Kormányfői hitelessége védelmében utasítja el a befogadható menekültek létszámplafonjának megjelölésére vonatkozó követelést Angela Merkel német kancellár, aki erről a kongresszusra készülő jobbközép CDU elnökeként beszélt egy szombati interjúban, ismét világossá téve, hogy nem hajlandó módosítani menekültpolitikai irányvonalán.

A CDU-ban és bajor testvérpártjában, a CSU-ban hónapok óta napirenden van az a követelés, hogy a kormány az ország menekültbefogadási kapacitásának korlátozottságára tekintettel jelöljön ki egy létszámplafont, vagyis előre rögzítse, hogy Németország legföljebb mennyi menekültet fogad be évente. A másik fő követelés a menekülthullám feltartóztatása az országhatáron.

Angela Merkel mindkét követelést elutasítja, és ezt pártja hétfőn kezdődő kongresszusa előtt ismét megerősítette. Két újságban, a Augsburger Allgemeine és a Badische Neueste Nachrichten című lapban megjelent interjúban kiemelte, hogy rendszeresen tárgyal önkormányzati vezetőkkel és segélyszervezetekkel, így – mint fogalmazott – "nagyon jól tudja", mekkora terhet ró a lakosságra a menekülthullám.

"Ám ha kancellárként ma kijelölnék egy határt, és holnap ezt a határt már nem lehetne betartani, mert mégiscsak többen jönnek, akkor nem tartottam be az ígéretemet és a gondok még nagyobbak lesznek, és nem kisebbek" – mondta.

A létszámplafon vagy "felső határ egyoldalú és statikus, és megnehezít mindent, amit szeretnénk elérni" – mondta.

A felső határ bevezetésének elutasítása "számomra őszinteség és hitelesség kérdése" – jelentette ki Angela Merkel.

Az országhatár védelmének erősítésére irányuló követelésekkel kapcsolatban azt mondta, "délibábot kerget, aki azt gondolja, hogy a menekültkérdést rendezni tudnánk a német-osztrák határon".

Hangsúlyozta, hogy célja a menekülthullám csillapítása, a Németországba belépő menedékkérők számának csökkentése, de a "nagy menekülthullámokon csak nemzetközi együttműködéssel lehet úrrá lenni". Ezért a menekültügyi rendszer reformjáról szóló nemzeti intézkedések mellett az uniós külső határok ellenőrzésére kell összpontosítani, hogy csökkenjen az "illegális migráció", továbbá küzdeni kell a menekülthullámot kiváltó okok megszüntetéséért, támogatni kell a sok menekültet befogadó, EU-n kívüli országokat és az uniós tagállamoknak át kell venniük menekültkontingenseket, menekültek előre meghatározott létszámú csoportjait.

A menekültkontingens "közös európai megállapodást jelent, és nem Németország által egyoldalúan kijelölt felső határt" – húzta alá Angela Merkel.

Arra a kérdésre, miért biztos abban, hogy sikerül közös európai megállapodásra jutni, a kancellár elmondta: vannak eredmények, így alig néhány hét alatt sikerült tető alá hozni az EU és Törökország közös akciótervét, miszerint a felek szorosabban együttműködnek az illegális migráció ellenőrzésében, és az EU pénzügyi támogatást kap a területén élő menekültek ellátásához.

"Ehhez jön még a mi koncepciónk a legális migrációról a kontingensek révén" – tette hozzá a kancellár, kiemelve, hogy az akciótervet a huszonnyolcak mind támogatják, ami azt mutatja, hogy – mint mondta – "nem könnyen ugyan, de haladunk előre".

A hétfőn Karlsruhéban kezdődő kongresszusra készülve a pártelnök-kancellár menekültügyi vonalvezetését rosszalló csoportok, politikusok ismét rögzítették álláspontjukat. Például egy sor belügyekkel foglalkozó szakpolitikus Armin Schuster parlamenti (Bundestag-) képviselő, a határőrizetért felelős szövetségi rendőrség volt tisztje vezetésével a határőrizet további erősítését, egyebek között állandó ellenőrzőpontok kialakítását sürgeti arra az időszakra, ameddig nem áll helyre az uniós külső határok hatékony ellenőrzése.

A CDU és a CSU közös ifjúsági szervezete (Junge Union) egy felső határ megjelölését követeli, éppen úgy, mint Reiner Haseloff Szász-Anhalt tartományi miniszterelnök, aki a hónapok óta húzódó vitában elsőként egy számot is megjelölt; a politikus egy pénteki lapinterjúban azt mondta, hogy szerinte Németország évente nagyjából 400 ezer menekült befogadására, integrációjára képes.

