Fejbe rúgta Volodimir Paraszjuk független parlamenti képviselő az ukrán biztonsági szolgálat (SZBU) egyik vezető tisztségviselőjét csütörtökön Kijevben, a törvényhozás korrupcióellenes bizottságának ülésén.

Vaszil Pisznijt, az SZBU korrupció és szervezett bűnözés elleni részlegének helyettes vezetőjét beszámolóra hívta meg a parlament illetékes bizottsága. Az ülésen Paraszjuk azzal vádolta meg a tisztségviselőt, hogy bűnözőket fedezett korábban, amikor a belügyminisztérium korrupcióellenes osztályát vezette, továbbá nagyobb vagyonnal rendelkezik, mint amelyet törvényes bevételei lehetővé tesznek.

Az SZBU-s tisztségviselő válaszában megjegyezte, hogy többet tett a "méltóság forradalmáért", azaz a hatalomváltó kijevi Majdan-tüntetésekért, mint az őt vádoló honatya. A képviselő erre szó nélkül felállt, és fejbe rúgta az asztalnál ülő Pisznijt. Utóbbi feljelentést tett a főügyészségen testi sértés okozásáért, a biztonsági szolgálat pedig közölte, hogy büntetőeljárást indítottak a politikus ellen hivatalos személlyel szembeni erőszakért.

A bizottság elnöke az incidens után újságírók előtt azt mondta, hogy az ukrán sajtóban számos olyan információ került napvilágra, amelyek alapján valóban olyan életvitelt folytat a tisztségviselő, amelyet bevételeiből nem engedhetne meg magának. Elítélte ugyanakkor képviselőtársa viselkedését, mondván, hogy a bizottság "nem lehet olyan hely, ahol megverik a meghívottakat".

Paraszjuk kijelentette, hogy vállalja a felelősséget tettéért, s nem bánta meg. "Ez a válaszom arra, ha engem tisztességemben és méltóságomban megsértenek, és azt sem tűröm el, hogy a Majdan-tüntetések becsületét és méltóságát csorbítsák" – fogalmazott a képviselő.

Az ukrán parlamentben nem ritka jelenség, hogy a képviselők közötti viták tettlegességig fajulnak. A legutolsó eset két hete történt: a parlament folyosóján egy Porosenko-párti honatya szóváltás után a kezében lévő üveggel fejbe vágta Alekszandra Kuzselt, Julija Timosenko frakciójának képviselőnőjét.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

katalin70
Tisztesség és becsület a Majdanon?!Amerikai pénzből?!Szánalmas!
Fradigege
Kibssztt egyszerűek. Korruptak, mint állat, nincs jövő, és csinosak a lányok. Soha nem épülnek fel. Csőd. Az a csoda, hogy még van valahogyan. Pápua-Új-Guinea szint. -3401. emelet, és süllyed.
36
Jobb lett volna, ha Putyin az egész országot bekebelezi. Akkor kuss lenne. De, igaza van, hogy egy ekkora csődtömeg, mint Ukrajna, nem kell neki nyűgnek. Amit akart, az megszerezte belőle.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.