Angela Merkel német kancellár szerint a belső határőrizet nélküli schengeni övezet megőrzéséhez meg kell változtatni a menekültügyet szabályozó dublini rendszert.

Angela Merkel a düsseldorfi ipari klub egyesület szerda esti rendezvényén elmondott beszédében – a csütörtökön ismertetett leirat szerint – kiemelte, hogy a válságokat mindig a kiváltó okok megszüntetésével lehet legyőzni, a sok menekült jelentette problémát pedig "biztosan nem lehet a német-osztrák határon rendezni", mert az okok máshol vannak.

Ezeket az okokat a menekülteket kibocsátó "származási országokban" és "a származási országokkal szomszédos országokban" lehet megtalálni. Így az okok közé tartozik, hogy 27-ről 13 dollárra csökkent a Libanonban és Jordániában élő menekültek élelmiszer-ellátására jutó havi, fejenkénti összeg.

Merkel szerint törekedni kell a menekültek beáramlásának "rendezésére, irányítására" és a válságot kiváltó bajok legyőzésére, hogy "csökkenjen a hozzánk érkező menekültek száma" – mondta a kancellár, hozzátéve, szerinte nem lehet elérni, hogy "egyetlen menekült se jöjjön".

A határvédelem felelősségének áthelyezése a szuverenitás egy részének áthelyezését jelenti a kölcsönös bizalom alapján, és ezt a bizalmat csak akkor lehet fenntartani, ha mindenki hajlandó "a szükséges következtetések levonására, ha nem működik a rendszer".

"Egy valami világos: a Dublin-megállapodásnak olyan gyengeségei vannak, amelyek miatt változtatásokat kell eszközölnünk" – hangsúlyozta Merkel.

A kancellár hozzátette: "elviselhetetlen", hogy a Görögország és Törökország közötti keskeny tengeri területen a törvényesség helyett "embercsempészek uralkodnak". "Ez azt jelenti, hogy legalizálnunk kell", a terhek megosztásáról nemcsak pénzügyi értelemben, hanem "talán bizonyos legális menekült-kontingensek" révén is szükséges gondoskodni – fogalmazott Angela Merkel.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
"Görögország és Törökország közötti keskeny tengeri területen a törvényesség helyett embercsempészek uralkodnak. Ez azt jelenti, hogy legalizálnunk kell."

Én mondtam, hogy ez teljesen hülye.

más:
".. német bevándorlási hivatal felméréséből kiderül, hogy az illegális muszlim bevándorlók 90 százaléka nem hajlandó elmenni ingyenes német nyelvoktatásra, mert az országban nem is hajlandó egyáltalán dolgozni."

Ez újdonság lenne?
katalin70
@Peller Anikó: Igazad van,hülye. De miért az ipari klub rendezvényén beszél,miért nem a választói előtt?!
karma1
Mi van??? "Így az okok közé tartozik, hogy 27-ről 13 dollárra csökkent a Libanonban és Jordániában élő menekültek élelmiszer-ellátására jutó havi, fejenkénti összeg."

Ki adott nekik hol es mennyi idore ilyen elelmiszer-hozzajarulast? Ebbol nekem az jon le, hogy VALAKIK munka nelkul tartottak el ezeket az embereket, akik a felere csokkentett hozzajarulas miatt szedtek a satorfajukat, es elarasztottak Europat? Mert akkor mar ertheto, hogy 90 %-uk nem akar se dolgozni, se tanulni, mert eddig is munka nelkul eltek.

Azert errol eddig mindenki melyen kussolt! Jo lenne ennek a hirnek valamilyen modon melyebben utanajarni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.