Egy év sem telt el az új lengyel parlament megválasztása óta, ám máris óriási összeget vettek fel a képviselők a kifejezetten nekik szánt pénzalapból. A kölcsön egyik sajátossága, hogy a hitelnyújtó elengedheti, a másik, hogy a hitelfelvevőnek nem kell beszámolnia róla mennyit kapott.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A témáról ezt írtam:

Azért még Viktorék is tanulhatnak

Ha azt hitted, hogy a közpénzek-lenyúlásában világbajnokok vagyunk, hát tévedtél

Na jó a volumenben, főleg arányaiban, messze a „legjobbak” vagyunk, de lengyel barátaink pont abban – a pofátlanságban – előztek be minket.
A gazetta.pl értesülése szerint: „Az új lengyel parlamenti ciklus kezdete, azaz tavaly október óta 159 képviselő, összesen 4,059 millió zloty (292 millió forint) hitelt vett fel a parlamenttől”. A hitelek legfőbb tulajdonsága, hogy: „egyfelől a hitelnyújtó elengedheti, másrészt a hitelfelvevőnek nem kell beszámolnia róla mennyit kapott”! Már maga a tény sem semmi, de az indoklás az mindent ver.
A kétkedőket a kancellária megnyugtatta mondván: „az ilyen típusú előny kihasználása a közfunkció végrehajtásával, amelyet egy adott képviselő ellát nincs kapcsolatban. A szociális biztosítás ugyanis a parlamenti képviselők személyes céljaira használható fel, nem pedig a képviselői kötelezettségek jogszabályban meghatározott végrehajtására".
verőce21
Bizony, nem vagyunk világbajnokok a közpénzek elherdálásában.
Ilyet csak ez a kb.36 lipsi állít még itt. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.