A közbiztonságot illetően "drasztikus változtatásokat", Európában pedig "új bevándorlási politikát" sürgetett Nicolas Sarkozy volt francia államfő vasárnap, miután egyórás megbeszélést folytatott utódával, Francois Hollande jelenlegi államfővel két nappal a 129 halálos áldozatot követelő párizsi merényletek után.

A szocialista államfő a vasárnap kezdődött háromnapos nemzeti gyász első napján valamennyi parlamenti párt vezetőjével egyeztet, beleértve Jean-Luc Mélenchont, a radikális baloldal és Marine Le Pent, a szélsőjobboldali Nemzeti Front elnökét is. Elsőként fogadta elődjét, Nicolas Sarkozyt, a jobbközép Köztársaságiak elnökét. Hétfőn pedig a parlament két házának együttes ülése, a kongresszus előtt Versailles-ban kívánja az államfő megerősíteni a nemzeti egységet és összefogást.

Sarkozy új európai bevándorlási politikát sürget

"Megmondtam Hollande elnöknek, hogy szerintem megfelelő válaszokat kell adnunk, amely a külpolitikánk módosítását, európai szintű döntéseket és a közbiztonságot illetően drasztikus változtatásokat jelent" – mondta az exelnök kritikust hangot ütve meg, jóllehet hivatalos források szerint az egyórás megbeszélés elődjével nagyon együttműködő hangnemben folyt.

"Európának össze kell fognia, és új bevándorlási politikát kell meghatároznia" – vélte Nicolas Sarkozy. "Nincs természetesen kapcsolat (a támadásokkal), de a probléma felmerül. A szíriai helyzetnek betudható migrációs hullámot közösen kell kezelni" – tette hozzá.

"Mindenkire szükségünk van az Iszlám Állammal való leszámoláshoz, beleértve az oroszokat is, nem lehet két külön koalíció Szíriában" – hangsúlyozta a volt államfő.

Jérome Sainte-Marie politológus szerint Francois Hollande most nem számíthat arra, hogy olyan feltétlen támogatást kap politikai ellenfeleitől, mint a januári párizsi merénysorozatot követően. Az elmúlt tíz hónapban ugyanis a kontextus megváltozott azzal, hogy nemzetközi koalíció katonai szerepvállalása az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet ellen Irakban és Szíriában kevés eredménnyel járt. Ezért a francia ellenzék jelentősebb fellépést követelt, beleértve az együttműködést Oroszországgal és Bassár el-Aszad szíriai elnökkel, akinek távozását eddig előfeltételnek tekintette a francia diplomácia a szíriai rendezéshez.

Az ellenzék azért sem lesz feltehetően kíméletes a szocialista hatalomhoz, mert a december elején esedékes regionális választásokon a felmérések a baloldal nagy vereségét vetítik elő.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szókrakész
És ezek akarnak ide visszadobni 40-50 ezer embert, lehetséges terroristát?!?!?!
Az egyik jelentésben azt hangoztatták, azt se tudták kiszűrni, hogy ki az és ki nem?
Most meg az derül ki, hogy már "régi ismerősök", szinte "cimbik"!
Milyen EU-s politikáról beszélnek ezek, ha ilyen szagértők...?!?!?!
verőce21
Ez a félbolond Hollande nem mer úgysem a bevándorlókhoz nyúlni. A muszlimok túlnyomó többsége a balos pártokra szavaz, mindenhol az EU-ban. Neki ez számít.

A politikusaik arra szokták kérni a rendfenntartókat, hogy ne vegzálják a "fiatalokat" (drog, rabló, erőszakoló bandák), most "lesúlytást" ígérnek, még, ha meg is teszik, elkéstek vele.
1magyar
Az oroszokkal is meg kell egyezni - na végre már diplomácia is kerül a fejükbe.
Igen, rendet tenni, visszavinni minden szírt,arabot a hazájukba, és nem engedni ide be többet.
Békét akarunk Európában.
Strong
...nem értem, hogy mi kell még ahhoz, hogy felfogjuk...nem ér semmit a politika az iszlámmal szemben...(ezt ők állítják)

...tehát nem lesz értelme politikázni, politikázni, meg politikázni...mert jön egy következő...
katalin70
Régóta figyelem a francia focit.Szinte nincs született francia a nemzeti válogatottban. Biztos,hogy rendben van ez így? Tudom,hogy nem illik ide,apróság, stb.de... mégis. Hallom,mit művelnek a sokadik generációs muszlim "szurkolók"a meccseken.Én szeretném ha igazi magyar fiúknak szurkolhatnek továbbra is.Úgy, mint tegnap.Szép volt!!!Szóval nincs más út :mindenáron meg kell tartani a nemzetallamokat Európában,mert káosz lesz.
katalin70
Az USA-ban most először a született csecsemőknek 51%-a színesbőru.A termékenységi rátát nézve kíváncsi vagyok, meddig lesz viszonylagos rend.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.