Miközben a 48 halálos áldozattal járó bukaresti klubtragédia a kormány bukásához vezető utcai megmozdulásokat váltott ki, a román társadalom egy része az áldozatokat hibáztatja. Még súlyosabb, hogy álláspontjukat a többségi ortodox egyház papjai is támogatják, sőt, iskolai hittanórákon terjesztik – írja a NOL.hu a román sajtóra hivatkozva.

Az Adevarul című lap szerint a román főváros több iskolájában az elmúlt napokban azt „tanították" a hittanórákon, hogy a Colectiv klubban október 30-án halálra égett fiatalok megérdemelték a sorsukat, „amiért klubokba jártak és rockzenét hallgattak".

Durva: román papok szerint megérdemelték a diszkótűz áldozatai

Ioan Iscu, az elitiskolaként számon tartott AD Xenopol gimnázium hittanára olyan nyomtatványt osztott ki a diákjainak, amely szerint a rock sátáni zene, és célja eltávolítani a jó keresztényeket a vallástól.

A vallástanár azt válaszolta az őt kérdőre vonó igazgatónak, hogy a diákoknak kiosztott nyomtatvány az ortodox pátriárka álláspontját tükrözi. Az igazgató szerint az eset azért is felháborító, mert az iskola két diákja is megsérült a Colectiv klubban.

Az elmúlt napokban több hasonló olyan esetről is beszámoltak szülők, rokonok, amikor hittanárok "megérdemelt istencsapásaként" mutatták be diákjaiknak a Colectiv klubban történt tragédiát.

Horia Onita, a román Országos Diákszövetség elnöke szerint nem elszigetelt esetekről, hanem rendszerszintű problémáról van szó. – Naponta kapok hasonló jelzéseket az egész országból – mondta a diákok képviselője az Adevarulnak.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

varrólány
A meg nem értés az ítélkezés sugárzik belőlük. Látszik nem voltak még jó koncerten!:-))
A vallás mögé bújva lehet a legnagyobb bűnöket elkövetni, úgy hogy inkább csendben maradtak volna.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lampa laz
mocskos, rohadt csuhások...egyforma szemét az összes.
varrólány
A meg nem értés az ítélkezés sugárzik belőlük. Látszik nem voltak még jó koncerten!:-))
A vallás mögé bújva lehet a legnagyobb bűnöket elkövetni, úgy hogy inkább csendben maradtak volna.
Eriksson
Az biztos, hogy ha a fiatalok otthon zsolozsmáznak, ez nem fordulhatott volna elő velük.
De papoknak ilyet mondani az Isteni szeretet jegyében? Kissé hátborzongató.
KERKA
Elvetemült, bigott, potrohos csuhások tanítanak hittant az iskolákban. Uszítanak, félrenevelnek, ahelyett, hogy közös imára hívnák össze a gyerekeket , a csuhás meg boruljon térdre és kérje az isteni áldást az elhunytak lelki üdvéért. 48 fiatal még él összeégett testtel élet és halál között. Rohadék csuhások.
Fradigege
Az oláh orthodox egyház állam az államban. Tele vannak lóvéval. Külön állatfaj a pópa. Minden rohad a románoknál, de a pópa templomok gombamód szaporodnak. Csilli-villi. Arra van pénz. Minnél többet kell építeni, igazolásul, hogy ővék Erdély és, hogy előbb itt voltak. Mi pedig ezt hagyjuk. A barom zsírmore felcsútról pedig nem ezek ellen harcol. Ebből is látszik, leszrja a nemzetet.
zöldszem
Nincs nagyobb dögvész egy államban, mint a vallási buzgalom erkölcsösség nélkül.
/ Jeremy Bentham /
Felfújt gumiortodoxok, aki naponta köpi pofán Jézus tanításait!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.