Németországban több tucat veszélyesként számon tartott iszlamistát keresnek elfogatóparanccsal – írta a Welt am Sonntag című vasárnapi német újság kormányzati adatokra hivatkozva.

A szövetségi kormány az ellenzéki Zöldek parlamenti (Bundestag) frakciójának írásbeli kérdésére adott válaszában azt írta, hogy 76 közveszélyes, erőszakra hajlamos iszlamista ellen van érvényben elfogatóparancs.

Az úgynevezett terrorturizmusról készített kormányzati jelentés szerint a 2012-2015-ös időszakban Németországból nagyjából 800-an távoztak Szíriába vagy Észak-Irakba, hogy csatlakozzanak az Iszlám Államhoz vagy más terrorszervezethez. A kiutazók száma csökken, tavaly 150-en indultak útnak.

Nagyjából 130-an meghaltak – csak tavaly 80-an –, és körülbelül minden harmadik visszatért Németországba. A hatóságok 70-re teszik mindazok számát, akik katonai képzettséggel vagy harci tapasztalattal érkeztek vissza.

A hatóságok az ország elhagyásának megtiltásával igyekeznek elejét venni a "terrorturizmusnak", tavaly 30 iszlamistával szemben rendeltek el kiutazási tilalmat – áll a kormány kimutatásában.

A szövetségi alkotmányvédelmi hivatal (BfV) – a belső elhárítás – vezetője, Hans-Georg Maassen a Welt am Sonntagnak elmondta, hogy 1100 főt tesz ki a muzulmán vallás valamely szélsőséges irányzatának eszméi által indíttatva terrorcselekmény elkövetésére hajlamosnak tartott emberek csoportja. E csoport mellett még 8650 szalafistát – az iszlám Németországban legnépszerűbb szélsőséges irányzatának követőjét – is nyilvántartanak.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
@madlaci: Pontosan ezt kell tenni.

@akinek nem tetszik: a minél hamarabb meghozott törvények és bírói végzés alapján.
fekete
Merkel edig az eu-t tette tonkre,m ost kapnak a sajzeek is belole.Erdekes az Angolok is kiirtak
szavazast az eu- kilepesere,most pedig a Hollandok is.A Holland miniszterelnok szerint az eu-
semit sem csinalt egeszen eddig,meg rosszabul elnek az eu-ban mint elotte.Sajze Mewrkel az
eu finish
teuton
@fekete: Ez egy magyar oldal, talan meg kellene tanulnod magyarul irni. Persze irhatsz barmilyen nyelven, csak erthetö legyen, mert amit idevakartal, abbol a katyvaszbol semmi ertelmet nem lehet kivenni, ezek nem egyszerüen helyesirasi hibak... annyit azert kivetem belöle, hogy szerinted az angolok es hollandok is ki akarnak lepni az EU-bol. Az utobbi nem igaz, de ha a magyar kormany csak mocskolja az EU-t es szerintük egy tehetetlen diktator, akkor miert nem irnak ki a kilepesre nepszavazast???
teuton
@huKKK: Tudod mi az erdekes? Hogy Nemetorszagban meg nem volt terrortamadas, pedig 1 millio menekült jött 1 ev alatt es nincs rendkivüli allapot! Magyarorszagon meg rendkivüli allapotot hirdetnek miattuk, de hany menekült is van? vagy csak kamu az egesz, teljesen mas celt szolgal a gyülölet- es felelemkeltes?
huKKK
@teuton: A félelemre sok német nőnek adtak már okot. Az, hogy még nem volt terrortámadás és nincs rendkívüli állapot, önmagában még nem jelent közbiztonságot.
Még a jóemberek közül is van joga az embernek megválasztani kit enged az otthonába.
Az, hogy valakinek nemet mondok, demokratikus jogom, nem rasszizmus és nem is félelelem, ill. gyűlöletkeltés.
teuton
@huKKK: Mint maganember igen, de mint allam nem ! Ill. mint maganember is csak azt teheted, amit a törveny megenged. Minden orszagot szerzödesek kötnek, tehat vannak kötelezettsegeik. Ha nem akarjak teljesiteni (nepszavazas a menekültek nem-befogadasarol), akkor fel lehet a szerzödest mondani, ki lehet az EU-bol lepni, de egyoldalu szerzödesmodositasra nincs lehetöseg es törvenyi alap! Pontosan ezert kellett az Orban-kormanynak az utobbi 6 evben horribils összegü bünteteseket fizetnie az EU-nak es ezert kaszaltak el minden EU-val szembemenö törvenyt... Nem az utcai hangoskodok csinaljak a politikat, hanem hosszu evtizedeket a diplomaciaban töltött emberek. Europaban! MO-on a focipalya-stilus a divat...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.