Különbizottságot alapítottak az olaszok a veronai buszbaleset áldozatainak, sérültjeinek és a családtagoknak a megsegítésére – olvasható az MTI hírében.

Olasz szervezet nyújt segítséget a veronai buszbaleset érintettjeinek

Megemlékezők a fővárosi Szinyei Merse Pál Gimnázium előtt

Fotó: MTI/Marjai János

A közúti áldozatok és rokonaik olaszországi szövetsége különbizottságot állított fel a balesetben érintettek megsegítésére, a különbizottság számára 20 ezer eurót különítettek el a balesettel kapcsolatos első költségek fedezésére. A buszbaleset magyar érintettjei a szövetség honlapján (associazionevittimedellastrada.org) feltüntetett olaszországi telefonszámon jelentkezhetnek, hívásaikat magyarul beszélő kollégák fogadják.

 A szövetség segítséget ajánlott fel a holttestek hazaszállításához, illetve a balesettel kapcsolatos általános ügyintézéshez is, és kapcsolatban állnak az olasz rendőrséggel és ügyészséggel is.

Silvia Frisina, a szervezet sajtófelelőse az MTI-nek elmondta, a súlyos baleset miatt az ügyészi vizsgálat hosszúnak ígérkezik, Olaszországban a jegyzőkönyvek elkészítése akár 90 napig is tarthat, de a szervezetnek van lehetősége párhuzamosan saját szakértői vélemények elkészítésére.

A Nem vagy egyedül jelszót választott bizottság célja, hogy a buszbaleset áldozatainak családtagjai és a túlélők számára is minden tőlünk telhető, ingyenes segítséget megadjunk. Felajánljuk saját, az olaszországi közúti balesetek terén nagy tapasztalattal rendelkező, orvosszakértőkből, pszichológusokból, jogászokból és más szakértőkből álló csapatunkat

- mondta el Silvia Frisina.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.