Szabadlábra helyezték a berlini Breitscheidplatz karácsonyi vásárán hétfő este elkövetett, 12 ember életét követelő kamionos támadás eddigi egyetlen gyanúsítottját – közölte a német szövetségi főügyészség.

Elengedték a berlini terrortámadás gyanúsítottjátFotó: CLEMENS BILAN / AFP

A berlini rendőrfőnök szerint nem sikerült igazolni, hogy valóban a tetthelyhez közeli Siegessäulénél elfogott gyanúsított, 23 éves Naved B. ült a lengyel rendszámú kamion volánjánál. A pakisztáni menedékkérő kezdettől tagadta, hogy köze lenne a történtekhez.

Szemtanúk szerint a kamion sofőrje kiszállt a fülkéből és elmenekült, miután legázolta a karácsonyi vásárt. A kamionban egy holttest maradt, a jármű lengyel sofőrje, akit egy kiskaliberű lőfegyverrel öltek meg.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
@verőce21: 20.40...jaj, számtalan aranyos történet volt olvasható...de a legjobb, aki svédországban árvagyereknek adta ki magát, még nics 16 éves sem, és szíriából jött el Svédországig, éhezve- fázva...brühühü...aztán kiderült, hogy körözött afgán bűnöző...de vagy fél évig hülyítette a segélyszervezeteket..
a németeknél is százszámra élnek 17 évesnek mondott(tehát még nem büntethető) kallódó(nak mondott) fiatalok, akik bizony tízzel többnek látszanak...csakugye se papír, se regisztráció, se semmi...

a messziről jött ember azt mond amit akar..

a probléma elképesztő..a (migráns, papirok nélküli) fiatalok nagyon jól tudják a németek múltját, és az ebből eredő igyekezetet, hogy ők már nem a náci németország, ők már nem barnaingesek...ők (már)igazi filantrópok...nos ezt használják ki a menekülők, de baromi pofátlanul...azok meg tűrik, hogy a fejükre szarjanak..

baj lesz ebből, mégpedig nagy...pláne annak fényében, hogy újabban mit talált ki az isis..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@Szókrakész: (23:08)
"...Német, holland, dán segély." plusz francia segély. Nem elképzelhetetlen, hogy sokuk így tesz. Ügyesek ezek. Hogy átjutottak akár nyolc határon is papírok nélkül. Mindig más személyazonosságot bemondva.
Jut eszembe, ha valamelyiküket elkapják bűncselekmény miatt, mindig éppen utazásból jött, vagy indul. Sokan bretagne-i, vagy déli fürdőhelyekre járhatnak, s ott költik el, golfütővel a kezükben, a menekült-segélyeket. :)
Szókrakész
@wagabund: Brékingnyúz!!!

Ennek a faxnak 4 személyazonossága volt. Közte egyiptomi, szír, ...
CSAK NÉMETORSZÁGBAN!!!
Már kiakarták utasítani, volt is előzetesben, de elengedték, mert Tunézia azt mondta, hogy nem az ő állampolgáruk.
És bűncselekményeket is követett már el.
NÉMETORSZÁGBAN!!!
És mégis szabadlábon volt ezidáig!!!

Akkor most ki a hülye?
A német hatóságoknak, de különösen Merkelnek nem is Pisa tesztet, hanem egy sima IQ tesztet kéne kitölteni, már ha megy!!!
JAJMÁR
@Szókrakész: Ne aggódj, nehezen felejtek. Hát te?
Szókrakész
@JAJMÁR: Én sajna mindent elraktározok az Akasha krónikámban.
JAJMÁR
@Szókrakész: Helyes! (No meg az internet se felejt)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.