A CDU/CSU egyik gazdasági tagozata, a közepes méretű vállalatok érdekeit képviselő egyesület (MIT) azt is követeli, hogy a menedékkérőket már az országba belépés előtt ellenőrizzék, és végső esetben tagadják meg tőlük a belépést.

Közös követelés, hogy a kormány juttassa el a világ minden sarkába azt az üzenetet, hogy Németország elérte befogadókapacitása határát. A követelés indoklása szerint egy ilyen üzenet ellensúlyozza az utóbbi hónapokban kialakult "szívóhatást", és így csillapodik majd a menekülthullám.

A CDU elnöksége a menekültválság körül várható kongresszusi vita irányítására önálló határozati javaslatot terjeszt elő. Ennek szövegén még dolgoznak, és a vasárnap esti kihelyezett karlsruhei elnökségi ülésen véglegesítik. Főbb tartalmi elemeit csütörtökön ismertették.

A Karlsruhei nyilatkozat a terrorról és a biztonságról, a menekülésről és az integrációról című dokumentumban nem szerepel a létszámplafon gondolata és az országhatár ellenőrzésének további erősítéséről sem lesz szó benne, vagyis az elnökség nem enged a bírálóknak. Ugyanakkor azt reméli, hogy az indítvánnyal mégis egyesíteni tudják majd a küldötteket. A javaslatban ugyan a kormány hivatalos menekültpolitikáját vázolják fel, de bővítik egy sor elemmel, például azzal, hogy törvényben kell rögzíteni a menekültek beilleszkedési, integrációs kötelezettségét, valamint azzal, hogy a CDU elutasítja a test egészét takaró muzulmán női öltözékek nyilvános viselését.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
@vektor: "..minden gazdasági mutatóból az látszik" vektor, mutass egyet ostoba tyúkagy.

Ki az a marha aki arabot alkalmaz bármilyen munkára, a millióból legfeljebb néhány százan beszélik a nyelvet, egy sem akar dolgozni mert a segélyért jöttek.

Nem a török vagy az afrikai vendégmunkások a problémások (elsősorban) akik már évek óta itt vannak európában és dolgozni jöttek vagy akár a kelet európai munkavállalók, hanem az a millió muszlimiszlám aki robbantani jött ide, elfoglalni európát, elvágni a torkodat. Fél Európa moccanni sem mert hetekig mert Párizsban belendültek a kedvenc barátaid. Fél amerika is, de azok legalább nem engedik be őket számolatlanul, ha lehet sehogyse.

Elment a te csöpp eszed ha azt hiszed ez az arab horda egy fél év alatt kirántotta németországot a gazdasági válságból mert az agysebészek beálltak dolgozni az opelhez vagy a mercedeshez, ezek egymást is lemészárolják ha a másiknak nem pont ugyanolyan a vallása.

Azt meg ne kívánd, hogy a németek a saját bőrükön érezzék az arabok áldását, mert akkor már nagy bajban lesznek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
amaramaistanna
Egy Németországban élő magyar származású ember véleménye, aki német állampolgár:
"Iren Kutscheidt: Merkel olyannyira kiáll politikája helyessége mellett, hogy ennek hatására rengeteg embert vonzott be a pártjába. Sok kisvárosban, ahol eddig féltek a bevándorlók okozta problémáktól, meggyőződtek arról, hogy a bevándorlókkal nagyon békésen, aktívan, hatékonyan lehet együtt élni és együttműködni. Munkahelyek teremtődnek, új ötletek kerülnek megvalósításra. Mindenesetre - szerintem - érdekes fejetezet Europa történetében. Drukkolok Merkel asszonynak, hogy terve sikerüljön és 10 even belül Németországban még virágzóbb gazdaság legyen, mint most."
Peller Anikó
"..Kormányfői hitelessége védelmében utasítja el a befogadható menekültek létszámplafonját"

