A drog elleni véres háborújáról ismert Rodrigo Duterte elismerte, hogy saját kezűleg ölt meg bűncselekménnyel gyanúsított embereket, amikor még Davao polgármestere volt – írja a BBC.

Személyesen ölt meg három embert a Fülöp-szigetek elnökeFotó: Toto Lozano / PRESIDENTIAL PHOTOGRAPHERS' DIVISION / AFP

A Fülöp-szigetek elnöke korábban ellentmondásosan nyilatkozott erről, de most üzleti vezetők előtt arról beszélt, hogy polgármesterként motorral járt a városban, és kereste a lehetőséget, hogy megmutassa a rendőrségnek: használhatják a végső eszközt is.

Korábban azt mondta, három, erőszakkal és emberrablással gyanúsított emberrel végzett. Duterte nyilatkozatai ugyanakkor nem egyértelműek, hiszen néhány órával a legutóbbi beismerés előtt még arról beszélt, hogy ő nem gyilkos. 

Duterte elnökké választása óta becslések szerint hatezer emberrel végeztek az általa irányított zsoldosok és szabadcsapatok. Az elnök szerint a drogkereskedelem és -fogyasztás ellen lép fel a lehető legkeményebben, de a halálbrigádok politikai ellenfeleit is célba veszik, illetve vétlen, csak rossz helyen, rossz időben embereket is megöltek.

Az elnök korábban a BBC-nek nyíltan megmondta, hogy nem érdeklik az emberi jogot, és minden drogfüggőt meg akar ölni. Sőt, azt is belengette, hogy a gyanúsítottakat védő ügyvédek is a célkeresztjébe kerülhetnek.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

3dwhite
Ugyan már. Látszik, hogy egy szájhős.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.