Gyorsítaná a menekültstátussal nem rendelkező illegális bevándorlók visszaküldését az osztrák kancellár egy vasárnap megjelent lapinterjú szerint.

Werner Faymann szerint nem lehet úgy tenni, mintha minden embernek valóban lenne indoka a menedékkérelemre. Az Österreich című osztrák lapnak adott nyilatkozatában a kancellár kijelentette: 2016-ban az a cél, hogy kevesebb menekült legyen Ausztriában, ezt pedig úgy érhető el, ha "rendet tesznek a zűrzavarban".

2015-ben Ausztria nagyon jól teljesített, de ehhez az is hozzátartozik, hogy a menekültek csaknem 95 százaléka csupán átutazó volt – mondta a kancellár. Hozzátette: jövőre a menekülthelyzet az ideihez képest akár rosszabb is lehet.

"Nem tudjuk, hogy Szíriában vagy az egész régióban miképpen alakulnak a dolgok, de a telet nem szabad összekeverni a helyzet javulásával" – mondta a szociáldemokrata politikus.

Az osztrák belügyminisztérium tervei szerint szórólapokkal segítenének a menekülteknek eligazodni az osztrák alapértékek, valamint a mindennapi élet fontos és alapvető szabályai között. A grafikákkal többek között a demokrácia, a vallásszabadság és a jogállamiság értékeit hangsúlyozzák, a nők és férfiak közötti egyenjogúságot, a gyermekek jogait, az erőszakellenességet, valamint az azonos nemű párok közötti partneri kapcsolat szabadságát.

A német, angol, arab, fárszi és az Afganisztánban hivatalos dari nyelvű szórólapon kitérnek továbbá Ausztria országleírására, valamint a menekültjogok és kérelem benyújtásának menetére.

Hasonló tematikájú kiadványt Salzburgban is terjesztenek már a migránsok között, a városban 1300 menekült kap szállást jelenleg.

Az év végéig Ausztriának 15 ezer helyet kell teremtenie a menekültek befogadására, jelenleg 73 ezer kérelmezőt helyeztek el, vagyis több mint kétszer annyit, mint tavaly. Csaknem hétezren vannak olyanok, akik arra várnak, hogy átmeneti szálláshelyről befogadóközpontokba kerüljenek. A kormány az állami tulajdonban lévő ingatlanokban, az osztrák vasúttársaság (ÖBB), az autópálya-felügyelet vagy az erdőgazdaság telepein helyezné el a menedékkérőket.

2014-ben 28 ezer, 2013-ban 17 ezer menedékjogi kérelmet nyújtottak be Ausztriában. A kormány 2015 végéig több mint 95 ezer benyújtott és mintegy 25 ezer elfogadott menekültkérelemmel számol.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
Tehát azért mert átutaztak rajtuk az az ők jó teljesítményének könyvelhető el...na de akik itt utaztak át az akkor miért nem ugyanolyan érték csak másoknak ?
...szárnyashülye !!!
Eriksson
Azt mondja ez a Faymann, hogy "2015-ben Ausztria nagyon jól teljesített". Nocsak. Loholna O.V után ezerrel. Na de a szárnyas kapu ahhoz kevés lesz.
verőce21
Pedig alkalmazhatnák őket az osztrákok reptéri rakodóként, templomi szertartásoknál ministránsnak, iskolai pedellusként, rendezvények biztosítására, és minden olyan helyen, ahol jó hasznát lehet venni egy kecskepásztor atomfizikusnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.