A szomszédos ház és a templom közös falán lévő XVI. századi freskón ütött lyukat a barkácsoló szomszéd Olaszországban – számolt be a nápolyi Il Mattino napilap.

A Szűz Máriát, a kisdedet és Szent Pétert ábrázoló falfestmény a Nápoly központjában álló San Giovanni Maggiore bazilika belsejében található.

Nincsenek szavak arra, ami történt

– mondta el Luigi Vinci, a nápolyi mérnökök szövetségének elnöke.

Ez egy felbecsülhetetlenül értékes festmény, ami idevonzza a külföldi turistákat.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

levarosbukta
Anyám borogass! Milyen lehet egy templom falszomszédságában élni? Déli harangszókor kilötyög a leves a tányérból!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
36
@csa-csa: Egyébként nekem tetszik az olasz, stílusosság, lendület, hagyomány, gyönyörű nyelv, ételek, annak ellenére, hogy idegesnek tűnnek, semmin sem izgatják magukat komolyabban, délben lehúzzák a rolót és d.u. 3 körül nyitnak, addig ebédelnek, de én inkább észak olasz területen élnék. Hosszú távon valszeg. beleőrülnék a déli körülményekbe. De tisztelem őket, hogy tartják magukat a hagyományaikhoz.
csa-csa
@36: némileg annak is szántam, de a turisták pumpolását egyszerűen rablásnak nevezném!
a helyiek bekaphatják, hogy nekik ez már természetes! micsoda népség! rendőr meg "nem mer..???" az állam szemét gondolom max. az szúrja ha vér folyik! képzelem milyen rendet tart fenn egy maffia! undorító!
36
@csa-csa: Én úgy vettem ki ezt a bűn, bűnüldözés témát, dél olasz módra, hogy ha már feltűnő a tevékenység, más országok szervei szólnak, vagy a költségvetést nagyon meglopja, akkor akad, bíró vagy ügyész, aki alakít egy csoportot(érdekes ezt náluk lehet) rendőrökből és rátörik az ajtót egy pár emberre, betuszkolják a rendőrautóba és legközelebb egy rácsos ketrecben(ezt is lehet ott, az EU-ban!) a bíróságon lehet látni.

No, de számomra az olasz népből, legalábbis a déliekből az nagy tanulság, hogy az Amerikaiak felszabadították őket a II. VH idején, mégsem lettek un. Amerikai utánzatok. Viszont, ha német nyelven kérsz valamit a boltban, kétséges hogy kiszolgálnak. Angol nyelven viszont, nagyon sokan beszélnek. A saját pasta-juk, a saját zöldségük, a saját sajtjuk, haluk, marha húsuk, oliva olajuk, boruk és ecetek, mind a sajátjuk és azt eszik. Az autóik, a divat márkáik, mind a sajátjuk. Ez mind nagyon tetszik. Egyébként az olaszok nagyon jó barátok tudnak lenni. Viszont, őket sem érdekli igazán, hogy mi van pl. itt Magyarországon.
csa-csa
@36: gondolom nagyjából minket is csak addig érdekelnek amíg nem készülünk odaruccanni.
csak tájékozódik az ember lánya merre biztonságosabb, na meg természetesen a gyönyörű látványosságairól is.
supernem
Fúrta a kíváncsiság, vajon mi lehet odaát?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.