Az Európai Unióból való kilépési szándékának azonnali hivatalos bejelentésére sürgette Nagy-Britanniát az Európai Parlament (EP) a keddi rendkívüli plenáris ülésen elfogadott állásfoglalásában.

Az EP néppárti, szocialista, liberális és zöld frakciói által közösen benyújtott állásfoglalási indítványban felszólították David Cameron brit miniszterelnököt, hogy az uniós állam-, illetve kormányfők keddi csúcstalálkozóján jelentse be országa kilépési szándékát, azaz aktiválja a távozási folyamatra kidolgozott szerződéses cikkelyt.

Mint írták, a "kiválási eljárás gyors és következetes végrehajtása biztosítja a brit szavazók akaratának tiszteletben tartását", a "mielőbbi hivatalos bejelentés a mindenki számára káros bizonytalanság megelőzése és az Európai Unió integritásának védelme érdekében szükséges".

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
A népszavazás nem kötelezi a kormányt a kilépésre, addig amíg nem adják be a kilépési nyilatkozatot bizonytalanságban tartják a nemzetközi pénzpiacot, ami pl. Olaszországban katasztrófát okozhat, megrázza a nyugdíjalapokat stb.
Nincs érthető magyarázat arra, ha döntöttek, miért húzzák az időt. Vagy mondják meg, hogy még nem döntöttek, hanem átverték a választóikat és csak politikai orosz rulettet játszottak.
Sanyi2015
@coni: Pedig egyszerű! Mivel ez véleménynyilvánító és nem ügydöntő népszavazás volt, ezért a Brit kormányt nem kötelezi semmire, csak arra hogy tárgyaljon róla, ami egy megosztott országban nem fog gyorsan menni, de legalábbis Cameron októberi lemondásáig biztosan nem, ezt a döntést majd csak az új kormány fogja meghozni, ők ehhez nem adják a nevüket.
Amíg nincs erről parlamenti döntés, addig nem is indíthatja el az eljárást, mivel nincs hozzá felhatalmazása!
Szókrakész
@coni: Nem azért húzzák az időt, mert átverték volna a...

Itt arról van szó, hogy ezzel a jövőre nézve akarnak kedvező feltételek mellett bizniszelni az EU-val.
És ha az EU agresszív kismalacozik, akkor az angolok bedönthetik az olasz és ezzel az európai gazdaságot.
Az EU-nak normálisan kéne viselkedni és tárgyalni a most kilépő britekkel, különben sorba borulnak a megmaradt, még 27, de lehet, hogy gyorsan csökkenő tagállamok pénzügyi, gazdasági rendszerei.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.