Tárgyalóasztalhoz ült csütörtökön Belgrádban Szergej Lavrov orosz és Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter.

 A két politikus az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) Miniszteri Tanácsának kétnapos konferenciája mentén tartott kétoldalú megbeszélést.

Ez volt az első hivatalos találkozó azt követően, hogy a török légierő november 24-én lelőtt egy orosz vadászbombázót a szíriai-török határ térségében. Az utóbbi ötven évben ez volt az első alkalom, hogy egy NATO-tag ország orosz gépet lőtt le, ami Moszkva éles bírálatát váltotta ki.

Szergej Lavrov a találkozó előtt kijelentette: Moszkva kíváncsi a török álláspontra, és sajnálatosnak tartaná, ha a török fél semmi újat nem mondana, hiszen Ankara kezdeményezte a találkozót.

A megbeszélést követően egyik fél sem közölt részleteket, a konferencián tartott beszédében – amelyre a találkozó után került sor – viszont a török külügyminiszter azt mondta: a vadászgép lelövését nem szabad összemosni a terrorizmus elleni harccal, illetve nem szabad politikai célokra használni.

Orosz és török újságírók szerint a kétoldalú találkozón feltehetően az hangzott el, amit Ahmet Davutoglu török kormányfő mondott csütörtökön Bakuban, azaz hogy Ankara kész megosztani adatait Moszkvával a lelőtt orosz vadászbombázó ügyében. Davutoglu úgy fogalmazott: "Törökország bármely témát illetően kész a párbeszédre Oroszországgal, még akkor is, ha a vélemények eltérnek. Nem hisszük, hogy gazdasági szankciókkal politikai kérdéseket lehet megoldani". Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn elutasította, hogy a párizsi klímakonferencia mentén tárgyalóasztalhoz üljön török kollégájával, Recep Tayyip Erdogannal.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Szókrakész
"A két politikus az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) Miniszteri Tanácsának kétnapos konferenciája mentén tartott kétoldalú megbeszélést."

Ez szerintem inkább egyoldalú "megbeszélés" volt.
Az oroszok tettek egy visszautasíthatatlan ajánlatot.
Butautáló
@Szókrakész: Hát persze, egy NATO tagországnak mi?
Butautáló
@Szókrakész: Egyáltalán nem, nincs rá okom! De a Te névválasztásod és közted van egy napátmérőnyi szintkülönbség!
Szókrakész
@Butautáló: Akkor definiáld nekem légyszi egy szókrakész szintjét!
A másik, ha már napátmérőzöl, csillagászatnál vagyunk, akkor nem mindegy a szint?
Ami fent az lent is.
És hol van egyáltalán a fent és a lent, a jobbra, vagy balra?
És ezek szerint én is lehetek lehetek 1,4 millió kilométerrel feljebb.
És mint általában tudott(nem tudom, hogy te is beletartozol-e) a föld is spirális pályán halad a nap és egyben a galaxis központja körül.
Tehát a szintek, a pozíciók állandóan változnak.És itt már csak durván 149,6 millió km-t számolhatsz.
Butautáló
@Szókrakész: Tökön is szúrtam volna magam, ha nem kezdesz ilyen hadoválásba! Nincs mit definiálni! A mondatom egyértelmű és világos volt!
Szókrakész
@Butautáló: Azért kezdtem bele, nehogy meg is tedd.
Különben járhatnál bíróságra öncsonkítás miatt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.