi terheinek enyhítését, a menekültek jobb integrációját és a menedékre nem jogosult kérelmezők gyorsabb hazatelepítését szolgálják.

A kormány továbbá elkülönített 5 milliárd eurót a menekültválság 2016--ban adódó költségeinek fedezésére, és 2018-ig felfüggesztett néhány építésügyi előírást, hogy gyorsabban alakíthassanak ki újabb menekültszállásokat.

A javaslatokat a tartományokkal az előző héten kötött megállapodás alapján készítették elő, és elfogadásukra előrehozták az eredetileg szerdára tervezett kormányülést. Az indítványokat gyorsított eljárással tárgyalja a törvényhozás mindkét háza (Bundestag, Bundesrat).

A kormánykoalíció a tartományokat képviselő Bundesratban az ellenzék támogatására szorul. A tervek szerint az új szabályok november 1-jén lépnek életbe.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
"a menedékre nem jogosult kérelmezők gyorsabb hazatelepítését szolgálják" Hova haza? Szíriába? Afganisztánba? Vagy csak hozzánk, haza? Hazatelepítettek már akár egyetlenegyet is? Ezek tényleg kretének.

"úgynevezett rossz ösztönzők kiküszöbölését" Kiküszöb ölik a merkelt? áh, csak hazudnak.
Szeparepa-
Most az arab világ jelentős része ugyanazzal próbálkozik, mint az utóbbi tíz ében a magyar romák Kanadában... ott is több mint fele hoppon maradat és jöhetett vissza, hiszen kamu menekült volt, nem volt valós oka menekülni... Most is több mint fele pofára esik, csak az a baj, hogy nem mindegy hogy pár ezer roma, vagy pár százezer muszlim...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.