A szavazóhelyiségek bezárása után közzétett felmérések szerint a svájci választópolgárok túlnyomó többsége elutasította azt a javaslatot, hogy az ország minden állampolgárának járjon alanyi jogon havi 2500 frank (kb. 700 ezer forint).

Nem kell a svájciaknak a garantált alapjövedelem

A gfs.bern kutatását a svájci köztévé ismertette, és eszerint a szavazók 78 százaléka nemet mondott a garantált alapjövedelemre.

A svájciak több kérdésről szavazhattak vasárnap. Igent mondott a többség a menedékkérelmek elbírálásának felgyorsítására, és arra is, hogy a meddő vagy örökletes genetikai betegséget hordozó párok esetében, mesterséges megtermékenyítésnél beültetés előtt genetikai szűrésnek lehessen alávetni a magzatot.

Elutasították viszont azt, hogy az állami cégeket alakítsák át non-profit vállalatokká.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TASzSz
Ők egytől egyig dolgozni akarnak, és egymástól gondoskodni, összetartani, lojálisnak lenni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nil
A svájci hitel jót tett Svájcnak van elég pénze mindenkinek - nem kell agyon dolgozni magukat éhbérért. Rögtön másképp gondolkodnának ha közmunkán lennének.
advocat
Bringás és hasonlók! Most is támogatjuk őket, de nem ezen a címen. Közmunka, egyeseknek (nem is tudom kiknek) gyes és családi pótlék. Elmennek azok merdzsón is a juttatásért. Stb. Ez jobb? Legalább nem kell hazudniuk. Olyan nagyon.
emerencia
@advocat: Ez az. Tiszta helyzetet teremtene. Nem kellene hallani, tapasztalni, hogy míg emberek tömegei vannak szorult helyzetben ellátás nélkül vagy valami kegypénzen, mások röhögve szedik fel a juttatásokat melyek közül akadnak olyan "kedvezmények" is, annál nagyobb összegűek, minél jobban keres valaki.
emerencia
@Eriksson: Túl korán szavaztatták meg őket. Még nem tisztázott minden részlet. A svájciak nem adják könnyen a szavazatukat olyasmihez, amiben még túl sok a lehetséges X változó. Ehhez képest jó arány a 20 százalék körüli támogatottság. A kérdés nem fog lekerülni a napirendről.
36
@Eriksson: Ó, igen. Mára tudjuk, hogy többféle demokrácia van.
Eriksson
@emerencia:Túl korán szavaztatták őket? A svájciak szorgalmas emberek. Náluk még érvényes a mondás: Aki nem dolgozik az ne is egyék.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.