A román kormány a kötelező 11 osztály elvégzésétől tenné függővé a gépjárművezetői jogosítvány kibocsátását. Ezzel és más közlekedésbiztonsági intézkedésekkel a felére kívánják csökkenteni a halálos közúti balesetek számát az elkövetkező három évben.

Romániánál csak Lettországban rosszabb a helyzet az Európai Unióban a halálos közúti balesetek gyakoriságát illetően. Tavalyelőtt Lettországban 106, míg Romániában 91 halálos baleset jutott egymillió lakosra, míg az uniós átlag alig haladja meg az ötvenet.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
@Clavigo: Lehet hogy a roma program keretében a kocsival együtt "megvásárolják" a jogsit is?! D
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@eszegfu: És erre csak akkor lesz képes, ha elvégzett 11. osztályt. Na ne idegesíccsé mán.
eszegfu
@Eriksson: Nem! (Nem szeretném, ha ebéd után háborogna a gyomrod az "idegtől") Ebben igazad van: nem feltétlenül 11 osztályt, de valahol az iskolázottság határát meg kell huzni... ők igy találták jónak. Pontosan, ahogy nálunk a tankötelezettség változik... megemelik az életkort, majd csökkentik... nem tudom milyen logika mentén.
Eriksson
@eszegfu: Nálunk Mo.-n (ha jól tudom), minden továbbképzés 8 általános elvégzéséhez van kötve. Teljesen mindegy az ügy szempontjából, hogy azt 8, 10, vagy 11 év alatt végezte el.
eszegfu
@Eriksson: Én pedig ugy emlékszem, hogy 16 éves korig kötelező járni, akárhányadik osztálynál is tart valaki... erre mondtam: követhetetlen.
Eriksson
@eszegfu: Így igaz. A 8 általános elvégzéséig, de legfeljebb 16 éves korig.
Ha addig nem, van felnőttek általános iskolája.
Jozefina
Jó ötlet!!! Pá év múlva meg kellene nézni az eredményét!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.