Ezt a rohadék szemét állatot, hát semmi más oka nincs már csak a tetves hitelessége, miközben Európa csordultig van a kedves atomfizikus vendégeivel akik egytől egyig szeretnek minket és nem akarják elvágni a torkunkat sem akár hetekig, ráadásul mindegyik dolgozni jött ide mert mindegyik agysebész, csak a szikével előbb levágja a fejedet, hogy jobban tudja kivágni az agyadat marhapista.
gulyasgyula
@amaramaistanna: Én meg fogadni merek rá hogy nem jó a Merkel terve ...Nézd meg Ausztráliát Ők már megpróbálták ..Nem jött be ..Itt miért lenne jobb közeg és migráns...Az egész migráns ügy bukásra van itélve ..Merkelnek agy érelmeszeszedése van ...
Eriksson
"A felső határ bevezetésének elutasítása "számomra őszinteség és hitelesség kérdése" – jelentette ki Angela Merkel."
Kijafrancnak akar ez a banya bizonyítani?
Merthogy nem az európai lokálpatrióta embereknek, az már biztos.
cikicakk55
@amaramaistanna: Azért csak óvatosan ezekkel a lelkes nyilatkozatokkal.Elég sok ismerősöm dolgozik Németországban. Kifejezetten félnek az emberek véleményt nyilvánítani. Csak a legszűkebb baráti körben mernek nyiltan beszélni arról mi is a véleményük. Elméletileg szólás szabadság van ott is,de valamitől rettenetesen félnek.Azok az ismerősök akik kinn élnek,meg leptek már jó párszor.Facebookon, skypon, email-ben csupa jót és reménykeltőt írtak a migránsokkal szemben.Már én is kezdtem meginogni,hogy lehet,csak nálunk voltak ennyire vadak? Aztán mikor ketten is haza jöttek és itt nálunk benn a lakásban már nyíltan beszélhettek,akkor dőlt ki az a bizonyos bili.Egyedül csak annyit mernek tenni Németországban Merkel ellen,hogy gyújtogatják a menekült táborokat. Félnek az emberek nyíltan véleményt mondani,mert már az interneten és a telefonon is voltak akik lebuktak. Természetesen nem aért kapták el őket amit mondtak,vagy írtak,hanem aki keres talál alapon,tudtak ártani a fecsegőknek.Ugyan ez van Ausztriában is,bár azt a Magyar Tv is leadta. Ott is megmondták az emberek,hogy van véleményük,de nem mondhatják el.Megtiltotta a Bürgermeister( Polgármester)
F_Viktor
@Peller Anikó: Emese, lehet óbégatnod agyatlan módon, de akkor is minden gazdasági mutatóból az látszik, hogy a német politikusok járnak a helyes úton, s ezt nagyon jól tudják, saját bőrükön a német emberek is ezt érzik.
Neked meg azt üzenik, coki!
Szókrakész
"A létszámplafon vagy "felső határ egyoldalú és statikus, és megnehezít mindent, amit szeretnénk elérni" – mondta."

Európa teljes iszlamizálódását és az európai fajok eltűnését.
A Mongrel létrehozását.
Szókrakész
@F_Viktor: Te melyik meseműsort nézed hírek helyett?
justhpeter
Értelmetlen lenne bármiben is fogadni, hogy Németország hamarabb úrrá tud majd lenni a problémán, mint Magyarország az illiberális államon, mert úriember biztosra nem fogad és igazán aljas dolog akkor szapulni a felfelé menő németeket, amikor mi folyamatosan lefelé megyünk.
F_Viktor
@Szókrakész: Cáfolj, s ne mantrázz, mi nem tetszett írásomban!?
Szókrakész
Semmi nem tetszett.
csak nyomod a hülye szöveged.
Peller Anikó
@vektor: "..minden gazdasági mutatóból az látszik" vektor, mutass egyet ostoba tyúkagy.

Ki az a marha aki arabot alkalmaz bármilyen munkára, a millióból legfeljebb néhány százan beszélik a nyelvet, egy sem akar dolgozni mert a segélyért jöttek.

Nem a török vagy az afrikai vendégmunkások a problémások (elsősorban) akik már évek óta itt vannak európában és dolgozni jöttek vagy akár a kelet európai munkavállalók, hanem az a millió muszlimiszlám aki robbantani jött ide, elfoglalni európát, elvágni a torkodat. Fél Európa moccanni sem mert hetekig mert Párizsban belendültek a kedvenc barátaid. Fél amerika is, de azok legalább nem engedik be őket számolatlanul, ha lehet sehogyse.

Elment a te csöpp eszed ha azt hiszed ez az arab horda egy fél év alatt kirántotta németországot a gazdasági válságból mert az agysebészek beálltak dolgozni az opelhez vagy a mercedeshez, ezek egymást is lemészárolják ha a másiknak nem pont ugyanolyan a vallása.

