Szombatra virradóra leégett ez egyik legdrágább bukaresti szórakozóhely, a Floreasca-tó partján álló Bamboo-klub. A mentők 38 embert vittek kórházba, egyikük állapota súlyos – írja az MTI.

Leégett az egyik legdrágább bukaresti szórakozóhely

Fotó: A Bamboo Facebook-oldala

A sérülteket főleg füstmérgezési és kihűlési tünetekkel kezelik. A mentéshez 20 tűzoltó és 27 mentőautó vonult ki. A tüzet csak órák múltán sikerült megfékezni.

A helyszínre érkező első tűzoltók minden helyiséget ellenőriztek, de a tűzoltóság szóvivője szerint elképzelhető, hogy nem sikerült mindenkit kimenekíteni mielőtt összeomlott az épület tartószerkezete. Raed Arafat belügyi államtitkár, a SMURD rohammentő-szolgálat alapítója szerint ha valaki bent rekedt az épületben, annak nem volt esélye a túlélésre.

Az 1500 férőhelyes klubban 2500-3000 négyzetméteren pusztított a tűz. Az okokról a tanúk nem nyilatkoztak egyöntetűen. A szórakozóhely mellett lévő, részben befagyott tó partját búvárok fésülték át, de nem találtak senkit.

A Bamboo-klub ügyvédje szerint a szórakozóhelynek minden szükséges működési és tűzvédelmi engedélye megvolt; szerinte ezen a szinten ez nyilvánvaló. Azt a feltételezést, hogy – a törvényi tiltás ellenére – dohányoztak volna a klubban, a tűzoltóság szóvivője nem tudta megerősíteni; szerinte ezt a nyomozásnak kell kiderítenie.

A bukaresti Colectiv-klubban 2015 októberében bekövetkezett, 64 halálos áldozatot követelő tűzvész után Romániában megszigorították a közintézmények és nyilvános szórakozóhelyek tűzvédelmi előírásait, és számos klub működési engedélyét bevonták.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.