A brit muszlim lakosságnak még mindig csaknem az egyötöde, mintegy félmillió ember viseltetik valamilyen mértékű rokonszenvvel azok iránt, akik Nagy-Britanniából Szíriába utaznak, és ott a dzsihadista szervezetek, köztük az Iszlám Állam oldalán harcolnak – derül ki a hétfőn ismertetett legújabb felmérésből, amelyet az atv.hu idéz.

A The Sun című brit tömeglap megbízásából a Survation közvélemény-kutató cég által elvégzett vizsgálat kimutatta, hogy a nagy-britanniai muszlim közösség 5 százaléka "jelentős", 14 százalék pedig "valamelyes" szimpátiát érez a Szíriában harcoló brit dzsihadisták iránt.

Durva: a brit muszlimok ötöde szimpatizál a dzsihádistákkal

A kutatás eredményeit ismertető cikkében a The Sun is kiemeli, hogy a "riasztó számok" ellenére a brit dzsihadisták támogatottsága csökkenőben van a nagy-britanniai muszlimok körében, különösen a tunéziai és a párizsi merényletek óta.

A lappal azonos cégcsoporthoz tartozó Sky News hírtelevízió márciusban megrendelt felmérése még azt mutatta, hogy akkoriban a brit muszlimok 28 százaléka rokonszenvezett a Szíriában harcoló fiatal brit dzshiadistákkal a jelenlegi 19 százalékkal szemben, és 61 százaléknyian – vagyis a mostani aránynál 10 százalékponttal kevesebben – mondták azt, hogy semmiféle szimpátiát nem éreznek irántuk.

Az Iszlám Állam szíriai állasai ellen tervezett brit katonai fellépést azonban a brit muszlimok abszolút többsége, 56 százaléka most is elveti, és csak 19 százaléka támogatja.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kutyahűség
Talán akkor őket mind egy szálig dobják ki a brit jólétből és mehetnek haza háborúzni. Ott szimpatizáljanak, ne a britek nyakán.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
évekkel ezelőtt befogadtam egy kóbor kutyust...tél volt, éhezett , szomjas volt, koszos, büdös...eleinte óvatos volt, nem bízott a szerencséjében, de pár hét, és mintha mindig is itt élt volna. begyógyultak a sebei, szép lett a bundája... körbejelölte a telket, ha meglát, vagy megsimogatom, örül... érzi hogy fontos, és meg van becsülve. helyette nem vicsorog, nem akarja a kezem megharapni.
karma1
@mekkelek: Szerintem igy valahogy keszulhetnek a magyar kozmetikazott statisztikak is. Koszi szepen, igen tanulsagos cikk volt, erdemes lenne leforditani magyarra is, de azt hiszem, ez az orban koranynak egyaltalan nem lenne erdeke... Rogton kiderulnenek a turpissagok...:o)))
mekkelek
@karma1: A konzervatívok és a szélsôségesek a gyûlöletkeltésbôl tudnak profitálni a Sun olyan szócsövük mint nálunk a fideszes lapok. Alkotni, építeni nem tudnak, rombolni, az emberek megosztására alapozni annál inkább.
Csolovek
@wagabund: Ez érvényes a kutyára de nem az iszlamistákra.Milyen menekült/bevándorló az amelyik követelődzik?. Ez pont olyan mint ha a portád kapuját döngetnék,hogy márpedig azonnal enged be a jövevényt és adjál neki kaját, szállást,pénzt mert neki valakik azt ígérték.Mit tennél ingerkém?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.