A kerítésépítésnek az unió külső határánál lenne értelme – jelentette ki az osztrák külügyminiszter pénteken a Neue Zürcher Zeitung című svájci lapnak adott interjújában.

A konzervatív néppárti Sebastian Kurz kérdésre válaszolva utalt arra, hogy alapjában véve nem ellenzi a kerítéseket, de – mint fogalmazott – a magyarországi kerítés rossz helyen van. Ugyanis mielőtt a menekültek Szerbiába érnek, már maguk mögött hagytak egy uniós országot, Görögországot – jelentette ki. A miniszter szerint a magyar kerítést azért építették, mert Európa nem tett semmit.

Kijelentette: amennyiben Szlovénia is bejelenti, hogy kerítést épít a horvát határszakaszra és a német politikusok is hasonlót terveznek a német-osztrák határnál, akkor látszik majd igazán milyen kilátástalan a helyzet, hiszen egyre több nemzetállam próbálja majd meg saját maga kezébe venni sorsát.

Amennyiben Németország lezárja a határait, akkor Ausztriának is ugyanígy kell tennie, hiszen az ország befogadó kapacitásának határához érkezett – jelentette ki Sebastian Kurz. Németországtól a miniszter világos válaszokat vár, hiszen szerinte az ország a menekültekben olyan benyomást keltett, hogy korlátlanul befogadja őket. Azt azonban – Angela Merkel kancellárra utalva – elutasította, hogy a menekültválságért Európából egyetlen kormányfőt tegyenek felelőssé, és azt reméljék, hogy mindent egyedül képes megoldani.

Kurz kijelentette: a határ biztosítása mellett a menekültrendszer európai szabályozására is szükség van. Jelenleg az embercsempészet közvetett támogatása zajlik, hiszen olyan migránsok is érkeznek, akik meg tudják fizetni a csempészeket – mondta a miniszter, akinek javaslata szerint Európán kívül kell igényelhetővé tenni a menekültkérelmet, hiszen így el lehetne dönteni, kinek van valóban szüksége védelemre.

A miniszter hangsúlyozta: egységes európai rendszerre van szükség, hiszen az egyes államok más szociális juttatást adhatnak a menekülteknek, ami oda vezethet, hogy a különböző országok eltérő módon lesznek vonzóak számukra.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

aremy
a cím után azt hittem hogy grácot le kerítettük mondhatni hozzánk csatoltuk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
libellle
@Peller Anikó: Igen tánti bácsi, te meg vonulj be, az örültekházába. Vagy már ott vagy aniko bácsi?
libellle
@Peller Anikó: Téged biztos a gyólya hozott, vagy orbán szült meg a valagán kersztül?
nezelodo
@Fradigege: Én is erre gondoltam, de a régi ellenségeink, akik most a barátaink, még az akkori, vesztes szövetségesünket is a miénkből jutalmazták! Nem is veszem komolyan a barátságukat! Hálásnak meg nem kell lennünk semmiért, hiszen rendesen elbántak velünk, a hála amúgy sem is politikai kategória, mondá a géniuszunk.
Peller Anikó
@lilabéka: megkezdődött a visszaszámlálás az ilyen csökkentagyú arabimádóknak mint te buta vagy humer:

"..ha Merkel nem zárja le a határt, nem marad kancellár". A politikus úgy vélte, "sor kerül a határ lezárására, Angela Merkellel, vagy Angela Merkel nélkül" (Hans-Peter Uhl)
libellle
@Peller Anikó: Ja genau. Nállad már visszaszámláltak ugyhogy visszalehet orbánba bujni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.