Azt meg ne kívánd, hogy a németek a saját bőrükön érezzék az arabok áldását, mert akkor már nagy bajban lesznek.
Szókrakész
@F_Viktor: Már előre sajnállak azokért a kínokért, amit neked az "ébredés" fog hozni.
És ott 20 kávé se fog segíteni, és arra se hivatkozhatsz majd, hogy aznap éppen 2 ballábbal keltél fel.
Ez egy szörnyű lelki, erkölcsi válságot fog okozni számodra.
Csak abban reménykedek, hogy nem vetemülsz olyan gonosz tettre, hogy emiatt megöngyilkolászod magad.
F_Viktor
@Szókrakész: Tehát ennyi, csak a mantra telik egy sz@ros orrútól. Nem is vártam mást egy bégető birkától!
gulyasgyula
@cikicakk55: Szóval akkor ez a nagy Német demokrácia ?? Ez a mangalica szemü vén lotyó nem rokona Hitlernek ??? .
vadnarancs
@cikicakk55: Ezt a baromságot honnan szedted? Fidesz-gyűlésről? Bárhogy próbáljátok itt az ellenkezőjét állítani, a németeknek semmi bajuk a migránsokkal. Ahogyan eddig sem volt a muszlimokkal. Idióta mindig van pár, hálistennek itthon is egyre kevesebb!
gulyasgyula
@vadnarancs: Elnézést hogy bele beszélek de ne muszlim , vagy migráns -ba gondolkozzunk ..Nem messze lakom a Osztrák határtól ..Mit keresnek a Osztrák munka adók NÉMETÜL TUDÓ SZAKMUNKÁST..Mire megtanul Németül , valami szakmát elsajátít 1-2 év addig élni lakni kell , ha gyereke van , ha beteg , orvos, iskola , lakás FŰTÉS az nagyon sokba van ..Ki fizeti ezt meg ??? //-- AZ ADÓFIZETŐK:: ÉS NEM BIZTOS HOGY ÖRÜLNEK NEKI ---// Mikorra tud ennyi munka helyet teremteni ?? Piacot a megtermelt árunak ???Szóval nem szeretem- szeretemből álla a migráns kérdés és nem biztos hogy annyi jön amennyire éppen szükség van ..Aztán a Magyarországhoz hasonló szegény államok a saját munkanélküli lakosának se tud elég munkát biztosítani akkor minek neki még migráns KOLONC is ..??Talán innen is lehet nézni a bevándorlókat ..
amaramaistanna
@Peller Anikó: Van más a fejedben azon kívül,amit Orbán beletöltött? Csak egy percre képzeld magad a helyükbe,ha van benned egy parányi emberi érzés.
Peller Anikó
@rámapista: nincs olyan. A párizsiak helyébe képzelem magam, te marha. Meg azoknak a lányoknak a helyébe akiket megerőszakolnak ezek az állatok. Meg annak a sétálgató gyereknek a helyébe akit csak úgy heccből, unalomból megvernek az utcán. Meg a kamionos helyébe akinek felcsimpaszkodnak a járművére a csimpáncok de előbb jól megdobálják őket.

Én az európaiak helyébe képzelem magam, a barátaid meg maradjanak otthon és harcoljanak meg a hazájukért. De ha mégis elfutnak, akkor próbáljanak beilleszkedni.

EZ nem történik meg, mert gyűlölik a fehér embert, erre szocializálják őket a vallási vezetőik, ölj meg minél több fehérembert, foglald el Európát.

Európának munkavállalókra lehet szüksége, nem erre a hordára. Ezt már fél Európa, kezdi felfogni te nyilván a kivétel vagy.
libellle
@Peller Anikó: Neked annyi fogalmad nincs a témáról mint egy "tyuknak" az legaláb kapargálni tud és azt értelemmel. Te semmit mert minden értelem hiányában szenvedsz. Most itt mindennemü tényekkel megdönthetném a hülyeségeset. Ellenben ez telejesen értéktelen lenne neked ugyanis ugysem értenéd mert a tényeket nem tudod felfogni.
verőce21
Nem csak a terroristákat, hanem a családjaikat is "ki kell iktatni" - ismertette az Iszlám Állam dzsihadista szervezet elleni harcot illető tervének egyik elemét Donald Trump, a legnagyobb támogatottságot élvező republikánus elnökjelölt-aspiráns helyi idő szerint szerdán.
Trump mindenképpen egy bátor politikus lenne. Mikor ébred már fel az EU vezető elitje is?

Több mint száz német katona utazott Izraelbe, hogy részt vegyenek a két ország valaha volt legnagyobb közös hadgyakorlatán. Sokatmondó, hogy az izraeli és német csapatok a városi hadviselésre tréningeztek. A közös kiképzés nem csak a múlt eseményei felől, hanem a jelenkorból nézve is érdekes lehet, ugyanis az izraeli kiképzőközpontot direkt a városi hadviselésre való felkészülésre hozták létre a második intifádát követően. Habár hivatalosan a kiképzés szervezése már hónapokkal ezelőtt megkezdődött, azért nem szabad felejteni, hogy az elmúlt hetekben egyszerre érkezett jelentősebb számú migráns is a német városokba.
Lehet, hogy a német hadsereg a legrosszabbra is igyekszik felkészülni?
libellle
@gulyasgyula: Pontosan leitad DEMOKRÀCIA!!! Amiröl neked nincs fogalmad. Nézz a tükörbe
gulyasgyula
@libellle: Ha lehetne ne fél mondattal válaszolj..Anikóról is rébuszokba beszélsz, vagy sértegeted ...Várom korrekt pártfüggetlen válaszodat ..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.