A biztonság nem egy adottság, azért sokat kell dolgozni – mondta Marsai Viktor, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatója szombat este az M1 aktuális csatorna műsorában, ahol az Európát elérő terrorfenyegetettségről kérdezték.

A szakértő megjegyezte: a politikai döntéshozóknak lépéseket kell tenniük a biztonság fokozása érdekében, amelybe beletartozhat a védelmi kiadások növelése, vagy a titkosszolgálatok megerősítése.

A fő kérdés szerinte ugyanakkor az, hogy az európai állampolgárok miként viszonyulnak például a párizsi véres eseményekhez, és rájönnek-e arra, hogy a béke nem magától létezik.

Újabb fenyegetés

Európa több nagyvárosában rengeteg rendőrt és katonát vezényeltek az utcákra, miután az Iszlám Állam szélsőséges terrorszervezet újabb merényletet helyezett kilátásba.

Háborús állapotok Brüsszelben

A belga kormány felhívást tett közzé, amelyben figyelmeztette a Brüsszelben és környékén élőket, hogy kerüljék a zsúfolt köztereket, koncerttermeket, bevásárlóközpontokat, vasútállomásokat. Ne menjenek a repülőtérre, ne keltsenek rémhíreket, és kövessék a hatóságok utasításait – ezt írták. 

Brüsszel képekben, 2015. november 21-én, miután a legmagasabb szintre emelték a terrorfenyegetettséget a belga fővárosban.

Az európaiak saját hazájukban nem érezhetik biztonságban magukatA legmagasabb szintre emelték a terrorfenyegetettség szintjét a belga fővárosban. Fotó: MTI/AP/Geert Vanden Wijngaert

Az európaiak saját hazájukban nem érezhetik biztonságban magukatKatonák járőröznek Brüsszel főterén. Fotó: MTI/AP/Geert Vanden Wijngaert

Az európaiak saját hazájukban nem érezhetik biztonságban magukat

Az európaiak saját hazájukban nem érezhetik biztonságban magukat

Az európaiak saját hazájukban nem érezhetik biztonságban magukatMadrid utcáit is ellepték a rendőrök. Igazoltatják a szurkolókat a madridi Santiago Bernabeu Stadionnál 2015. november 21-én, a Real Madrid-FC Barcelona labdarúgó-bajnoki találkozó előtt. Fotó: MTI/EPA/Victor Lerena

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
Végül is beérett a vadnyugat ármánykodása, a kelet visszaütött.
Yoda69
@Szókrakész: Kerdojel/felkiatojel ket kulonbozo mod a mondat szekesztesre.
Mivel te mindkettot hasznaltad ezert kerdeztem, hogy allitod vagy kerded hogy hulye vagy.
Erted?
Peller Anikó
Az európaiak saját hazájukban nem érezhetik biztonságban magukat.

Köszönjük merger, köszönjük a marha politikusoknak, de ennek a sok balfasz migránsimádó kommentelőnek is köszönhetjük mee eert ezen tömegek miatt nem mernek a politikusok sem lépni, nem mernek áldozatot hozni a saját népükért, a saját választóikért, mert jajjjmilesz ha ezek elkezdik követelni maguknak az arab munkavállalókat és mi meg lelövettük őket.

Felelősséggel tartozik minden kommentelő is (mint mindenki más) a saját hazájáért de az együgyű embereknek nem kötelező előre látni az eseményeket.

Ezzel szemben a politikusoknak ez feladata, ezért vannak szakértők akiknek a kiválogatása maga is felelősség. De aki hülyékkel veszi körül magát annak már nem felelőssége van hanem bűne.
mekkelek
"Az európaiak saját hazájukban nem érezhetik biztonságban magukat."

Még szerencse hogy Szíria/Irak/Jemen/Afganisztán/Libanon/Líbia stb. lakosai teljes biztonságban vannak, a fejlett világ bombái és drónjai védik a nyugalmukat...
Mikor veszik már észre az emberek hogy ez a radikalizálódás az évtizedes értelmetlen háborúzás, bombázás és az felsorolt országok nyomorba döntésének, tönkretételének az eredménye???
keresztapa
Vissza kell hozni a valódi értékeket a politikába, nem azért kell nemet mondani a befogadásra, mert szívtelenek vagyunk másokkal szemben, hanem azért mert szeretjük a sajátjainkat. A bevándorlók nem terroristák, a terroristák viszont bevándorlók. Aki bevándorlás támogató: az nem szereti a sajátjait, a többségi társadalom fő ellensége! Aki Magyarországot megakarja óvni a terrorizmustól, annak meg kell óvni a bevándorlástól. Milyen társadalom az amely az országának védelmét feladja, fiataljait saját országuk elhagyását, nem megvédését várja el tőlük, hazátlanságra kényszerítve őket?
keresztapa
“Az Iszlám Állam terrorszervezet célja, az hogy lehetetlenné tegye az őshonos európaiak és a bejött migránsok együttélését.” Az iszlám az első leges, a robbantások teszik azzá.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.